|
Дали нашите предци имале контакт со вонзм |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
Pharaoh
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2005 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Мај.2009 во 21:47 |
Da vidime sto mislat lugeto po ova prasanje
|
|
Fortune favores the bold - Среќата ги прати храбрите
|
|
vili2121
Сениор Papa Bear Регистриран: 04.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 5628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bas nasite predci dali imale kontakt neznam ama deka sme sami
NEMA SANSA |
|
Скапа е мудроста што се плаќа со искуство
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде да речеме имале контакт.
Но кои од нив?-Која цивилизација,ако може така да се наречат.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
можно е...интересно е што постојат цртежи од разни народи кои живееле на разни места од светот, во различни периоди, на кои се прикажани летала и вонземјани. дури и во цркви, во позадината на некој фреска има насликано летачки чинии и разноразни летала и суштества, во периоди кога немало ниту автомобили а не пак некакво летало...
има една теорија дека она што луѓето го нарекуваат богови, се всушност вонземјани кои ја посетиле земјата, па бидејќи биле понапредни и дошле од небото, луѓево мислеле дека се богови и така до денес... |
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nie ne sme imale kontakt so vonzemjani.............
nie sme potomci na vonzemjani............ NIE SME vonzemjani...... "covecko seme" poseano pred mnogu godini na plodna pocva....... ostaveno da raste i evuoluira spontano spored zakonite na novata planeta... DA !! nie sme nivni potomci....... |
|
Cvekence
Сениор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2509 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vonzemjani zemjodelci breee...spored caps lock(ili shif) na nie sme u tretiot red bas si ubedena majkataa neso crno na belo imas da me prosvetlis i mene...i need the truth god damn it! |
|
respect my authoritaaa
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cvekenceto nasmeano kako kriticar moj pogresno me svati........
"Jesu li bogovi bili astronauti? - rasprava za tezite na Erich Von Daniken " od Ernest Von Khuon |
|
Cvekence
Сениор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2509 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne me pogresno sfakaj i ti ne te kritikuvam uopste...smesen mi bese postot samo tolku...a crno na belo bi znacelo od kaj go imas procitano celoto toa i od kaj pak gi crpi toj dokazite? |
|
respect my authoritaaa
|
|
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aha... Pradedo mi, bog da go prosti, mi prizna... |
|
DeepBlue
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa sea zavisi kako gi sfacame vonzemjanite. Onaka vo filmska smisla NE, inaku da.
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А да прикажевте некој доказ од таму негде...пред наша ера
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo sekoj slucaj nagovestuvanja za toa ima vo spisite na drevniot Egipet i Indija. Sekako, so poinakva terminologija Jas licno veruvam deka postoele vreminja koga i nie sme odele na exurzii za 1 maj na drugi planeti, no od druga strana isto smetam deka toa e krajno nebitno za denesniot covek(dobro de.. inspirativno e za holivudskata produkcija ). |
|
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Древниот индијски еп Бхагавата Пурана(се среќава и под насловот Шримад Багаватам) во повеќе наврати раскажува за случки кога Севишниот испраќал летала за да транспортираат некој од неговите посветеници. Тие летала на санскрит, јазикот на кој се запишани овие списи, се нарекуваат vimāna. Илустрација од 6-то пеење на Бхагавата Пурана, Второ поглавие(насловено како: Вишнудутите го избавуваат Аџамила) стих 44: Тргнувајќи кон небото каде сопругот на божицата на среќата пребива(се мисли на Вишну), придружуван од слугите Господови, се качи Аџамила во леталото небесно од злато направено. >И здогледа Друва летало прекрасно, како од небото се спушта, в сите десет правци што блеска, как` да е месечина сјајна. Изменето од Majkl - 27.Мај.2009 во 18:05 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo indijskite epovi Ramayana i Mahabharata opishani se borbi so bogovite sto koristele letala (vimani), koi pri letanjeto emitirale zaslepuvachka svetlina i zvuk na grmotevica, unishtuvale so svetlozni zraci na smrtta, (atomski) bombi i t.n.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |