![]() |
|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7475767778 114> |
Автор | ||||||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
Isidora, уште едно вакво обраќање кон било кој и ќе бидеш суспендирана.
Веќе неколку пати си опоменувана на темава. |
||||||
![]() |
||||||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|||||
Што зборови кажавме, што мисли разменивме. Сега веќе се ке оди поинаку. Црква ќе има, МПЦ ке гради со донации од граѓани, буџетските пари ќе останат не допрени
Црквата на плоштадот ќе ја гради МПЦ наместо Министерството... |
||||||
![]() |
||||||
abnormalen ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
|||||
toa nisto ne menuva! ako ima crkva , treba da ima i djamija!
|
||||||
![]() |
||||||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|||||
najnormalno ... ne plakjame danok i porez i DDV samo nie Makedoncite ... plakjaat i drugite .......... ne bi sakal poradi edna glupost vo nizata na segasniot ni pLemiel da dojde i do medjuversko a ne samo medjuetnicko netrpenie ...... toa nikako ..........
|
||||||
![]() |
||||||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|||||
Низ сите досегашни постови на оваа тема можеше да се забележи разликата
во размислувањето, однесувањето, изразувањето ... па ако сакате и
воспитувањето на одделни членови. Моето ниво на разбирање и толеранција
кон личности со спротивставени мислења се на толку високо ниво што за
многумина тоа би претставувало сомнеж дека навистина со мене нешто не е
во ред, дека навистина сум болен, како што во еден пост спомна
мојата собеседничка Исидора.
Поаѓајќи од фактот дека се работи за коментар насочен директно кон мене, а имајќи ги во предвид овие мои симптоми на болеста (љубов, разбирање, толеранција)*, ги користам моите модераторски можности и ја симнувам забраната на постот на Исидора од стр. 75 (следствено и таа на „Лане62“). На тој начин таа нема да се чувствува обесправена дека нејзиниот пост е скриен, но и преостанатите читатели би имале увид во размислувањата, однесувањата и пишувањата на еден болен атеист и здрав верник и соодветно на тоа ќе можат да постават дијагноза. ![]() * - знам, за некои верници поседувањето на горенаведените човекови епитети се невозможни за луѓе кои не љубат некој бог. Р.Ѕ. Бидејќи овде се работи за квалификации искажани директно кон мене, јас доброволно допуштам да се објават. Секое овакво или слично пишување кон било кој друг член на форумов ќе биде санкционирано на соодветен начин како што сега беше направено од страна на мојата колешка модератор. Изменето од Zlatnik - 18.Мај.2009 во 17:50 |
||||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||||
![]() |
||||||
Isidora ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 112 |
|||||
Ima i bolni,koi ne ritaat protiv bodilo (velejki deka zdravjeto ne postoi).Gledas?Znaci ima takvi,koi znaat deka zdravje postoi i imaat zelba da ozdravat.A onie prvite,najcesto i od maka se okoncuvaat...no ajde,da ne me karaat na forumov,nema da prodolzam... A za da se svrti tezata...toa ti e isto kako da probas da smenis priroden zakon,koj vazi kako univerzalna vistina,kade nema isklucoci od praviloto nad i pod normalata... Изменето од Isidora - 19.Мај.2009 во 14:04 |
||||||
![]() |
||||||
Isidora ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 112 |
|||||
Моето ниво на разбирање и толеранција кон личности со спротивставени мислења се на толку високо ниво Zlatniku,dobriot covek ne se reklamira pred ostanatite,deka porasnal vo tolerancija,ljubov... Levata raka neka ne znae sto pravi desnata... Voopsto ne ti se lutam nitu ti zameruvam,ostani vo ona vo koe rastes sekojdnevno,i tvojot taka narecen fin odnos,me tera se poveke da te sakam i me motivira da ja prosiram temata na muabet so tebe. Se cudam na tvojata zelba za da go osvois "svetot",na vakov nacin. I dobro,ako Pero e los,jas sum dobrata...No ajde,bidi dobar,bez da se sporedis so Pero??? Na krajot na kraistata,moite mislenja ( i na ostanatite ), sekoj gi gleda,spored okoto sto go ima.Ako tvoeto gleda vaka,togas ,BLAGODARAM ,mnogu mi pomogna! ![]() I don't worry about me,slobodno brisi ili ostavaj sto sakas,vazno citas... Изменето од Isidora - 19.Мај.2009 во 14:15 |
||||||
![]() |
||||||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|||||
Исидора, не се оддалечувај од темата на дискусија, а личните квалификации и етикетирања на членовите остави ги настрана.
ТЕМА: “Свети Никола“ на плоштадот Македонија? |
||||||
![]() |
||||||
Popi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
|||||
Nikoj nishto ne znae...a crkvata ke se gradi.
![]() ![]() |
||||||
![]() |
||||||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|||||
ete ti ,..sega se tepaat i koj da ja gradel!
![]() - mnogu jasno,,....i 2 djamii ke treba! |
||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Treba da mi dodelat nagrada za najopomenuvaniot clen na forumov... Opomenite odat kaj site kade treba ili onamu kade x-faktor saka? Od ova ispaga deka nekoj mene ke mi kaze nesto,i za nego nema opomena,jas na toa ke repliciram,i 50 opomeni dobivam... I,na kraj,nemozam,a da ne gi aktueliziram licnite kvalifikacii na nekoi preambiciozni i samouvereni clenovi.Zarem toa ne e pomos? I,za temata,mislam deka veke se znae sto i kako ke bide.Prostorot ostanuva za nedoiskazanite. ![]() Изменето од Isidora - 19.Мај.2009 во 22:37 |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Исидора, ако е за награди, има далеку позаслужни членови од тебе по опомени, верувај
![]() х-фактор(ите) ги опоменуваат сите кои ги прекршуваат правилата или ги нарушуваат дискусиите по темите, нема исклучоци. Муабетот за ова го сметам за завршен. Доколку имаш уште да дискутираш на темата, повели, никој не ти го одзема правото. |
||||||
![]() |
||||||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|||||
Како перфидно се префрла топката. Од последните случувања се гледа дека сега не е проблемот во тоа дали воопшто треба да се гради црква (или друг објект) на таа локација или не, туку се дојде до тоа кој ќе ја финансира! (Ова ме потсетува на политичкиот проблем на МК со името. Имено, се поизвесно е дека ќе се смени името, ама тоа и нема да биде толку важно, сега битно е да гледаме за идентитиетот.
![]() А што ако и тие решат самите (без буџетски сретства) да финансираат изградба на џамии, теќиња, катедрали ...? Како во метрополите де, нели?! ![]() |
||||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||||
![]() |
||||||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|||||
e, taka ti e toa,..koga gospod ne im dal na ovcite da rikaat , tuku da,...mmmmmmeeemmmmeeeekaat! ....i posle nekoj ke mi kaze se gordeel shto bil,...ovca!
![]() |
||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7475767778 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |