|
Приватни или Државни факултети? |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 31> |
Автор | |||||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
i sega ti go poddrzuvas toa "legalno podmituvanje"??? |
|||||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Privatnite fakuteti nudat podobri uslovi na studentite,toa e fakt ,no jas lichno pretpochitam drzavni fakulteti.
|
|||||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Не знам што да искоментирам,зашо не сум учела на приватен факултет,па мрзам да коментирам нешо шо не сум го искусила..али од кажувања на блиски луѓе,можам да кажам според нивните искуства,дека дефинитивно се е поорганизирано,нема нервите да си ги губиш чекајќи го професорот 1 месец за потпис,ваму одма тоа се обавува..и сл..е сеа за професорскиот кадар,не знам колку е добар..се е релативно според мене..и на државен и на приватен може да се сретнат трупови професори кои немаат поима шо зборат,факт е тоа..ја сум на државен и не се каам поради тоа..но и приватниот си има свои предности.според мене..
|
|||||
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|||||
Saevus
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 23.Март.2009 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
1.Makedonskite Fakulteti se zanikade
2.Nema nikakva organizacija za nisto 3.Sekogas treba da trcas po nekoj Profesor 4.Administrativniot sistem e zanikade 5.Sekogas se Maltretiras so Uplatnici da idesh u Banka pa na Fakultet pa tamu pa onamu pa da cekas pred Administracija 6.Nieden Sistem na Rabota ne Funkcionira kako so treba 7.Diplomata ne e priznaena nadvor od Drzavata 8.Ima Korupcija 9.Profesorite se visoki obrazovani lica koj so obozavaat da citat i da te maltretiraat, i Sekoj Nareden Profesor unishtuva najmalku 50 generacii pred da ide u Penzija 10.Se e Politika Neshto da ne Ispushtiv ?' |
|||||
kokomoko81
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1363 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
da ti odogovoram "prijatele":
1.Makedonskite fakulteti ne bile dobri?... da te potsetam deka pod default stanuva zbor za makedonski fakulteti, prasanjeto e dali privatni ili drzavni --- samo za tvoja informacija ---- makedonskiot profesionalen kadar e eden od najbaranite vo svetot (taka da nemoj da pisuvas za nesto sto pojma nemas) 2. toa sto nema organizacija e makedonska karakteristika- nesto slicno kako preciznosta i tocnosta na svajcarcite i germancite (koi od vreme na vreme pocnuvaat da se menuvaat i ni se priblizuvaat) 3. zarem mislis deka porazlicno e vo zivotot..... cel zivot trcas po nekogo i po nesto (profesor, sef, zena itn....) 4. i 5. me mrzi da ti odgovaram,zatoa sto pisuvas gluposti 6. sto znaes ti pak sto funkcionira a sto ne funkcionira ........... 7. se e korist momce i se e mok, a nie ja nemame-mnogu sme mali ,,, 8. aaaaa...ti momce (dali znaes koj ne nauci na korupcija ?)...ah be momce kolku si zeleno ...c c c 9. samo poradi toa imame odlicen kadar 10. a politikata e k*rva, a ti treba da ja sredia, a izgleda ne te biva momce mnogu imas ispusteno i nemoj vo idnina da se zamaras da pisuvas sto e dobro a sto loso ... arno si znaes na Baustelle vo Svajcarija i za da se pofalis koga si ides vo Makedonija zemas rent-car i odis kredit da zemes za da gi castis prijatelite- zatoa sto si vo Svajcarija ...c c c c |
|||||
......
|
|||||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
1. Можеби нашиот кадар е најбаран во светот, што не ми се верува зашто ако ги бараат одма ќе заминат
2. Тоа што нема организација е македонска работа за професорите, а студентот мора се да си заврши се на време 3. Некогаш е поразлично......на пример кога трчам по мажот ми не давам 1000 ден. за пат, и не се малтретирам цел ден за џабе... 4. Мислам дека Saevus е во право |
|||||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Мамо , одамна те нема на форумот а баш сакав да те прашам дали го примаа син ти во Солун ? Наши пријатели од Битола минатата година поднесоа документи за да го запишат син и во Солун на студии, ама беа одбиени , па мораше да паузира , здравје оваа година пак ќе аплицираат за во Солун. Баш ми е мило што имаш убаво мислење за приватните факултети |
|||||
|
|||||
elektro
Група Регистриран: 07.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
KOJ PLANIRA VO SOLUN DA ODI :D
|
|||||
kokomoko81
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
АЈДЕ И ТЕБЕ ДА ТЕ УПРАВАМ !!!! 1. Македонскиот кадар од државните универзитети бил и ќе биде ценет насекаде во светот ... не би сакал да замарам но само еден пример---- целокупната стријна инсталација кај военото возило ПУХ е дело на македонец, пред 30 години... 2. мораме да научиме дека мораме да се бориме за нештата во животот (немаш ништо а мораш да преживееш)- така да и таа македонска административна голгота не учи на нешто- како не треба да се однесуваме во иднина 3. те молам преведи ми не те разбирам - на многу висок стил напишано 4. не ти пишуваме овде плусови или минуси.... треба да дадеш твое мислење |
|||||
......
|
|||||
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Смешно човече си ти. Македонските универзитети се далеку од познати. Не знам дали некој има слушнато за Македонија на твојот фамозен запад, а не пак за нашите универзитети. Не знам дали уште живееш во комунизмот пред 30 години кога и Кинези па и Грци доаѓале да студираат овде. Разбуди се, погледни околу себе, пропаѓаат факултетите. Прошетак малку по Македонија, запознај ја убаво и размисли и кажи ми зашто некој би барал кадар од Македонија. Во едно шугаво НАТО не можеме да влеземе. Нека ти каже тоа нешто за стандардот на Македонија и за мислењето на западот за нас. Тој кадар од твоите познати и ненормално барани факултети толку успеа да не дотурка. Нема потреба да управаш луѓе по форумов, управи се ти прво. Пробуди се... |
|||||
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
mamma, се е тоа убаво. Прекрасно е кога професор ке те гледа на исто ниво и кога ке те бутка цело време, ке те форсира и подготвува за понатаму. Сепак, мое мислење е дека секој мора да созрее еден ден, да застане на свои две нозе и стане свој човек. Лично мене на факултет никој не ме бутка и форсира, сам одлучувам дали треба да учам или не. На професорите ама баш ич не им е гајле дали јас ке поминам, јас сум само студент, еден обичен број меѓу многуте. Него му е работа да ми предаде и да ми одговори на прашања и нема намера да ми става знаење со сила. Тука ми е местото мене, и би ми било непријатно професорот да ме третира како еднаков од проста причина што не сум ко него. Има време кога ке се докажувам и покажувам, а сега знам дека сум сам свој газда, не сакам никој да ме тинтра и разгалува, можам сам. Честитки за Солун =) Изменето од Petkovsky - 15.Мај.2009 во 02:53 |
|||||
Ane09
Сениор Регистриран: 18.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 209 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Eden nas eminenten profesor, koj mene mi bese na postdiplomski, a istovremeno predavase i na Stulov, vaka rece za privatnite fakulteti: "Toa e legalno kupuvanje na diploma, za istiot ispit Vas Ve teram da ucite dva meseci, a niv gi pustam so tri dena procitano". Jas mu veruvam, a Vie??????
|
|||||
kokomoko81
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
......
|
|||||
kokomoko81
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Г-дине Петковски,
нема потреба да ја шетам Македонија го имам прошетано светот и не знаеш колку боли фактот што се уште постојат луѓе од твојот калибар- луѓе кои што не се достојни да го носат презимето Петковски. Не можеш да бидеш свесен дека живееш во најубавата земја на светот, а тие приватни универзитети се нашата пропаст- но во друга прилика. Не би сакал да зборувам за НАТО затоа што темава е образование, но сепак би рекол дека не ни треба тоа толку посакувано НАТО- таа приказна за големи деца. Во врска со моето будење ! .............ах, би требало да се префрлиме во политика
|
|||||
......
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 1718192021 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |