![]() |
|
Мој став за хомосексуалноста |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5253545556 103> |
Автор | ||
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Уште еднаш, ставовите кои што беа на почетокот изложени не се мои, туку преземни од друг автор (наведен е изворот). Овде беа ставени со цел да се развие дискусија и да се разбие монотоноста на темава ![]() А тоа за дехуманизацијата си сосем во право, меѓутоа е за во друга тема ![]() За другите не знам, ама за себе можам да кажам дека прилично се наоѓам во твојот опис за педер ![]() |
||
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
|
Palmolive од мед и млеко? Oмилен ми е ![]() ![]() |
||
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
||
![]() |
||
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
|
Dorijance no comment...
![]() |
||
![]() |
||
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
|
Oti se mi se cini deka samo jas nemam dadeno komentar na temava...
![]() ![]() |
||
![]() |
||
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
|
Каква подршка да им се даде ??? Да стапуваат во брак ...???
Да посвојуваат и да одгледуваат деца ...???
Јас лично ,, имам,, проблем со нив.....не ги сакам ...!!!
![]() |
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
![]() |
||
|
Znam deka toa veke e preterizam, ama sepak malku e loso toa da celo vreme se vregjaat i ponizuvaat... ![]() |
||
![]() |
||
ManushkA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Април.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 499 |
|
Nemam nisto protiv niv, duri imam i prijatel homoseksualec...
![]() iako moram da priznam, prv pat koga go vidov da se baknuva so masko podzinav ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
|
Pa mislam dorijan moze ovde da se druzi........
na razni temi da postira ...... ama ako sedi samo ovde..... ili postira da ne ubedi za negova nastranost...... da ne recam homoseksualnost...... poarno neka si najde nekoj HOMO forum ili chat.... pa tamu neka se "razviva"......... ama...... nie sme budali sto ovde komentirame.. i mu pravime kjef..... veke toj e izguben slucaj.... ![]() Jas bas ova go obozavam......... BTW nema sto da "ve gledam Vas dorijan"...... horor filmovi ne obozavam...... ..................veke ne idam ovde................. ![]() Изменето од bijonse1 - 01.Мај.2009 во 21:48 |
||
![]() |
||
sweetpoison ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2009 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 434 |
|
koj ne probal ne znae
|
||
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Klapsomun ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2050 |
|
IZVINI KAKO SI NASTANAL DALI ZNAES JA ZNAES POGOVORKATA STO TE EB... KOGA NE RAGAS |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Све убаво си напишал, штета што нема повеќе луѓе кои размислуваат на овој начин. Всушност загрижувачки е колку човековата мисла и размисла можат да бидат ограничени и затворени. Наместо да се ослободат од стегите на стереотипноста, предрасудите, конзервативноста, од негативните вибрации - тие потонуваат се подлабоко и подлабоко во виорливиот менталитет на нетолеранција, непочитувањето и деструкција. И само малку да те корегирам: не постои право на хомосексуалност. Имено, хомосексуалноста не е ниту право, ниту избор, ниту одлука, ниту помодарство, ниту било што, туку тоа е вроден инстинкт, нагон кој не можеш да го „избереш“, ниту да го „отфрлиш“. Колку за илустрација, психолозите ја сметаат сексуалноста (а со тоа и сексуалните нагони) во хомеостазичките нагони, заедно со гладот и жедта. Гладот и жедта се од животно значење и мора да се задоволата по секоја цена, додека сексуалноста до одреден степен може да се потиснува, но никогаш не може да се потисне целосно, бидејќи нејзината манифестација доживува повеќе облици. И конечно, сосем точна ти е забелешката дека „зајакот лежи“ во нашиот менталитет. Секако, јас не се осмелувам да осудувам зашто го немам тоа право, туку оставам простор и време со надеж дека сето тоа еден ден ќе се трансформира во нешто подобро и поубаво ![]() |
||
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Подршка од тебе не ни треба. Евентуално ако сакаш да не поддржиш, а ако не - можеме и без тебе ![]() ![]() |
||
||
![]() |
||
|
Dorian jas ne nemam nisto protiv vas... Znaes sto ke recam samo? Kako vi e ubavo taka.... Moze i malku e cudno seto ova, znaes maz so maz da se baknuvaat, no toa ti e mentalitet na nedovolno razviena zemja... Nema da recam deka ne sum bil protiv homoseksualcite, sum bil priznavam, no otkako otidov da ziveam vo zemja koja e mnogu porazviena od Makedonija malku pocnav da go menuvam mojot stav...
![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Ха-ха-ха! Добра, ма, Бијонсе не се лути одма, леле каква си била... ![]() Колку за информација, јас сум прилично стар член на форумов (далеку постар од тебе), а еднаш веќе и го спомнав тоа. Кога активно пишував на форумов на разни теми, ти не си била тука, така што немаш право да коментираш за тоа каде и што ќе пишувам. Доволно сум развиен за да знам каде да одам, што и колку да пишувам ![]() А сега што се задржувам конкретно на овој подфорум, тоа не е твој проблем. Ако не ти се допаѓа, не го посетувај и не коментирај, што друго да ти кажам... ![]() |
||
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5253545556 103> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |