IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Бурмали џамија на плоштадот?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бурмали џамија на плоштадот?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516>
Прашање: dali sakate i djamija da "nikne" pokraj crkvata?
Одговор Гласови Статистика
27 [36,99%]
46 [63,01%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака Обратен редослед
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 21:15
Не напишав јас дека сакам цркви во Липково и Арачиново туку напишав ако има на плоштадот џамија тогаш треба да има и во Липково и Арачиново.Велам баш дека нема логика таму да има цркви како што нема логика да има џамија на плоштад.

А па кога ке почнат да мешаат верски објект со политика е тек тогаш ми е смешно до немај каде,демек кој поголем крст направи дека ке биде по Македонец - абе нема што да се натпреваруваме со комунистите па тие и кога би ја погребале демократијава крст тешко дека на местото ке стават а камо ли вака да градатголема%20насмевка
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 20:55
sega ti bugi , nesto ne si mi jasen збунетост velis ako ne se poseteni kje gi zatvori a vamu baras crkvi vo aracinovo ili lipkovo ? .... tamu koj kje gi posetuva ? ... ili kje ima organiziran prevoz .......... znaes , nemam protiv verski objekti no imam protiv koga tie istite pocnuvaat da sluzat kako sredstvo za dokazuvanje na " patriotizam " i toa samo poradi partiski i politicki celi ........ i koga od eden takov objekt kje pocnat da  se javuvaat zelbi i baranja za slicni nesta ... i koga mestoto  kade kje se izgradat kje pocne da nalikuva na se samo na plostad ne ...... збунетост ... zamisli samo , ustaven sud , filharmonija , crkva , djamija , mozebi i sinagoga ili budisticki hram a da ne gi zaboravime i katolicite ... iako se hristijani , neli ne odat vo isti crkvi so nas , ortodoksnite ? ......

Изменето од miroslav_g8 - 26.Април.2009 во 20:57
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 20:15
Тие цркви не се изградени денес - ги изградиле тие што живееле некогаш таму а верувај ако не се посетени самата црква ке ги затвори.И знам дека не пречат никому затоа зошто сите се распоредувале на кого како му одговара,но на плоштад џамија е само заинат и знам дека е така - демек има црква па ај и џамија,ако почнувате така верата да ја објаснувате сега ке поверувам дека сте верници заинает а не затоа зошто така треба.

Прашај ме дали сум против да градите џамија во Чаир,во Арачиново,во Липково - ама немам воопшто против ниеден верски објект но ова е апсурд - за нас христијаните верски објект е божјо место,мене мојата вера ми дозволува и во џамија да се помолам на својот господ,верувај немам против никаков верски објек но заинат верски објект неможам да сватамзбунетост
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 19:41
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Што има врска црквата со џамијата - или видела жаба како коњ се потковива па сака и таазбунетост
Не сте ми јасни - има ли црква у Арачиново,има ли црква у Липково,а и зошто да има кога нема верници православни таму.Така и за џамијава - што сега сакаат џамија на плоштад кога на плоштад нема муслимански верници да живеат - или и тоа ке бидеголема%20насмевка
spored tvojata formaula ni u Cair ne bi treballo da ima crkva zatoa sto tamu nema tolku makedonci ... a sega gi ima dve - tri i nikomu ne mu precat ...
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
abnormalen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 19:38
i crkvi ima premnogu, pa ne vikam mesto niv da se gradi nesto drugo! znaci, neka nikne i budisticki hram , pokraj crkvata i djamijata.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 19:34
Има будисти у Скопје и тоа во близина на плоштадот,поточно на бул.Партизански одреди пред ЛУК ОИЛ - така да наместо џамија ке ставиме будистички храм,сепак џамии има полноголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 19:34

+++++ GI ZABORAVIV I BIKOVITE, PROSTITUTKITE I DRUGITE STATUI KOI VEKE POCNALLE DA NIKNAT U SKOPJE ...

Изменето од Pacifist - 26.Април.2009 во 19:34
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 19:32

ZABRANA ZA TIE STO NE ZIVEAT U SKOPJE !!!!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 19:32

pa sto ako ima ? ...... koga ima , neka ima za site i sve ...... zosto skopje da ne nalikuva na jerusalim ? ......... sega , ne znam kako stojat tamu rabotite so budisticki hramovi ama ako nemaat a nie imame , onda kje bideme cekor ponapred голема%20насмевка

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 19:29
Не во Скопје бидејки во Скопје веке има џамии - прашувам за плоштадзбунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 19:28
prasuvas dali ima muslimani vo Skopje ??????????
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 19:27
Што има врска црквата со џамијата - или видела жаба како коњ се потковива па сака и таазбунетост
Не сте ми јасни - има ли црква у Арачиново,има ли црква у Липково,а и зошто да има кога нема верници православни таму.Така и за џамијава - што сега сакаат џамија на плоштад кога на плоштад нема муслимански верници да живеат - или и тоа ке бидеголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 19:25
ima li uste nekoja inicijativa za nekoj verski objekt ? ..... na primer nekoj budisticki hram ili nekoja sinagoga .... dodeka ima mesto na plostadot ... otkako 24 / 7 & Co , Ltd  kje napravi nekoj luna park ili mozebi kosmodrom , posle kje bide docna ... kje nema mesto  смеење

Изменето од miroslav_g8 - 26.Април.2009 во 19:26
Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 12:36
Не-ние го бутнавме првото домино!Убаво се кажа-не буцкајте во секуларноста на државата,оставете ја црквата на страна,ама не национален дух ќе сме јачале а не ни текнува дека покрај нашиот ќе му го јачаме и на тој на грб што го носиме од 2001...
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.