IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Изградба на црква на плоштад Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Изградба на црква на плоштад Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7374757677 114>
Прашање: Дали сте за нова црква со работен наслов “Св. Никола“ на плоштадот?
Одговор Гласови Статистика
49 [25,79%]
140 [73,68%]
1 [0,53%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Isidora Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 112
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isidora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 22:14
Originally posted by lane62 lane62 напиша:

pa i ne si vo pravo...vo mnogu raboti...ama sprema tvoite odgovori, nema ni da se potrudam da ti odgovoram kade ne si vo pravo....oti usite ti se malku zatnati...намигнување

Па добро....не те ни прашав,додуша....
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 22:19
Originally posted by Isidora Isidora напиша:

Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

кои не туку-така дошле на тоа место.Наместо сите да се навикнуваме на спроведување на правото, ние ќе ги бркаме судиите или ќе ги укинуваме уставните судови!

Дошле бидејќи мама и тато сакале нивниот син да ги наследи,или дипломирал право со просек 10,поради тоа што имал кеш да го полни џебот на професорот?ма ајде те молам,не ме смеј.Кога толку би биле учени,би знаеле што и како треба со народот.
Веќе ќе се навикнев на спроведување на правото,ако тоа постоеше во нашата земја.Кај нас ПРАВОТО е чиста формалност,повеќе лага отколку вистина.

I ajde sega da receme deka si vo pravo, pa da pocneme da pravime se sto saka vlasta, bidejki taa e pokompetentna vo momentov... Taka treba?
Кон врв
lane62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2009
Поени: 7583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 22:33
ne mozat , ama i ne trebaat site odluki koi se nosat da ne bendisuvaat...ili ne...treba da naucime da gi pocituvame bez obzir kakvi se....a svojot revolt ili nesl*ganje treba da go pokazeme na izborite...vaka ste betar od mali deca...daj mi go ligavcetooooo...moe eeeeeeeплазење

ova bese poveke za isidora

Изменето од lane62 - 04.Мај.2009 во 22:35
Daj više odmora jeziku nego rukama!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isidora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 00:23
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

кои не туку-така дошле на тоа место.Наместо сите да се навикнуваме на спроведување на правото, ние ќе ги бркаме судиите или ќе ги укинуваме уставните судови!

Дошле бидејќи мама и тато сакале нивниот син да ги наследи,или дипломирал право со просек 10,поради тоа што имал кеш да го полни џебот на професорот?ма ајде те молам,не ме смеј.Кога толку би биле учени,би знаеле што и како треба со народот.
Веќе ќе се навикнев на спроведување на правото,ако тоа постоеше во нашата земја.Кај нас ПРАВОТО е чиста формалност,повеќе лага отколку вистина.

I ajde sega da receme deka si vo pravo, pa da pocneme da pravime se sto saka vlasta, bidejki taa e pokompetentna vo momentov... Taka treba?

A koj e vlasta?Narodot....vo parlament sedi onoj kogo ti si go izbral i gi zastapuva interesite na narodot...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isidora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 00:24
lane62,koj me prasuva mene koj treba da sedi vo ustavniot sud???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 00:25
razmisliнамигнување
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 00:31

lane62,koj me prasuva mene koj treba da sedi vo ustavniot sud???

Nemojte za Ustaven Sud. Gruevski samo poradi niv kje go menja Ustavot i kje gi otera vo stechaj do likvidacija.Nemojte da mu prkosite na DEUS- ot.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 00:36
mislam deka ke e poarno(ne polesno) da go menime grujoзбунетост
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 02:28

Јас не мислам, Јас знам дека ќе е поарно да го мениме (колку сака нека е тешко тоа)
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 10:01
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Јас не мислам, Јас знам дека ќе е поарно да го мениме (колку сака нека е тешко тоа)

Така е БОРЕЦУ. Созадоволство мора тоа да се стори под хитно. Мора да го смениме за нештата да тргна на подобро.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 11:16
Темата гласи: “Свети Никола“ на плоштадот Македонија?
Не се оддалечувајте премногу со дискусијата.
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2009 во 09:52
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Во Вечер објавена веста  дека
Црквата на плоштадот треба да се возобнови
ТМРО ја поддржува иницијативата за возобновување на црква на Скопскиот плоштад, затоа што истата таму постои со векови и е израз на православната христијанска традиција на македонскиот народ и МПЦ на овие простори.
- Македонија е библиска земја од која Свети Павле почнал да го шири христијанството, а Скопје е родно место на македонскиот император Јустинијан, владетелот на второто македонско православно царство Византија. Исламот во Македонија и Балканот воопшто е присутен дури од 14 век со доаѓањето на Турците од Азија и во никој случај не може да се смета за автохтона религија. Неосновани се барањата за џамија во центарот на Скопје, зошто Скопје и Македонија не се светилишта на исламот, кој вршел масовна исламизација на овие простори и никако не може да стане збор за некаков континуитет и традиција - велат од ТМРО.

Ајдееее, сега нов критериум за градење или не градење верски објекти, а тоа е временнскиот аспект!збунетостизненадување Автохтоност на религиите!ма%20ајде Поточно, сега (според ТМРО-вците) важно било која религија кога е „дојдена“ на овие простори! Во ред, еве го прифаќам тој нивен критериум. Ама дали тие ќе си бидат доследни во поддржувањето на нивната сопствена идеја? Ако судиме според времето како мерило, јас предлагам да направиме храм на пример на старословенскиот бог на стоката - Волос. А, зошто не и на врховниот администратор бог Перун?голема%20насмевка Тие биле присутни на овие простори многу, многу пред појавата на христијанството. По голема автохтоност од нив - здравје!
И, btw. како што реков порано, црквата не била на плоштадот, што значи не станува збор за возобновување на старата, црква, туку за изградба на нова. А доколку некој (па макар тоа бил и премиер) сака да „возобнови“ стара црква на друго место, тогаш тоа може да го направи на било кое друго место, а не на централниот плоштад на Република Македонија.
Ова воедно нека биде одговор и на следниов пост на Исидора:

Епа,ако не,ај да го урнеме трговскиот и да си ја изградиме црквата,сакаш?...

Е, тоа би било она вистинското! Токму тогаш ќе може да се зборува за вистинско возобновување. И за тоа (иако сум атеист) сепак се согласувам. Зошто да не урне дел од ГТЦ? Па, ако се работи за вистински верници, не дел, ако треба и цел ГТЦ нека се урне! Ами како! Се друго би било мачкање очи на овците. (Ова „овците“ немојте да го сфатите како навреда, оти нели и самиот Исус рекол дека тој е ваш пастир, а вие ...намигнување)

... A koj e vlasta?Narodot....vo parlament sedi onoj kogo ti si go izbral i gi zastapuva interesite na narodot...

Така е!
Е арно ама, тој парламент (кој, нели, го избрал народот) во склопот на интереси кои треба да ги застапува за народот, е и да го именува составот на уставните судии! И сега што правиме? збунетостне%20знам

... Не,всушност,тоа за таквите како тебе ќе биде огромен удар,после кој ќе ве гледа како паѓате? ( Ти го давам одговорот ваков каков што е,бидејќи не сум член на партија,па да можам да ти помогнам или разрешам некој проблем )...

Повторно мешање на поими. Повторно она што си го знаеш!
Кои се тие кои се како мене? Или на кого припаѓам јас, па да ме (не’) гледаш како паѓам(е)? Повторно сите кои не се како тебе ги ставаш во еден кош! Навистина не ми е јасен начинот на твоево рассудување?не%20знам

И на крај:

...А СЕГА,ЗА ТВОЈА НАЈГОЛЕМА ЖАЛОСТ,ЌЕ ТИ КАЖАМ ДЕКА ТВОЕТО НЕВЕРИЕ СО НИШТО НЕ ГО ОСПОРУВА БОЖЈОТО ПОСТОЕЊЕ- ВЧЕРА,ДЕНЕС И УТРЕ.....И ЗАСЕКОГАШ...

Не, не, повторно си грешка. Твоето верување не значи дека бог навистина постои. Затоа се вели дека веруваш, а не дека знаеш!намигнување

Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isidora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2009 во 18:51

Е, тоа би било она вистинското! Токму тогаш ќе може да се зборува за вистинско возобновување. И за тоа (иако сум атеист) сепак се согласувам. Зошто да не урне дел од ГТЦ? Па, ако се работи за вистински верници, не дел, ако треба и цел ГТЦ нека се урне! Ами како! Се друго би било мачкање очи на овците. (Ова „овците“ немојте да го сфатите како навреда, оти нели и самиот Исус рекол дека тој е ваш пастир, а вие ...намигнување)
Така е!
Е арно ама, тој парламент (кој, нели, го избрал народот) во склопот на
интереси кои треба да ги застапува за народот, е и да го именува
составот на уставните судии! И сега што правиме? збунетостне%20знам
Повторно мешање на поими. Повторно она што си го знаеш!Кои се тие кои се како мене? Или на кого припаѓам јас, па да ме (не’) гледаш како паѓам(е)? Повторно сите кои не се како тебе ги ставаш во еден кош! Навистина не ми е јасен начинот на твоево рассудување?не%20знамИ на крај:
Не, не, повторно си грешка. Твоето верување не значи дека бог навистина постои. Затоа се вели дека веруваш, а не дека знаеш!намигнување

Zlatniku,ete stom od tebe dobivme dozvola,daj ke predlozime da se srusi gtc.Nema problem,kazi ti samo,jas ne sum znaela deka toa ti go sakas...of bre...lupas samo za da se opravdas.ne vikam deka ne bi go urnala,ama vernicite pred da napravat nesto,pomisluvaat na tebe,da ne slucajno propadnes skros.
Pa da,Gospod e pastir moj.....
Utka vo presmetka e toa so sudiite.Da ne bese go izbral ti toj sto ne znae dobro matematika,nemase kako rezultat na toa,sudstvoto da ni propaga. ( iako ne e se onaka kako sto izgleda )....koj ti garantira deka ne gi izbral nekoj drug,ili potegnal vrski?
Epa od aspekt na ova za sto se razgovara na temava,da,te stavam vo kos so bezboznicite.I,pagate so sekoj poteg na vernicite....podobro kazano,Bozji poteg....na toa mislam.

I pak ke kazam vo prilog na tvoeto neverie so Bozjoto postoenje:

TOA STO NEKOJ E BOLEN,NE ZNACI DEKA ZDRAVJETO NA SVETOT NE POSTOI ! TOKMU ZDRAVITE GO OSPORUVAAT KAZUVANJETO NA BOLNITE....
ZDRAVJETO POSTOI,SAMO TI SI BOLEN,BRATE....

Изменето од Isidora - 15.Мај.2009 во 18:52
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2009 во 20:08
TOA STO NEKOJ E BOLEN,NE ZNACI DEKA ZDRAVJETO NA SVETOT NE POSTOI ! TOKMU ZDRAVITE GO OSPORUVAAT KAZUVANJETO NA BOLNITE....
ZDRAVJETO POSTOI,SAMO TI SI BOLEN,BRATE....

moze i obratno da se postavi tezata.....

a jas bi go i izbrisala tvojot post........намигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7374757677 114>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.