|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 115116117118119 137> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро сценарио за Идивиди филм |
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe zbunet eden den koa ke te nema a forumov ako postoi a nz dali ke izdrzi za 100 godini ke bide tesko da se odrzi forumov zs bez tebe forumov nemase da ide
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..............
|
|
apce
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum na ideja da go klonirame, barem vo 2-3 verzii
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... во кула затворена илјада години ме чекаш, да се родам, да постојам,
да те ослободам, само така можам да преживеам. Исто мислиме дур низ
шума се движам, магична, сопки која ми прави, ѕверки кон мене наведува,
како партали ги расфрлам додека летаат и цвилат. Твојот повик ме
излудува, ми го повторува името, мојот крик одекнува, во шуплините од
дрвата се задржува, гнезда зајакнува, за нов пород повикуваат,
животинки и птици се враќаат.
Се губам дур кругови вртам, исти патеки ми се смеат, ме враќаат од каде почнав...и поназад. Земам залет поток да прерипам, тој се шири заедно со мојот краток лет, во него пропаѓам, во река се претвора, силна струја ме враќа, се гледам како прерипувам. Партали од кал исфрлени од петица по лице ме поплукуваат, се подвоивме јас и јас, сомнежот и љубовта. Гледам дека ќе пропадне дур зината и побеснета река со злобна насмевка го чека. Пружам раце да му помогнам, уште залет да му дадам, тој полетува, реката обесхрабрено крикнува, очи затворам, струјата осветнички ме повлекува. Пред обрасната кула стои, кон прозорец гледа кој облак го прекрива но не може да го сокрие. Низ обраснато се искачува, те повикува зошто се сомнева, му одговараш, секогаш тоа го правиш. Крши нокти, клетви реди дур древен ѕид полн со дупки не му помага, сака да се врати, да се откаже. Се појавувам, си помагам, го издигам, се подигаме како пареа, пред прозорецот се составуваме, едно сме, сомнежот се претопи, станавме само љубов, те погледав влегувајќи низ прозорецот, стоеше крај златното руно, те зграбив колку за сите овие изминати илјада години...ми возврати. Ме погледа со насмевка зошто дека сепак сватив...ма тоа се само илјада години...и тие поминаа...ние не...и нема... |
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...чадор си купивме.....купаки.....си купивме......очила за сонце.....си купивме.....палома -марамици сме заборавиле
Маестро Изменето од marija1000 - 13.Мај.2009 во 22:43 |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako sto mi izgleda,izvorot na ovaa inspiracija ne samo sto e nepresusen tuku se ke potopi uste malce
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.............
|
|
apce
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А таман турив наочарите, си ставив сок, запалив цигарче и се наместив да примам малку позитивна енергија, кога тоа ниш нема
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да не штрајкува Маестрово наше
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... ќе те откријам каде и да си, одзади ми приоѓаш, очи ми затвораш, те душкам, очи не отворам, голо меше откривам, го бацувам, те скокотка, очи не отворам иако твои дланки не се веќе таму ; шараат по мене, ме скокоткаат, ме допираат, стомак ме заболува од смеење, возвраќам и копче со заби откинувам дур заржувам. Сега и ти заржуваш, легнувам заплашен, твоите заби шетаат низ моето тело, стрепам од гризнување, цвилам и ти се молам за трошка милост додека се устремуваш како тигрица на својот плен. Очи отворив, насекаде низ тело мое кругови црвени...и таму каде не очекував.
Рикнав силно, не се предаваш, нападнав уште посилно, кругови црвени оивичени со траги од заби се нижат се повеќе, а измеѓу нив патишта од нокти, повремено се вкрстуваат, од тебе до мене. Ја тргна раката, сам се гризнав, погрешив, се насмеа победнички, не ќе е за долго, знам каде да нападнам. Пупки вцрвенети, како ракети се спремаат да полетаат, ги спремам за долго патување, се извиваш, во змија се претвораш, шиштиш, се закануваш, стравот мој исчезнат е, во змија се претворам, се поголема и потврда. Твоите очи се широко отворени, претпоставувам од страв, мора да е тоа иако се смешкаш ко’ да не ти е. “ Е ќе ти биде ! “ извикувам...напаѓам, не бегаш, спремна си да ме совладаш ; ќе ме омекнеш, така велиш, се закануваш... |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
Внеси реплика | страница <1 115116117118119 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |