|
Критики позитивни/негативни на личните тв |
Внеси реплика | страница <1 3334353637 46> |
Автор | ||||||
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
КРАТКА ПЕСНА ОД ЕДЕН СТИХ
Лицето ти е светилник. .............. УШТЕ ЕДНА КРАТКА ПЕСНА ОД ЕДЕН СТИХ двете судбини имаат, денес, очи заврзани .............. Анакине, многу ми се допаѓаат твоите кратки песни од еден стих! Зборуваат кратко и јасно, а кажуваат премногу! Еднаш, мојот сакан Чехов рекол: “... и пократко, што е можно пократко пишувајте. Не треба да трошите премногу зборови, како (што) на палуба на воен брод, нема вишок работи...“ |
||||||
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
||||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
леа
Нов член Регистриран: 24.Февруари.2009 Онлајн статус: Офлајн Пораки: 4 Испратена: 11.Април.2009 во 22:37 Да можев да најдам збор Денес го разбудив денот со твојот лик, а не сакав... Денес го сокрив сонцето со дожд под очи, а не сакав. Чекорев по асфалтот како да е подвижна лента за да не ме носи никаде, додека одам, а не сакав. Во мене живее нешто што не го разбирам. Ех да можев бар да најдам збор. Нов член си а веќе ми го привлече вниманието со твоите стихови... Ми се допаѓа начинот на кој ја градиш причинско – последичната врска помеѓу строфите: елемнтот што содржи бесценето значење за нашето суштествување го поставуваш во функција на агенс кој предизвикува низа последици обоени со сивата боја на резигнацијата и апатичниот одност кон реалноста, а немоќни сме да му се спротивставиме на тој процес ... Дали е тоа причина некои присутности во нас да останат неразбирливи, или пак неможноста да ги именуваме го прави нивното присуство причина за нивната неразбирливост... |
||||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||||||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
тешко на тој што се задева со тебе убаво...интересно...многу убаво |
||||||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
еееее ми го разубави утрото, мноооогу е убаво
првин романтично, на крај симпатично смешно браво збунчи
Изменето од kejt-d-grejt - 03.Мај.2009 во 09:59 |
||||||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
од Пепе
ДОЈДИ ВО МОЈОТ СВЕТ. ЌЕ ТИ ПРУЖАМ ЧАША ПОЛНА НЕЖНОСТ. ЧИНИЈА ОД ЖЕЛБИ. КРЕВЕТ ОД МЕКА КОЖА. СОНОВИ ОД ДОПИРИ. И ТОПЛА ПОКРИВКА ОД ЉУБОВ. мноооогу ми се бендиса - кратко и јако, браво Пепе, ова ти е ремек дело Изменето од kejt-d-grejt - 29.Мај.2009 во 22:05 |
||||||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
од Блу
Grutka vo grloto mi stoi ne moze da se progolta Ladni li se oblacite koga ke gi gusnes? da gi zgrabam v pregratki i da ne gi pustam... ммммм.......три пати ти ги прочитав стиховиве, Пепе и Блу, чудесни се |
||||||
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Blagodaram Kejt
|
||||||
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
||||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
od bio GENIJALKATA
SEKOGAS SI SVOJ Sekogas sedis so sebe...... spies so sonot skrien.... splav so senka si.... strav so sram smesan..... sonceto silno sveti.... srce samo so simpatija .... sleti sam so sjajot segasen.... sakam simbolika strastvena..... sepak sekogas si sam..... sjajna slika so senka si.... solza si..... son si.... sepak si samo seksualna strast.... singjiri stavi silno stegnati..... srna sum so sneg sekade.... sigurno sum sonuvala sinokja.... sonce sjajno so strast svetese... (4 stiha , 4 strofi i 70 zborovi na bukvata "S") bravooooooooooos moriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ova mori ne go citaj, preripni |
||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
е, ајде де требало „само малку“ добра волја, иницијатива, добар лидер и тимска работа (во двојки ) за да тргне работата мајсторче, ми го разубави утрото со оваа песна. а по утрото - денот се познава, нели? |
||||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ма нека ти продолжи расположението и преку викендот и после него...
|
||||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
... ... преубаво... само... ме растажи...зошто? |
||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Изменето од Andjelina - 16.Јуни.2009 во 23:17 |
||||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ova ti se vika -ljubav bez granica
|
||||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||||
Внеси реплика | страница <1 3334353637 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |