|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 188189190191192 242> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од кај знаеш? Да не беше на Небото и се врати, па сега не информираш кој на каква позиција е таму и колку е опеван?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
pravoveren
Нов член Регистриран: 12.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Драги учесници на Форумов, Zidarski ја избриша и третата тема за молитви во чест на Мајката Божја со изговор дека веќе:
Има тема и за молитви, има тема и за религиозна поезија. Побарајте ги низ форумот и пишувајте во нив. Ја затворам и оваа тема. Правоверен, ако направиш уште еден обид за отворање на веќе затворена тема, ќе те банирам. Благодарам, Zidarski, ама таа чест нема да ја имаш. Бидејќи ти пречи Мајката Божја и молитвите во Нејзина чест, се повлекувам од Форумов. Размисли што правиш, дали со овој однос не ја понижуваш Мајката Божја?! |
||
Bog e VISTINA
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Воопшто не ја понижувам Мајката Божја, која ја почитувам бескрајно.
Но - ти не ги почитуваш основните правила на овој форум, кои си се согласил дека ќе ги почитуваш, па затоа и ти ги бришам темите. |
||
Do what is right, come what may...
|
||
Karamazov
Сениор Регистриран: 20.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 144 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mozebi trebase da im rece "uste ovde spaseni ev angelose" |
||
tre, tri, tra
|
||
GoXI
Сениор Регистриран: 01.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EvAngelos kade si sega? sakam da ja prodolzam diskusijata so tebe? od Evangelska crkva li si? kaj nas ima takva crkva, gi poznavam lugjeto od tamu.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тука сум пријателе. Будно те следам. Повели, продолжи ја дискусијата, но доколку сакаш да ме прашаш нешто лично, прашај ме преку лична порака. Поздрав |
||
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па, за Исламот многу ми се допага, но има некој работи кој не се сложуваат со Христијанството... Ми се допага за тоа што верниците се плашат од Алах и го почитуват како што е напишано, а за тоа 99.9% имаш право, но не е до толку многу имам многу брака и сестри во Христа кој имаат големо познавање од Словото ( Библијата) и веруваат во него, а не го третираат како лектира за мали деца...! |
||
GoXI
Сениор Регистриран: 01.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EvAngelos licniot k*rir kazuva deka nemozam da ti prakam poveke poraki daj mail
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
GoXI, извини но додека бев отсутен други членови ми пратиле повеќе пораки и го преполниле моето сандаче. Но сега го испразнив доволно и слободно можеш да ми пратиш порака. А, за секој случај, мојот е-маил ќе ти го пратам по лична порака. Поздрав! |
||
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Супер е оваа тема, ајде малце да се вратиме на тие разговори од религијата...
Што мислите која е правата вера според вас која правилно ја толкува Библијата? |
||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koj e krvnik? bi sakala ako moze komentar...kakvo e toa "stvorenje" koje pravi da go nareceme "genocid"
starozavetni gospod Jahva ima likvidirano poveke ljuge nego gavolot
vo biblijata toj gi prokolnuva, proteruva i ubiva....
Gi potopuva ljugevo (vo golemiot potop) i site zivi stvorenija....
eve edna recenica od stariot zavet
Ezekile glava 9(citatite se na srpski...se izvinuvam za toa....)
5 A drugima reče pred ušima mojim: "Idite za njim u grad i pobijte ga! Oko vaše neka ne gleda milostivo, i nemajte milosrđa!
6 Starce, mladiće, djevojke, djecu i žene pobijte do uništenja! Ali ne dirajte ni u jednoga, koji nosi na sebi Tau! Počnite od moga svetišta" Oni počeše od ljudi, starješina, što su stajali pred hramom.
7 On im zapovjedi: "Oskvrnite kuću i napunite predvorja pobijenima! Onda izađite!" Tada izađoše i učiniše u gradu krvoproliće. zosto gospod ubiva? |
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зашто такви биле законите во Стариот Завет...Се е тоа мистерија на некој начин!
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vistinskoto prasanje e koj, i zosto mu staval na Boga vo usta takvi satanski raboti deka treba da se ubiva naselenie na celi gradovi, narodi i sl... |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Drag Majkl, pak ke se karame... ) . Treba da kazes" spored videnieto na prorocicata Gabriele i ucenjeto na Prahristijanite Bog ne ubiva.... Ah, Majkl, Majkl |
||
Внеси реплика | страница <1 188189190191192 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |