|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 6869707172 114> |
Автор | ||
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Od ova ostana samo Mal ring i zeleznickata... Maliot ring e edinstvena (pogolema) urbana celina u Skopje, koga go gledate urbanistickiot plan... I da, osven politicarite krivi se i arhitektite, koi dozvolija i dozvoluvaat ova da se slucuva... |
||
DeepBlue
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Штаб, споменик, музеј, атракција, туристичко место... нешто од тоа ќе биде, ама на што најмногу ќе личи, допрва ќе видиме
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam Ev, pravo da ti kazam uste na pocetokot bev protiv crkva na plostadot. Site dobro znaeme kolku ima vernici vo mk. Da ne recam pojke crkvi ima otkolku vernici. A i ima 3 crkvi vo blizina na plostadot sto zapravo nema ni potreba od vakva stvar.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како бе нема верници?Ќути тука да не те најдат(спонтано)по ип адреса и(спонтано)да ти се соберат,па да ти мавнат еден(спонтан)ќотек како на оние еретицине на плоштад што им се собраа(спонтано)
|
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
samo sto spontano ne moze da me najde nikoj
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hahahahah...mora daja stavi i negovata bivsha zena i taa e del od istorijata,ama pod inokana na novata zena kje pishuva...se nadevam deka nema da otidesh i ti vo istorijata zaedno so mene |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некако имам дојам дека дискусииве на темава почнаа да наликува на дискусиите во нашиот парламент. Чива мајка има многу станови, чив татко бил предавник, чива жена не сака да оди во пензија
Каква врска имаат сегашните и бившите жени на премиерите сегашни и бивши со црквата на плоштадот?! Или ова е веќе втората фаза - давање предлози за ликови на иконите со кои ќе се украси црквата?! Ова треба да значи дека с епомиривме дека ќе има црква. почнавме со градба, ја изградивме, се сликавме пред ена па сега ја уредуваме внатре. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа имаат. Граѓаните мора да знаат пред кои "светци" утре ќе се клањаат, во случај нивните ликови да се најдат во тој храм... како што нели биле каноните на православието.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a koi to likovi se naogjaat vo pravoslavnte crkvi?????
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колку што можеме да видиме од поставената слика за
местоположбата на некогашната црква „Св. Константин и Елена“, таа била
покрај кејот на Вардар, на почетокот на сегашниот ГТЦ, односно некаде
кај сегашна Стопанска банка.
Сега владава сака да ја возобнови таа црква, но на сосема друга локација. Значи, ова не е возобновување на стара црква, туку градење нова. Доколку се достојни на своите заложби за возобновување на старата црква, тогаш јас го сменувам моето мислење и прифаќам, нека го направат тоа, но во вистинска смисла на зборот, односно нека ги срушат сите постоечки објекти кои сега се наоѓаат врз темелите на некогашната црква „Св. Константин и Елена“ и нека ја возобноват на вистинското место. |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Isidora
Сениор Регистриран: 29.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 112 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kakvo oko,takvi pogledi.... |
||
Isidora
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знаеш што? Ако Христос бил така како што ти велиш,по твојата теорија,немал многу многу да се залага за тоа кој ќе поверува ,а кој не,ако Му било сеедно кој ќе се спаси,а кој не,тогаш не би се ни распнал за нас.... Понатаму,нашите предци,ако седеле мирни во сите периоди на окупација,ако Гоце Делчев,Никола Карев........и уште мноооогу други седеле мирни,биле флексибилни,а не ја земеле пушката во рака и кажеле НЕ на окупаторот,сега немаше да постоиме и да сме слободен народ. Што ќе беше ако сите маченици не се бореле до смрт за својата вера,што ќе беше ако по барање на тогашните владетели безбожници,се поклонеле на идолите,во замена за својот живот? Што ќе беше ако твоите прадедовци ставеа фереџе на глава,и им се потчинеа на Турците? (наместо да им беа сечени главите,само за да се зачува верата и идентитетот)? Ако тие биле толку флексибилни и мирни како што ти велиш,тогаш денес Митре ќе се викал Сулејман,но не бе заборавив.....ШТО ИМА ТОЈ ДА СЕ ДОКАЖУВА,КОГА ТОЈ СИ ЗНАЕ ДЕКА СИ СЕ ВИКА МИТРЕ????хахаха! Цел свет го знае како Сулејман! Нема да биде светот во заблуда,во заблуда е тој,си има лажна претстава за фактот дека името и верата му се сменети. ’’ КРУТОСТА ОСТАВА ПАРЧИЊА ОКОЛУ СЕБЕ’’---Да,ти со твоето круто срце,веќе се распарчи околу себе..... Изменето од anastea - 30.Април.2009 во 01:05 |
||
Isidora
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не,знаеш што ќе ми биде најубавото? Што ќе се исполни она....како кога Евреите мислеа дека Го победиле Христос,но тоа беше навидум,бидејќи Тој воскресна.... Така,сега покрај безбожниците и формалните христијани, кога ќе го здогледам тој дом на Севишниот,со љубов во срцето ќе се насмевнам и на цел глас ќе извикам: ХРИСТОС ВОСКРЕСНА!.... НАВИСТИНА ВОСКРЕСНА! |
||
Isidora
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Евангелос.....
Некој од православните да се јави дека е против да кажеме,џамија,методистичка црква,протестантска,итн...ќе рипнеш веднаш со тоа како можат православните да ги бранат туѓите вероисповеди? А кој си па ти,не си ни православен,а од твоите борби против црквата никој не може глава да крене на форумов! |
||
Внеси реплика | страница <1 6869707172 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |