IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Next Time
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Next Time

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 9>
Автор
Порака
MaLe4kA* Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Август.2006
Статус: Офлајн
Поени: 48
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MaLe4kA* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 10:02
Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

Originally posted by Eli Eli напиша:

Next Time одлично звучат на српски и на англиски

Како што веќе објавивме, Next Time евровизиската тема Нешто што ќе остане ги снимија на српски и на англиски јазик. И, додека српската верзија сега ја знаеме како: Не дам да те дирају, англиската има малку подолг наслов: The sweetest thing that will remain.

Lele sto se nema da docekame изненадување (ova sega prv pat go citam)....Izgleda nasive muzicari sto ne pretstavuvaat poslednive godini, ili glumat nekoe ludilo ili zaboravaat koja zemja treba da ja pretstavuvaat. Me zabole mene dali ke razberele srbite sto peeme ili ne. Zs ako taka mislat site srbite, hrvatite, slovencite ne peat na makedonski. Ne sakaat da cujat za toa., pod nivo im e. A nie ke se praime arni za site i zatoa vo finale ne vlagame. Srbite na srbski prvo mesto vadat pa nikoj ne razbira sto peela Marija Serifovic.

Next-time koga pobedija peeja na makedonski i taka treba da peat. Aj i angliski neka e, neka pokazat deka znaat i drug jazik......ama se drugo e premnogu.

Slusaj. Marija Serifovic koga pobedi imase strasno dobra reklama na pesnata. Premnogu pari vlozija srbite i normalno toa rezultirase so pobeda. Taa godina srbite napravija 8 verzii na pesnata (na 8 jazici megju koi normalno ne bese makedonskiot :D)  Osven toa vo Helsinki se davaa razni maici, bedzovi i sl. gluposti so sliki od Marija Serifovic.
I sega nie poneseni od nivnite gluposti... narednata godina isto Tamara, Vrcak i Adrijan ja napravija pesnata na Srpski, Hrvatski, Turski, Albanski, Ruski i neznam uste sto ne. Ama seto toa dzabe koga nemaa pari ni da otidat do Srbija :D

Next Time ke si peat na makedonski i normalno po nivniot nastap na evrovizija ke vi gi zatvorat ustite na site sto tropate gluposti pred da razmislite sto pisuvate.
I za Belov mnogu vikaa deka e favorit za pobednik na Skopje Fest, ama na krajot ispadna podolu i od SLENG koi bea totalni anonimusi. Nikoj pred toa ne gi znaese, a sepak go rasturija Belov koj 13 pati  so red bese favorit na publikata изненадување. Pa kaj bese togas taa publika da go poddrzi? Izgleda sfati kolku vredi... задоволство

I toa. среќа
Pozdrav od mene i se najdobro.

Изменето од MaLe4kA* - 26.Април.2009 во 10:07
http://schphotography.deviantart.com
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2009 во 10:14
Пак ке се повторам:Феноменални беа!!Изгледаа одлично на сцената и покажаа талент,сигурност и искуство како да се 10 год.на естрадата..вокално беше повеќе од совршено,беспрекорен вокал имаме во Македонија и треба да го подржуваме!Настап проследен без трошка трема..дадоа се од себе..го видовме тоа..се надевам ова нема да им ја разниша самодовербата која ја имаат и дека ќе продолжат во исто темпо да редат успеси зашо нивното време допрва доаѓа!!САМО НАПРЕД МОМЦИ!!
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
Кон врв
Tanjuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 120
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tanjuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2009 во 14:17
Originally posted by Eli Eli напиша:

Пак ке се повторам:Феноменални беа!!Изгледаа одлично на сцената и покажаа талент,сигурност и искуство како да се 10 год.на естрадата..вокално беше повеќе од совршено,беспрекорен вокал имаме во Македонија и треба да го подржуваме!Настап проследен без трошка трема..дадоа се од себе..го видовме тоа..се надевам ова нема да им ја разниша самодовербата која ја имаат и дека ќе продолжат во исто темпо да редат успеси зашо нивното време допрва доаѓа!!САМО НАПРЕД МОМЦИ!!

се слагам и плус си пееја на македонски,што најмногу ме воодушеви
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2009 во 15:46
Koj sto saka neka zbori,vremeto ke pokaze deka ovie momci navistina vredat,i se kvaliteni i talentirani muzicari!!!Nivnoto vreme doprva doagja..a na kogo ne mu se dopagjaat normalno deka ne moraat da gi slusaat,se e stvar na vkusovi..
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
Кон врв
Gabriela_S Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Локација: On the stone
Поени: 21943
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gabriela_S Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2009 во 23:15
аплауз za Next Time, odlicno ne pretstavija!
Кон врв
Jonce Hristovski Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 17.Мај.2009
Поени: 9
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Jonce Hristovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2009 во 14:29
За претходните коментари.Нашите музичари на кои половина од репертоарот им е на српски одамна ги имам отпишано за македонци,како Каролина на пример и Калиопи во поново време.Тие едноставно се откажуваат од мајчиниот јазик за успех.Мислам дека времето на Југославија одамна помина и веќе треба да расчистиме со србоманијата(на културно поле).
Додека бугарите се китат и гордеатсо нашата музика и култура ние се правиме нешто што не сме.
Кон врв
Командантица Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2008
Поени: 2129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Командантица Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2009 во 21:09
Единствено што беше во ред беше настапот а уште кога излегоа на сцена се гледаше дека се почетници и појма немаат од пеење а и песната му беше тапа, али ги извади сценскиот настап
..Живеам за да умрам..!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 13:03
Originally posted by Командантица Командантица напиша:

Единствено што беше во ред беше настапот а уште кога излегоа на сцена се гледаше дека се почетници и појма немаат од пеење а и песната му беше тапа, али ги извади сценскиот настап

Извини ама во заблуда си!!Пеењето беше и повеќе од совршено,без ниеден фалш,без ниеден промашен тон,без трошка трема беа!!Песната шо не ти се допаднала да,тоа е ок,се е ствар на вкусови,али за пеењето,си во заблуда..од музички аспект беше се како што треба,без ниедна грешка!!позз
Кон врв
Omar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Регистриран: 22.Февруари.2009
Поени: 12633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 15:45
Извини вака а дали си ти некој експерт за музика или само онака се чукаш бо гради???збунетост
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 15:58
Originally posted by Командантица Командантица напиша:

споредено со ретардираните песни на евровизија беа ок
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
DarlinG Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*Lara*Croft*

Регистриран: 09.Јануари.2008
Поени: 1621
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DarlinG Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 19:37
Што само се зборат глупости на темава кога факт е дека кога отидоа Некст Тајм на Скопје фест-самите си знаеја дека не им е евровизиска песната, не планираа да одат, а кога ги избраа, не верувам дека ногу се потрудиле околу нешто-туку само си искористија рекламче за нивниот нов албум којшто само што излезе. Инаку навистина не бевме за во финале(некои фанатици на некст тајм можеби ќе мислат поинаку), ама драго ми е тоа што не отиде Калиопи со таа гробарска песна, оти така немаше ни во полуфинале да не примат.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2009 во 14:09
Originally posted by Omar Omar напиша:

Извини вака а дали си ти некој експерт за музика или само онака се чукаш бо гради???збунетост

Експерт не сум..искрена ќе бидам кон тебе..но веќе 10 год.музички се образувам така да можам со сигурност да кажам,дека немаше грешка од музички аспект(прашај и некој експерт,доколку не ми веруваш,затоа што гледам дека сакаш мислење од таква особа)..и не е дека се удирам у гради,не сум таков човек да фаворизирам некого или нешто,или пак да убедувам да ги сакате некст тајм,како што некој порешно ме сфатија на форумов..само сум реална и искрено го кажав мојот став,дека што се однесува на пеењето беше се као треба!!..се надевам дека не ти смета тоа..позз
Кон врв
Omar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Регистриран: 22.Февруари.2009
Поени: 12633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2009 во 14:16
Па што има да ми смета,едноставно сакав да знаам дали ти си нешто музички образована или само онака се чукаш во гради и викаш НЕКСТ ТАЈМ најдобри..... намигнување
Кон врв
DarlinG Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*Lara*Croft*

Регистриран: 09.Јануари.2008
Поени: 1621
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DarlinG Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2009 во 15:19
ekspertite sekogas ke opravduvaat sekakva greska bidejki za volja na vistinata samo narodot gi ukaziva vistinskite greski
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.