|
Државна администрација |
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Автор | ||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eden od uslovite za aranzmanite so MMF e namaluvanje na drzavnata administracija....paaaa.....
|
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еднаш некаде тука на форумов напишав дека државната администарција е рангирана во неколку категории
---работници (оние кои се статични, кои долги години работат на овие работни места, ја знаат проблематиката ---партиски договорци, привремено вработени со кои секоја влада манипулира и го предизвикува револтот кон позицијата бидејки се отпуштаат, па се вработуваат и така ротираат ---функционери, кои од ресорот каде работат знаат само како д апотпишат налози за службен пат во странство, налози за учество во комисии каде се наплаќа хонорар и нормално налози за ангажман на личниот шофер, висината на кредитот на мобилниот телефон, со еден збор привилегии. Решение има ама никој нејке да го реализира. Пензионирање на сите кои се за во пензија, намалување на привилегиите за да не се привлечни функции и обуки по светски стандарди, односно работниците да ги обучат партиските војници да ја научат работата па како некој ке оди во пензија, недај боже умре или замине на повисока функција да има кој да го замени. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
chudna rabota!,..a, na nikoj ne mu teknuva,..da gi namali ,..narodnite gomnari,...a, be znaete li vie deka i pogolemi zemji od ovaa ,..nemaat ni stotina,...a,..ovie duri im padnalo na pametot shto im manjka,..duri i da se ,.."proshirat",..paraziti edni,...ste nashle naiven i tupav narod,..pa, ke mu "servirate" se ona shto vi izleguva od usta..
Изменето од anastea - 14.Мај.2009 во 16:00 |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Заборави да кажеш дека е жално и некој што 15 години работел во државна администрација, денеска да се мисли и да трпи притисок од некое (по договор) тазе вработено партиско војниче, на кое некој "му ветил" дека ќе си го добие заслуженото место за неговата заслуга и верност кон партијата. Затоа, ако некој се реши да направи рез во администрацијата, логично е тој рез да почне од вработените по партиска заслуга. Се друго ќе биде контрапродуктивно, и како бумеранг ќе им се врати по глава..... |
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве ти ме надополни, исто како да сум кажала
Тоа и викам: резот да почне од партиските плакатолепачи, кои не добиле место по стручност и квалификации туку по партиска заслуга и број на залепени плакати во единица време. Без разлика од која партија се, само да не биде селективно! |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a be ,..djabe tuka se trabunja,..da ova,..da ona,..koga nikoj ni ve ferma ,..niti ke ve ferma za toa,..zatoa,..uopshte , nikogash ne kazuvam shto treba da se napravi,..odvratno mi i samo da pomislam na tie shto ja vodat drzavava ,..a, kamoli da im solam "pamet",..koga znam deka petpari ne davaat za mene,..t.e ,...za vas!
- treba da se izmisli aparatura nekoja za selektivno brishenje od memorijata,..pa, da gi izbrisham i iminjata nivni,..barem na onie shto mi se vo nea,.. |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a nadoknada za istenceni LINGVI i trosoci za toalet hartija ? a ?
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа од партиите нека си бараат, поточно од “големците“ на постерите
|
||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vladata ke izdvoi 100 mil evra za vozen park vo mvr sprema rebalansot na budzetot
|
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова е нешто ново ??????? или се работи за возилата кои веќе беа набавени ?????? |
||
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zs ?....planiraat na sekoj vraboten po edno vozilo ? Изменето од miroslav_g8 - 14.Мај.2009 во 19:49 |
||
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема логика, тукушто се набавија 300 нови возила.... Само кој виде фајде од нив???? На тие што им требаат, сигурно не..... Пак полицајците се возат во истите возила, алфите се возат во истите "замаскирани" (одземени од царина) возила, исто и специјалните единици... Значи заклучокот е јасен.... Со нови Октавии,Вектри, Алтеи ..... се развозуваат по дома и по град, само високите функционери и старешини од министерството....Речиси секоја вечер пред дискотеките во Скопје, може да ги видиме службените џипови и блиндирани возила на функционерите.... |
||
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a zaboravas na 1000 - te fiat linei ?
|
||
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знаев дека нешто пропуштив, само не ми текнуваше што
Линеите како послаба класа се наменети за началничињата |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |