|
Дали самозадоволувањето е грев? |
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i ti si vo pravo aj caos od mene vo ova tema me ubedi na brzaka |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Палестинец, znam deka "mnogu se plashish", ama dolzhnost mi e da te opomenam po vtor pat...
Bog prostuva do tri pati, a jas ne sum tolku sovrshen. Na tretiot pat baniram. blueprayer i anakin, izvinete za izbrishanite repliki, ama "moralno beshe". |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
budra odluka Mesi..samo vrsi si ja rabotata ti...
Dare ako ne d.. na suvo brat ti ne si normalen... u sklop na temata-spored mene ne e grev. pa ne ubivas coek m m e.. |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma jas sum naviknat za brisenje
potocno vakcinisan.... od posledni 300 mi ostanaa odvaj 60 hahahahaha neka ide i ova |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ништо не сватив од ова. |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Originally posted by DDarko
Фала на сите, по ова и јас заземав свој став- грев е. И да погледнеме од друга страна, нели е грев да си ги фрламе така децата и тоа еден милион... Даре бемилион деца???? и кој те лаже дека тоа се деца бе? абе попаметно е многу да не се распрашуваш...природата ќе си го направи своето... и не,не е грев...тоа само твоето тело се буди. |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мастурбацијата е само носталгија за телесно единство, а телесното соединување пак е носталгија за Сёопфатното Духовно единство! Самозадоволувањето неможе да донесе вистински мир и задоволство, бидејќи самото е една врста неуротична реакција . Затоа е многу важно енергијата и емоциите да се вперат во правилниот правец, бидејќи трансформирањето на сексуалната енергија во креативна е можно! Со таа намера и го замолив Макариос да ни презентира неколку техники од православната ризница, со кои се трансформира таа енергија. Во надеж дека некој ќе го стори тоа, ве поздравувам љубезно! Изменето од spiros - 24.Мај.2009 во 23:31 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
spiros sampion si
a ti veruvas vo toa sto si go napisal???? izgleda da ne bi se foliral tuka pa kje ti kazam, se toa sto si go kazal e luk i magla |
||
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова остана мистерија, хаха, едно 14 годишно дете ви донесува таков наслов на тема што остава белези.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не убиваш човек, но доживуваш чувство слично на сексуалното...
Се плашиш дека не си му угоден на Бога... Се плашиш дека Бог ќе си спомне за тоа на судениот ден и ќе ти се суди заради тоа... Тоа ти ствара завистност. |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pri ejakulacija se isfrlaat okolu 300-400 milioni spermatozoidi. Ako kako sto veli Darko toa e ubistvo, mnogu gresi. Toa e genocid . No, spermatozoidot da se oplodi, treba da se spoi so jajce kletka koja se naoga vo zenata. Taka nastanuva covek.
Segata nastrana, decko ne se sekiraj premnogu, masturbacijata ne e smrten grev. No sepak e necista navika, posebno za lugeto koi ziveat sami bez bracen partner, moze da im stane navika i da im gi odvratuva mislite od duhovnoto. So samoto toa sto masturbacijata ne se spomnuva kako zbor vo Biblijata , Bog znae deka toa e edna od rabotite koi covekot najmalku moze da gi kontrolira, zaradi svojata nesovrsenost. Koga bi bile so sovrseni tela, bi imale potpolna kontrola vrz naseto telo, misli i emocii i bi se vozbuduvale samo koga nie sakame... Bog e milostiv, Toj znae sto mozeme da nosime a sto ne, Toj ne znae podobro od samite nas, taka Dare,zatoa masturbacijata ne e direktno spomnata vo Biblijata. Procitaj go mojot prv post na ovaa tema i ke vidis deka ovaa navika poteknuva uste od pocetokot na gresnoto covestvo, a Bog ne kazuva nikade deka koj ke masturbira ke odi vo pekolot. Ako e taka, site od forumot ke bideme tamu, a i cel svet. Ke nema ziteli vo rajot . |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сексуалната енергија е една од најсилните кај човекот а и не само кај него. Целиот удар на таа енергија го познавам (свесно) од моето најрано детство и од лично искуство знам дека има духовни техники со кои може да се стиши таа бура! Мастурбацијата е како кога прежеднатиот човек пие солена вода! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што се однесува до таа бура и кој може да ја стиши ќе ти кажам една поговорка... ПОНЕКОГАШ БОГ ЈА СМИРУВА БУРАТА, НО НЕКОГАШ БОГ ТЕ СМИРУВА ТЕБЕ ЗА ДА ЈА ИЗДРЖИШ БУРАТА! |
||
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |