IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Изградба на црква на плоштад Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Изградба на црква на плоштад Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7677787980 114>
Прашање: Дали сте за нова црква со работен наслов “Св. Никола“ на плоштадот?
Одговор Гласови Статистика
49 [25,79%]
140 [73,68%]
1 [0,53%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2009 во 23:20
Пацифист, нареден пат обраќање кон членовите со такви психолошки квалификации нема да биде толерирано.
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2009 во 03:46
Originally posted by Pacifist Pacifist напиша:

... i crkva gradite za inaet na allbancite ...

... и за инает на атеистите (како Златник, Атеист и др.), ... и за инает на верниците кои иако веруваат во бог, не сакаат црква на таа локација (како нинџа, Евангелос и др.) и за инает на СДСМ-овците, ... и за инает на либералите ... и за инает на ...  ... има ли уште со кои не се инаетат?изненадување

Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Isidora Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Март.2009
Поени: 112
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isidora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2009 во 15:57
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Oчигледано слабо си информирана... Бројот на верски православни објекти во Македонија е супериорен према бројот на муслиманските верски објекти....  што пак не значи дека не треба уште да се градат....

Superioren e sega zasega,no se namaluva.Covece,samo od Skopje do Debar ima 77 dzamii,a 17 crkvi! Faktot sto nie sekogas dozvoluvame drugite da ne potopat,veke oci ke ni iskopa...
I,toa ne se pravi preku nok,toa e taktika koja se spproveduva popoleka.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isidora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2009 во 16:03
Originally posted by lane62 lane62 напиша:

so gradenje na crkvi ne go resavame problemot so albancite...naprotiv...samo go prodlabocuvame jazot....izlesno e nataka da  komentirame...

Go prodladocuvame jazot???
Albancite,koi znaat sekogas sto i zosto pravat,nikogas nema da go kazat ova.Sekogas se eden za site,site za eden.Koj e toj Albanec sto ke kaze deka nesaka dzamija?NIKOJ...
Epa se dodeka nie sme onie koi molcime i pasivno se odnesuvame kon svoeto,se dotogas ke ne nema,fizicki da,no vo sekoja druga smisla ke ne nema,isto kako sto e i sega.I nikoj ne ni e kriv,ni Albanec,ni Grk,ni Srbin,ni Turcin,ni Bugarin....SAMI SI PRAVIME SE.
Ako ti mene mi pokazes deka imas svoj stav i deka nemoze tebe koj sto saka da ti kaze,togas jas pred da ti napravam nesto,ke se zamislam.NO,ako ti mene na posluzavnik mi se dades,i uste poloso,mi pokazes deka ni samiot ne se pocituvas,togas sto me sprecuva mene da ne te tretiram kako NISTO?
Ete toa e so nasiot narod i zemja.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isidora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2009 во 16:12

... se sto pravite pravite za inaet na allbancite ... i crkva gradite za inaet na allbancite ... a zaboravate deka ne se samo allbancite muslimani ... pa ne mora da vikate SIPTARI SIPTARI koga ke izlezete na protesti za da ja "branite" vasata crkva ...

Ne,my dear,inaetot e vnimanie.Ova ne e inaet,tuku ova e nesto koe prvo,treba da se napravi poradi nas samite,a ne poradi Stojko i Pero.Vtoro,ne sakam,a ne ni mozam da gi sprecam muslimanite da si gradat hramovi,nivna rabota.Tuku,strasno i sramno e eden pravoslaven Makedonec da ripa kako prle pred magare da se bori protiv crkva,dodeka za toa vreme site Albanci go gledaat po televiiziite kako ni moj,ni tvoj.
Ako jas sega gi zemam ocite na toj Albanec,gledajki kako Makedonceto ripa na postad PROTIV svojata crkva,togas jas prvo,ke se izgazam od smeenje,i posle ke otidam,raka ke mu podadam,pa ako treba i ke go bacam zosto ednostavno,bez da pobaram,mi pomognal.A toj sto ripaza svojata crkva,ne ripa za inaet na Albanecot sto go gleda,tuku ripa za da nekoj tret ne zaboravi od kade doaga,i da se cuknat po glava site onie,koi za edno parce meso,ne samo crkva,tuku i se makedonsko po red ke prodadat.

Ete taka,a znaes koga ke vidis Albanec da ripa na plostad PROTIV dzamija????????
--------------NIKOGAS! -----------------------

Изменето од Isidora - 23.Мај.2009 во 16:12
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isidora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2009 во 16:14
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

... и за инает на атеистите (како Златник, Атеист и др.), ... и за инает на верниците кои иако веруваат во бог, не сакаат црква на таа локација (како нинџа, Евангелос и др.) и за инает на СДСМ-овците, ... и за инает на либералите ... и за инает на ...  ... има ли уште со кои не се инаетат?изненадување

A ima li za tebe den,a da ne pomislis na nas?
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2009 во 21:46
Originally posted by Isidora Isidora напиша:

Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Oчигледано слабо си информирана... Бројот на верски православни објекти во Македонија е супериорен према бројот на муслиманските верски објекти....  што пак не значи дека не треба уште да се градат....

Superioren e sega zasega,no se namaluva.Covece,samo od Skopje do Debar ima 77 dzamii,a 17 crkvi! Faktot sto nie sekogas dozvoluvame drugite da ne potopat,veke oci ke ni iskopa...
I,toa ne se pravi preku nok,toa e taktika koja se spproveduva popoleka.

Niedn adzanija ne e izgradena so budzetski pari.Vernicite plakjaat dobrovolno ili bogatite sponzoriraat. Nikoj nas ne ni e kriv shto bogatite parite gi stavaat vo stranski banki a vo crkv aodat otkako kje bide izgradena. Malku li pari ima MPC za da izgradi crkvi???.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isidora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2009 во 00:36
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Niedn adzanija ne e izgradena so budzetski pari.Vernicite plakjaat dobrovolno ili bogatite sponzoriraat. Nikoj nas ne ni e kriv shto bogatite parite gi stavaat vo stranski banki a vo crkv aodat otkako kje bide izgradena. Malku li pari ima MPC za da izgradi crkvi???.

Abe toa za izgradbata na dzamiite da ne pocnam,veke 8 se izgradeni na teritorijata na Skopje bez nikakva dozvola.taka da...
A vo vrska so toa koj ja gradi crkvata,ke ti kazam deka (iako spored ustavot ne e taka),bi trebalo vlasta i crkvata da odat zaedno vo paket,spored mene.
A momentalno,koj,zosto i kako gradi,ama ic ne mi e vazno.Mnogu e povazna crkvata od bilo koj drug faktor.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2009 во 09:59
Во (речиси) сите мои досегашни постови, кога ќе поставев некое прашање, воопшто не добивав одговор или наместо одговор добивав контра прашање, како што е ова последново:

A ima li za tebe den,a da ne pomislis na nas?

За да не бидам како тие што ги критикувам, иако не гледам поврзаност на твоево прашање со темата (а уште помалку да е одговор на моето претходно поставено прашање), еве ќе ти одговорам директно. Да, нема ден, а да не помислам на тебетрепкањемечтаење. Само ме буниш со тоа „на нас“. Кои се тоа другите со тебе?

Бидејќи според тебе, влијанието на новоизградените цркви е правопропорционален на зголемувањето на бројот на верниците, а со самото тоа и зголемување на нивната свест за националната припадност, би те запрашал, колкав треба да биде бројот на новоизградени цркви за да се оствари целосното национално освестување на македонците? Дали ќе биде доволно 1 црква на секој македонец? Или и тоа нема да те задоволи?

И на крај, би сакал да те прашам (и се надевам дека ќе добијам одговор). Веројатно имаш мобилен телефон. Сигурно ти прва немаш купено мобилен, нели? Зошто го купи? Веројатно затоа што гледаш купиле тој, овој, оној ... и си велиш: „па зошто, кога веќе тие купиле, да не си купам и јас?“
Не, немој да помислиш дека ова со мобилниве е оф топик. Воопшто не е ако ја сфатиш алузијата!големо%20гушкање
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2009 во 10:27

Abe toa za izgradbata na dzamiite da ne pocnam,veke 8 se izgradeni na teritorijata na Skopje bez nikakva dozvola.taka da...
A vo vrska so toa koj ja gradi crkvata,ke ti kazam deka (iako spored ustavot ne e taka),bi trebalo vlasta i crkvata da odat zaedno vo paket,spored mene.
A momentalno,koj,zosto i kako gradi,ama ic ne mi e vazno.Mnogu e povazna crkvata od bilo koj drug faktor.

Раководејки се по мотото не ми е гајле што прават другите само јас да си ја постигнам својата цел не не води кон арно од една единствена причина што ако секој гради што сака и каде сака ќе направиме џунгла и од така пренаселениот град.
Не сум против градење цркви, нити против градење џамии, но сум против узурпирање простор предвиден за шетање, одржување манифестации.
Што правиме ако некогашните станари на куќите на тој простор си побараат да им с еврати назад местото во строг центар кој им беше земен или заменет за простор на периферијата во времето кога некои тогашни големци таму испланирале трговски центар, други комплекс банки, трети МНТ и што ли не?
И тие како поборниците за враќањето на местото и преизградување на срушеното ( Бурмали џамија, Св. Константин и Елена) имаат право да бараат.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isidora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2009 во 21:18

Во (речиси) сите мои досегашни постови, кога ќе поставев некое прашање, воопшто не добивав одговор или наместо одговор добивав контра прашање, како што е ова последново.

За да не бидам како тие што ги критикувам, иако не гледам поврзаност на твоево прашање со темата (а уште помалку да е одговор на моето претходно поставено прашање), еве ќе ти одговорам директно. Да, нема ден, а да не помислам на тебетрепкањемечтаење. Само ме буниш со тоа „на нас“. Кои се тоа другите со тебе?Бидејќи според тебе, влијанието на новоизградените цркви е правопропорционален на зголемувањето на бројот на верниците, а со самото тоа и зголемување на нивната свест за националната припадност, би те запрашал, колкав треба да биде бројот на новоизградени цркви за да се оствари целосното национално освестување на македонците? Дали ќе биде доволно 1 црква на секој македонец? Или и тоа нема да те задоволи?И на крај, би сакал да те прашам (и се надевам дека ќе добијам одговор). Веројатно имаш мобилен телефон. Сигурно ти прва немаш купено мобилен, нели? Зошто го купи? Веројатно затоа што гледаш купиле тој, овој, оној ... и си велиш: „па зошто, кога веќе тие купиле, да не си купам и јас?“Не, немој да помислиш дека ова со мобилниве е оф топик. Воопшто не е ако ја сфатиш алузијата!големо%20гушкање

+Vo vrska so moeto posledno prasanje upateno kon tebe,ke ti kazam deka,da,ne e odgovor,zatoa sto odgovorot go dadov kaj istoto prasanje na mammad.
Vidi,i inaetot i mislenjeto na nekogo e vnimanie.Vo postot kaj mammad kazav deka ne se inaetam,sto znaci ni vnimanie ne obrnuvam.A ti mislis,znaci vnimanie obrnuvas.Toa mi bese muabetot.I koga zboruvam "nas",mislam na vernicite.
+Pa,iskreno da ti kazam,i bi sakala po edna crkva za sekogo!No,daj,prasanjevo e smesno.Rabotive gi razbiras kako malo dete,bukvalno.Ne e finatata taa,drug mi e muabetot vo vrska so izgradbata,kazav deka e SRAMOTA tebe nekoj Alanec da te gleda kako ripas na plosad protiv svojata crkva,iajde da ne se povtoruvam procitaj si kaj mammad...
+Za da ja zbogatam mrezata i da mozam da iskomuniciram so sekogo kogo go sakam,za da imam nacin na toj od drugata strana da mu kazam deka mi znaci,za da odrzam kontakt.
Ako samo prvite 30,da kazeme,kazale:"Uf...pa dosta se 30 mobilni...nema da pravime cirkus od mrezava...",sto ke bese so lugevo???
I tie 30-te,ziveejki pokraj neinformirani,ke prestanat da gi koristat mobilnite,ke se priklucat na ostanatite,koi ispustaat moznost za komunikacija,i taka svetot ke ja izgubese vrskata....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isidora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2009 во 21:25

Раководејки се по мотото не ми е гајле што прават другите само јас да си ја постигнам својата цел не не води кон арно од една единствена причина што ако секој гради што сака и каде сака ќе направиме џунгла и од така пренаселениот град.Не сум против градење цркви, нити против градење џамии, но сум против узурпирање простор предвиден за шетање, одржување манифестации.Што правиме ако некогашните станари на куќите на тој простор си побараат да им с еврати назад местото во строг центар кој им беше земен или заменет за простор на периферијата во времето кога некои тогашни големци таму испланирале трговски центар, други комплекс банки, трети МНТ и што ли не?И тие како поборниците за враќањето на местото и преизградување на срушеното ( Бурмали џамија, Св. Константин и Елена) имаат право да бараат.

Abe,bratce....sakas da ja napravime zemjava dzungla so gej klubovi i prostitutki i narkomani na sekoj cekor?a?pa moze togas ke ja sredime drzavava!
Sigurno kukata na stanarot Petko nema da ja obelezi zemjata kako Makedonija...ete zosto.
Кон врв
abnormalen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2009 во 21:46
е не ! со цркви на секој чекор ке ја средуваш!газење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2009 во 11:42

... Rabotive gi razbiras kako malo dete,bukvalno...

смеење големо%20гушкање бакнеж

А во однос на „мобилните“, очигледно не ја сфати алузијата.
Ако Тој има, ако Ти имаш, тогаш зошто и Јас да не посакам да имам „мобилен“?
Се надевам дека твојата возраст овојпат е доволна за да ја разбере мојата детска игра на зборови !намигнувањеголемо%20гушкање
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7677787980 114>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,531 секунди.