IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Дали е подобар бугарски или грчки пасош?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали е подобар бугарски или грчки пасош?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 19>
Автор
Порака
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 14:11
Originally posted by lane62 lane62 напиша:

lele kako se iznervirav.лутина....ce puknam od maka..кубење%20коса..i posle ne zemaj drug pasos...odma apliciramлутина...ne znam da li znaete deka po noviot zakon za zaguben , ukraden ili osteten pasos se plaka kazna od 100-500eura....e mojata malenkost po greska go isprala pasosot...лутина...i sega ke treba da platam...e nema...parite mesto za kazna ke gi dam za nekoj nov drug pasos...плазење

Chudni se ovie nekoi kazni. збунетост

I shto ako ti ja provalat kukata pa megudrugoto ukradat i pasoshot? изненадување

Kaj oshteten i samiot, plakanjata za da izvadish nov pasosh, pa zgora na toa i kazna? изненадување збунетост
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 15:17
Originally posted by Popi Popi напиша:

I shto ako ti ja provalat kukata pa megudrugoto ukradat i pasoshot? изненадување

Kaj oshteten i samiot, plakanjata za da izvadish nov pasosh, pa zgora na toa i kazna? изненадување збунетост

Во грција..ако не идеш редовно да гласаш на Избори..и тоа во местото на раѓање (се прашувам сега ..вас што ќе барате каде ќе ве пишат??) нема да ти дадат нов пасош..кога ќе треба да го побараш..
намигнување

Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 16:15
Originally posted by novace novace напиша:

Во грција..ако не идеш редовно да гласаш на Избори..и тоа во местото на раѓање (се прашувам сега ..вас што ќе барате каде ќе ве пишат??) нема да ти дадат нов пасош..кога ќе треба да го побараш..
намигнување

Informacijava e navistina korisna i dobro e da se znae toa, samo ne mi e jasno kade prochita deka JAS sum od tie koi baraat Grchki ili Bugarski pasosh? збунетост

Jas bash pishuvav protiv zemanje na tie pasoshi, a napomenav deka AKO veke nekoj saka da poseduva ushte eden pasosh plus od potreba ili luksuz ne e bitno, togash da go odbere onoj so koj bi imal poveke korist i privilegii a bez nikakvi posledici po svojeto drzhavjanstvo ili identitet a gorenavedenite dva bea isklucheni od tie prednosni drzhavi. голема%20насмевка намигнување

Taka da "vas" ne vazhi za mene. голема%20насмевка 

Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 17:31
МАКЕДОНСКИОТ е најдобар...
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 17:44

Informacijava e navistina korisna i dobro e da se znae toa, samo ne mi e jasno kade prochita deka JAS sum od tie koi baraat Grchki ili Bugarski pasosh? збунетост

Jas bash pishuvav protiv zemanje na tie pasoshi, a napomenav deka AKO veke nekoj saka da poseduva ushte eden pasosh plus od potreba ili luksuz ne e bitno, togash da go odbere onoj so koj bi imal poveke korist i privilegii a bez nikakvi posledici po svojeto drzhavjanstvo ili identitet a gorenavedenite dva bea isklucheni od tie prednosni drzhavi. голема%20насмевка намигнување

Секако дека е така..и јас ете сум требал само да го заменам зборот  „вас„ со зборот „тие„..секако мислеејќи на тие кои ќе побараат таков пасош.
А дали е тоа така..односно дали важи и за ВАС... ВИЕ си знаете најдобро..
намигнување

Изменето од novace - 04.Мај.2009 во 17:45
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 18:03
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

МАКЕДОНСКИОТ е најдобар...

od estetska gledna tocka ili poradi svojata funkcionalnost na granicnite premini i ambasadi ? газење%20од%20смеење

Изменето од miroslav_g8 - 04.Мај.2009 во 18:03
Кон врв
zambija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2009
Поени: 224
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zambija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 21:38
Велиш АКО..се отворат..а јас (повторно) ти велам НЕМА ДА СЕ ОТВОРАТ..се поради и се додека има такви како тебе ...кои едвам чекаат да „изигруваат„ европејци..а оние таму ...такви не сакаат..дали тоа можеш (конечно) да го сфатиш..а?

Ako neka ne se otvarat,NOVACI,zatoa nie ke zemime grcki ili bugarski pasos i ke ni bidat otvoreni
Кон врв
zambija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2009
Поени: 224
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zambija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 21:43
Treba da gledate na temata od evropski aspekt,vo balkanska drzava.)) Pa zamislete kakvi mangupi ke bidete pred drugite ako vie setate niz evropa,a komsijata do dojran samo mozi da odi.
Jas vi velam deka izlez od ovaa drzava, e pasos na Grcija ili Bugarija. Drug pobrz nacin nema. Svatete deka ziveete na pust ostrov,a naredniot brod za site da ne kaci e po 30 godini. Bidete srekni ako pomini nekoja patrola na nekoja straza da ne izvadi od ostrovot,a toa se grckiot ili bugarskiot pasosh.
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 21:47
Originally posted by Pacifist Pacifist напиша:

Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

Originally posted by orlov orlov напиша:

Originally posted by becenevem becenevem напиша:

abe najdobro e da imas licna karta na minister
Najdobro e da si MAKEDONEC  i da se grizjish za idninata na Makedonija. A, Pasosh ne ti treba.
MAKEDONEC SUM, SI JA SAKAM MAKEDONIJA I SE GRIZAM ZA NEA. Plus i pasos imam. MAKEDONSKI. Ne mi treba nieden drug.

i kaj mozes da ides so toj pasos ????????

Rrekov deka si go sakam Makedonija. Pozzdravi gi schwicarcite od mene...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 21:49
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

samo na kosovo i vo srbija голема%20насмевка  bez viza ....

Ako te prasame tebe, isto kako CEL SVET DA SI GO VIDEL, neli?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 21:53

Originally posted by novace novace напиша:

намигнување

Aha... Sum cul (mozebi se samo glasini, ne znam...) deka isklucitelno bil dobar onoj americkiot. Od USA... Ama ic ne gi *bam. Cetvrti put doagjaat da me molat da mi dadat, ali gi odjebuem...

Изменето од Marko Polo 1 - 04.Мај.2009 во 21:55
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 21:57
Originally posted by zambija zambija напиша:

Treba da gledate na temata od evropski aspekt,vo balkanska drzava.)) Pa zamislete kakvi mangupi ke bidete pred drugite ako vie setate niz evropa,a komsijata do dojran samo mozi da odi.
Jas vi velam deka izlez od ovaa drzava, e pasos na Grcija ili Bugarija. Drug pobrz nacin nema. Svatete deka ziveete na pust ostrov,a naredniot brod za site da ne kaci e po 30 godini. Bidete srekni ako pomini nekoja patrola na nekoja straza da ne izvadi od ostrovot,a toa se grckiot ili bugarskiot pasosh.

Zambezi, aj kazi kade sakas da urgiram uste utre da dobies pasos kakov sakas... Licno ke dojdam da te ispratam na aerodrom i ke placam od sreka... Sto konecno ke te nema ovde.

I ic da ne se vrakjas...

Изменето од Marko Polo 1 - 04.Мај.2009 во 21:58
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 22:12

MARKO POLO : Rrekov deka si go sakam Makedonija. Pozzdravi gi schwicarcite od mene...
PACIFIST : veke nekolku meseci sum vo Skopje ... no jas znam nekoi tvoi sonarodnici koi imaat svajcarski pasos koi ja sakaat Makedonija mnogu poveke od tebe  ... toa sto imaat svajcarski pasos ne gi pravi pomalku patrioti od tebe ...
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
lane62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2009
Поени: 7583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 22:13
ne zboruvaj od inaet...se e vo red toa....ama domasniot esap na pazar ne izleguva...jas ke izigravam patriota a toj ke ima diplomatski pasos!плазење
Daj više odmora jeziku nego rukama!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,936 секунди.