|
Lyrics |
Внеси реплика | страница <1 113114115116117 172> |
Автор | |
Wonderful_Life
Сениор Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Djordje Balasevic - Slovenska
Noshen dahom sna doleteo je crni golub na moj dlan. Zashto, k'o da zna, al' to sam jutro dochekao umoran. K'o da sam i ja leteo s njim, krilima te kim, olovnim, i video svet sakriven iza zlatnih oblaka. Ako umrem mlad, posadi mi na grobu samo ruzmarin. Ne dozvoli tad da naprave od toga tuzhni trechi chin. Nek' mi ne drzhe govore, nek' drugom pletu lovore, ako umrem mlad, zaustavljen u koraku i snu. O, zagrli me sad, jako, najbolje shto zna i nemoj crnoj ptici da me dash. O ne, ne brini, prochi che za tren, ja sam samo malo lud i zaljubljen. U mojim venama davni sever samuje i ja ponekad ne znam shta mu je, Shto luduje, od sreche tugu tka moja prosta dusha slovenska. Uplashi me sjaj, milion sveæa kad se nebom popali. Gde je tome kraj? Za kog su tako dubok zdenac kopali? Zashto se sve to deshava, da chovek ishta reshava il' smo samo tu zbog ravnote e medzu zvezdama? O, zagrli me sad, jako, najbolje to znash i nemoj crnoj ptici da me dash. Ma ne, ne brini, prochi che za tren, ja sam samo malo lud i zaljubljen. U mojim venama davni sever samuje i ja ponekad ne znam shta mu je, Shto luduje, od sreche tugu tka moja prosta dusha slovenska. |
|
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
|
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2050 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Baraba
Oprosti sto sam bio baraba jer nisam znao da si tako slaba nisam znao da ces plakati Bila sam dijete i nisam znala koliko suza za ljubav treba nisam znala da ce prestati Ref. A sada idem sto dalje od tebe i ne dam da mi srce skamene a sada idi sto dalje od mene idi ljubi ti, idi ljubi ti neko ko ce tebe voljeti Ja sam te uvijek ljubio lazno i meni nije bilo vazno dal' me volis ili ne volis Bila sam dijete i nisam smijela samo sam malo ljubavi htjela al' ko ce znati na kog' lice djavoli |
|
Wonderful_Life
Сениор Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bjelo Dugme - Zaklet cu se
E, nosite ovu pjesmu zadnji put, u jednu ulicu kraj rijeke, zauvijek zabranjenu samo za moje korake E, kada bi, neko granu masline ej, na jedna vrata odnio vrata sto sam zauvijek davno, davno, zatvorio Refren Evo zaklet' cu se ja pred svima svim na svijetu i svime sto imam da je nikad nisam htio da je nisam volio i da ne bolujem pred svima se zaklinjem pred svima, al' pred Bogom ne smijem Pjesma uvijek mirise na uspomene recite joj tako ako pita za mene, ej Refren O, pjesma, ej, uvijek mirise na uspomene recite joj tako ako pita za mene Zauvijek zabranjenu, ej samo za moje korake (2x) |
|
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
|
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2050 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Valentino - volim te jos
noæima ja proklinjem telefon što me ne budi danima ja mrzim zvono što ne zvoni sanjam te na vratima koferi u rukama graciozan hod ulaziš sa rijeèima volim te još kao prije mislim na nas kao prije voli te još kao prije mislim na nas gadne rijeèi si po prvi put govorila iscjepala slike,poklone i moja pisma i prije si umjela da nestaneš na dva tri dana vraæala si se s kajanjem na usnama volim te još kao prije mislim na nas kao prije volim te još kao prije mislim na nas telefon je pozvonio rodila se nova nada korak dva i ja sam tu reci,dušo,šta ti treba èuj,stari,noæas odlazim iz ovog grada ne vjeruj u mene jer više nikad neæeš èuti volim te još kao prije mislim na nas kao prije volim te još kao prije mislim na nas |
|
Wonderful_Life
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BIJELO DUGME BIJELO DUGME - A I TI ME IZNJEVERI
Ti nisi ti više. I što mi je najbolnije. Nikom na svijetu kao meni nije, Liju mi teške novembarske kiše, A ti ne pitaš kako mi je. Jer ti nisi ti više. Kažu da me varaš. Kažu da me ostavljaš. Kažu mi da si zavoljela drugog I da ti ništa moje drago nije, A ti ne pitaš kako mi je. Godine prolaze, Laste mi ne dolaze, Ne mirišu mi zumbuli, A i ti me iznevjeri. Ti nisi ti više. I što mi je najbolnije, Kažu mi da si zavoljela drugog I da ti ništa moje drago nije, A ti ne pitaš kako mi je. Godine prolaze, Laste mi ne dolaze, Ne mirišu mi zumbuli, A i ti me iznevjeri. A i ti me iznevjeri. |
|
|
|
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja bez tebe ni sam ja
Nocas nisam spavala, a jutro vec je tu od kad je ljubav stradala i ptice strajkuju sad nije vreme za pitanja ko je pogresio sad samo jedan zagrljaj, sve to bi resio... Opet nisam spavao, a jutro vec je tu mozda ti nisam davao svu ljubav potrebnu, sad nije vreme za pitanja, ko je pogresio sad samo jedan zagrljaj sve to bi resio... To se ljubav na trenutak tu spotakla dodji, spasi me od pustog nadanja jer bez tebe svaki dan je put do pakla, ja bez tebe nisam ja, ja nisam ja... Na licu nema osmeha, bez lazne radosti postoje samo secanja na dane proslosti sad nije vreme za pitanja ko je pogresio sad samo jedan zagrljaj sve to bi resio... U sobi nemam vazduha, odnela sve si ti koliko jos te volim ja, ne mozes shvatiti sad nije vreme za poitanje ko je pogresio sad samo jedan zagrljaj sve to bi resio... To se ljubav na trenutak tu spotakla dodji, spasi me od pustog nadanja jer bez tebe svaki dan je put do pakla ja bez tebe nisam ja, ja nisam ja... ja bez tebe nisam ja, ja nisam ja... ja bez tebe nisam ja, ja nisam ja.. |
|
Wonderful_Life
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DNK & Врчак - Навлечен на тебе
Дами и господа, повторно со вас DJ Шорти, PIK, Панчо, Андреј, ДНК, Врчак да се биде или не прашање е сега да се кочи или да се бега... Аха, да, еден, два, три и кој е тоа што покрај тебе лета 245 во црна ракета, плави ротор знај мене не ми смета, спремен сум на сè, пробај фати ме Горат гуми накај круг бензин в воздух мириса кога возам јас со неа адреналин убива Накај VIP погледи ја следат како влез во си девојки ја гледат сите момци како мачиња и предат во сенка става сè, главна фаца е Навлечен на тебе сум ко дрога ти ми земаш ум и кризирам кога не те имам паѓам во делириум Илјада ѓаволи во мене разбуди секогаш јас сум крив, секогаш плачеш ти со солзи во очите зелени, заплачи за мене ти Јас би почнал прв ама немам сила алкохол у крв преку два промила, сами сме на врв, Водно таа е на вила мала знае сè, моја школа е гаси светло, пали свеќи, па се расоблекува ко на HG да сум секој секунд ми го филмува ми позира и си мисли да ја гледам па на колена ми паѓа дур јас седам накај мене таа лази да ја средам Џони црна екс, ко на бел секс Навлечен на тебе сум ко дрога ти ми земаш ум и кризирам кога не те имам паѓам во делириум Илјада ѓаволи во мене разбуди секогаш јас сум крив, секогаш плачеш ти со солзи во очите зелени, заплачи за мене ти Ѕвезден сјај од солзи твои не води кон рај не знам зошто кога плачеш ти се топам до крај по тебе се хипнотизирам, без тебе секогаш кризирам како наркос губам ум и паѓам во делириум Навлечен на тебе сум ко дрога ти ми земаш ум и кризирам кога не те имам паѓам во делириум Илјада ѓаволи во мене разбуди секогаш јас сум крив, секогаш плачеш ти со солзи во очите зелени, заплачи за мене ти |
|
|
|
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izbrisi gi ti solzite
Cel cas stoese pred mene, bez glas placev jas ko dete za nas a ti nitu zbor za uteha Bez nas ke potones vo temna bezdna a idnina so lagi nema tvojot spas e ljubovta Grev ja gori dusata,solza ne ja lekuva neznam da prostam jas Grev ja gori ljubovta,ljubov ne sudena a samo ljubov prostuvam (Ref) Ne me lazi izbrisi gi ti solzite sto gi lees za mene so ljubov kupi me za da prostam se Izbrisi gi ti solzite ne gi krijat lagite Izbrisi gi ti solzite znam jas lazni se Ljubov,ljubov e za hrabri srca sto ljubat so cista dusa so ljubov iskrejna Bez nas ke potones vo temna bezdna a idnina so lagi nema Tvojot spas e ljubovta Grev ja gori dusata,solza ne ja lekuva neznam da prostam jas Grev ja gori ljubovta,ljubov nesudena a samo ljubov prostuvam. |
|
Wonderful_Life
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ROXETTE "Listen To Your Heart"
I know there's something in the wake of your smile. I get a notion from the look in your eyes, yea. You've built a love but that love falls apart. Your little piece of heaven turns too dark. Listen to your heart when he's calling for you. Listen to your heart there's nothing else you can do. I don't know where you're going and I don't know why, but listen to your heart before you tell him goodbye. Sometimes you wonder if this fight is worthwhile. The precious moments are all lost in the tide, yea. They're swept away and nothing is what it seems, the feeling of belonging to your dreams. And there are voices that want to be heard. So much to mention but you can't find the words. The scent of magic, the beauty that's been when love was wilder than the wind. |
|
|
|
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
itno mi trebas ti
Ми Требаш, ми требаш морам да те видам, Итно е, битно е каде си ќе стигнам Мораш да најдеш и простор и време Ми требаш итно не си играј со мене... ЈОВАН: Намерно така ме погледнува, Намерно ме топи и ме заледува... Во исто време намерно знае да се облече, Штом ја видам намерно да ме пресече... Што мислиш кој ти врти пак од скриен број, И кој се губи начисто, штом го чуе гласот твој... Што мислиш кој би војувал со пола град, За да не те расплачат и да не те повредат... реф.: Итно ми требаш ти, а кој знае каде си Ноќвa ми нема спас без твоите бакнежи... Итно ми требаш ти, или ќе полудам Ако и вечерва без тебе заспијам... ЈОВАН: Намерно така се насмевнува, Намерно ме лечи, па ме разболува... Во исто време намерно знае да ме потресе, Крај мене штом помине и каже јави се... А што мислиш кој ти врти пак од скриен број, И кој се губи начисто, штом го чуе гласот твој... Што мислиш кој би војувал со пола град, За да не те расплачат и да не те повредат... реф.: Итно ми требаш ти, но кој знае каде си Ноќва ми нема спас без твоите бакнежи... Итно ми требаш ти, или ќе полудам Ако и вечерва без тебе заспијам... ЛАМБЕ: Вечерва си ми најпотребна, Како без воздух сум, штом не си ми во близина... Градот цел ја ќе го превртам, Без тебе не смеам да заспијам... ТОНИ ЗЕН: Ми Требаш, ми требаш морам да те видам, Итно е, битно е каде се ќе стигнам Мораш да најдеш и простор и време Ми требаш итно не си играј со мене... Барам совети од мојот човек Џеј Џеј, Дали да бидам груб или да играм фер-плеј, Еј чекај, одиме полека Јас сум човекот што цела ноќ те чека. |
|
Wonderful_Life
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ROHETTE - IT MUST HAVE BEEN LOVE,BUT IT'S OVER NOW
Lay a whisper on my pillow Leave the winter on the ground I wake up lonely, is there a silence In the bedroom and all around Touch me now, I close my eyes And dream away... It must have been love, but it's over now It must have been good, but I lost it somehow It must have been love, but it's over now From the moment we touched till the time had run out Make believing we're together That I'm sheltered by your heart But in and outside I turn to water Like a teardrop in your palm And it's a hard winter's day I dream away... It must have been love, but it's over now It was all that I wanted, now I'm living without It must have been love, but it's over now It's where the water flows, it's where the wind blows It must have been love, but it's over now It must have been good, but I lost it somehow It must have been love, but it's over now From the moment we touched till the time had run out |
|
|
|
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И тој е сам, и тој е сам, ветер ми шепоти
го мачи се, го боли се, му доаѓа да заплаче, и нему како мене И тој е сам и тој е сам, ѕвезда ми кажува го следи се, што рековме, му доаѓа, да полуди, и нему како мене Да застане сред улица и до небо да викне Признавам не можам без тебе, не можам без тебе, подобро убиме, убиме, но не оставај ме. |
|
Wonderful_Life
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dj Tiesto and Andain - Beautiful Things
Got up early, found something's missing my only name. No one else sees but I got stuck, and soon forever came. Stopped pushing on for just a second, then nothing's changed. Who am I this time, where's my name I guess it crept away. No one's calling for me at the door. And unpredictable won't bother anymore. And silently gets harder to ignore. Look straight ahead, there's nothing left to see. What's done is done, this life has got it's hold on me. Just let it go, what now can never be. I forgot that I might see, So many beautful things. I forgot that I might need, to find out what life could bring. Take this happy ending away, it's all the same. God won't waste this simplicity on possibility. Get me up, wake me up, dreams are filling this trace of blame. Frozen still I thought I could stop, now who's gonna wait. No one's calling for me at the door. and unpredictable won't bother anymore. and silently gets harder to ignore. look straight ahead, there's nothing left to see. what's done is done, this life has got it's hold on me. just let it go, what now can never be. so many beautiful things... so many beautiful things... Now what do I do can I change my mind did I think things through It was once my life it was my life at one time |
|
|
|
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubav ovde vise ne stanuje
Evo priznajem nije mi lako, a nije slavno plakati javno, ti me ostavljas tek onako, al nema placa ispod pokrivaca, od tebe bolestan, bezuspesno lecen, za neke suze moje, ne postoje, malo sam zbunjen i zatecen, meni se samo, oci znoje, Ne nisam, ni suzu pustio, a moje, srce, na dlanu je, samo sam, tiho izustio, Ljubav ovde vise ne stanuje, Seo sam u cosak i nisam plakao, nista iz ociju, nisam istakao, sem jedne suze koju sam ti posvetio, valjda me niko nije primetio, evo priznajem nije mi lako, a nije slavno plakati javno, ti me ostavljas, tek onako, al nema placa, ispod pokrivaca, Ne nisam, ni suzu pustio, a moje, srce na dlanu je, samo sam, tiho izustio, ljubav ovde vise ne stanuje, ne stanuje. |
|
Внеси реплика | страница <1 113114115116117 172> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |