|
Техничко цртање - помош... |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne e visok imas tri koti manjak
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i ziv ti godpod vadi ja taa kota 15
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пишани се тие исто на долниот цртеж. 15ката е заради ширината на пирамидалната дупка. 40-15-15 = 10. |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i na kraj
za da bide crtezot kako so treba, vadi gi site isprekinati linii osim ako ne vi gi baraat , oti se nepotrebni |
|
|
|
Petkovsky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А, да, котата на ногарката доле сум ја избришал. Треба да се додаде. Мора испрекинатите.
А што и фали бе на 15ката Изменето од Petkovsky - 28.Април.2009 во 21:45 |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Таа кота 15 е вдлабнатината каде што завршува.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vaka
samo neuk bi ja napisal taka 15 kotiraj bre gornata osnova na piramida |
|
|
|
Petkovsky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па таа е 40. Што има да се котира тука. А таа 15ка не знам дали може да се избаци. Да видам преку тригонометрија дали може да се пресмета. Не треба 15ка од сличност на триаголници. Се гледа доле. Изменето од Petkovsky - 28.Април.2009 во 21:49 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
treba da se izbaci 15
mesto neja treba da se kotira gornata osnova na piramidata oti vaka e tapa po tapa zdravje |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj sega kje ti pustam eden moj crtez
|
|
|
|
Petkovsky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве апдејт
Изменето од Petkovsky - 28.Април.2009 во 21:57 |
|
Petkovsky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Горната база може да се пресмета од сличност на триаголници, т.е. 2:1 = 3:1.5
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e ovoj crtez cini 500 evra
i ko ti vikam deka 15 treba da ide out treba a mesto 15 stavi 10 vo sredina |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |