|
Програмирање со Visual Basic |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | |
R3DC00DE
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 25.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
brat ti sto ja otvori temava jas rabotam so Visual basic i go obozavam ajde da napravime grupa na obozavateli :P dobra idea eve ti msn mozebi ce se dogovorime djole_te@hotmail.com
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да ти поклонам еден важен код
оти си ентузијаст |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Label1.Caption = GetDriveSerialNumber
ова во некој прозор а функцијата е Public Function GetDriveSerialNumber(Optional ByVal DriveLetter As String) As Long Dim fso As Object, Drv As Object 'Create a FileSystemObject object Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") 'Assign the current drive letter if not specified If DriveLetter <> "" Then Set Drv = fso.GetDrive(DriveLetter) Else Set Drv = fso.GetDrive(fso.GetDriveName(App.Path)) End If With Drv If .IsReady Then DriveSerial = Abs(.serialnumber) Else '"Drive Not Ready!" DriveSerial = -1 End If End With 'Clean up Set Drv = Nothing Set fso = Nothing GetDriveSerialNumber = DriveSerial End Function ова е еден од највазните кодови да не ти го крадат програмот Изменето од anakin - 26.Мај.2009 во 21:43 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
agent_007
Нов член Регистриран: 21.Март.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moze li nekoj od vas da mi gi kaze kodovite za kalkulator pravenje?Imam problem so +;-;=;,;*;/
Ako mozete pratete mi gi kodovite Odnapred Blagodaram Kiko |
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Повели http://www.engin.umd.umich.edu/CIS/course.des/cis400/vbasic/vbcalc.html Па средиси избриши ги тие финкции што не ти требаат |
|
agent_007
Нов член Регистриран: 21.Март.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moze li na Visual Basic da se programira igra kako sto e Counter Strike 1.6
|
|
agent_007
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mi trebaat kodovi za da napravam nekoja igra neka bide koja bilo moze li nekoj od vas da mi gi prati eve go i mojot e-mail:
macedonia-eu@hotmail.com Odnapred blagodaram Kiko |
|
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мислиш на серверот или на клиентот? |
|
Ивона02
Сениор Регистриран: 13.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako te interesira pravenje igri bi ti preporacala Microsoft XNA Game Studio 2.0. Mozes da programiras vo VB.NET ali bolje ke ti ide ako pocnes so C# (poise poddrska ima za C#) a ako sakas epten hardcore da programiras fati C++ Eve ti link da go simnes |
|
Ивона02
Сениор Регистриран: 13.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Edna od najednostavnite tehniki na opisnoto imenuvanje e koristenjeto prefiks od tri bukvi sto ja identificira referencatana kontrolata vo kodot. Ovde ce gi navedam poveceto kontrolnite prefiksi za Vb
|
|
lakimens
Нов член Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас сум обожавател на VB иам 12 години и сум почетник иам направено 4 проекта:
овде извадете: http://www.mediafire.com/?ymwiyoyozyy Progress Bar нешто ми заебава ама нема врска. Извинете ама Web Browser e .applicatoin и не може да се оклучи мора да се инсталира. Download Please! Изменето од lakimens - 30.Март.2010 во 19:39 |
|
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vusual базик
|
|
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |