![]() |
|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6667686970 114> |
Автор | |
Neptun74 ![]() Сениор ![]() ![]() Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Licno mene ne mi se doapgja, ama koristeni se sovremeni materijali... NE BETON I KAMEN na fasada... |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
Neptun74 ![]() Сениор ![]() ![]() Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
![]() Kopenhagen... |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
![]() Za ovaa mozebi ste slusnale, mnogu kritiki i pofalbi vo isto vreme... Koj kako gleda na rabotite... Oskar Niemaer, Brasilia... |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
OK, ne se nasi pravoslavni crkvi. Nie si imame nas model, koj treba da se zapazi. Vpisan krst vo osnova, narteks, apsida itn...
AMA ne vaka, ne srednovekovna... Ne tamu, ne da ni gi zatvori ulicite kon plostadot, vizurite od koi ke mozeme da go doziveeme plostadot... Ne sum protiv crkva ni hristijanstvoto. Sum protiv vakva (retrogradna) arhitektura i protiv nesoodvetni lokacii... Ni go unistija gradot vo koj site ziveeme, vo koj i tie ziveat. Vodno ne gi spasuva od haosot vo koj i tie sekoj den vleguvaat, koga odat na rabota... Изменето од Neptun74 - 26.Април.2009 во 10:49 |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Ги замолувам модераторите да го спречат спамирањето на Neptun74. Дечкото може да ни ги постира сите слики во вид на линкови и во еден коментар, па кој сака да си види ќе си види, а вака само ја гуши дискусијата на оваа тема.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
Izvini evangelos, jas tolku...
|
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
chuchuliga ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Мислам дека е ОК да има малку фотографии од современи цркви по светов, бидјеки оние кои се за изградба на црква во „византиски стил“ сигурно нема да го отворат линкот и да видат што се случува во архитектурата во светот во последниве 10-20 години. И што се градело низ вековите наназад. И онака заврши Нептун74.
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Daleku sme nie od kreativnost i inventivnost,tolkav ni e kapacitetot,nego pokraj ovie tvoi 3 primeri jas bi navela i eden nash primer.. Kade ima tolku mnogu stauetki na ploshtad niz svetov??? ![]() Gledash deka i nie vo neshto sme prvi? ![]() |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Во понудениве слики, има некој православен храм?!!!! Јас уживам да ги гледам сликите од руските, грчките, српските, романските, бугарските а богами најмногу од нашите храмови (цркви и манастири) Изменето од mamamd - 26.Април.2009 во 11:06 |
|
![]() |
|
![]() Vo srbija... Ako nema problem, ke pobaram nekoja uste pomoderna... |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Хаха, се согласувам, дефинитивно сме први во ова
![]() Јас сум за тоа да направиме уште 5 пати повеќе статуетки, па таа автентичност да биде поистакната и повидлива. Којзнае, можеби ќе почнат и туристи да доаѓаат од краиштата на земјата да се сликаат со статуетките и потоа да се фалат дома: "Бев во градот на статуетките"
![]() ![]() |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
Eve uste edne motiv poveke - najverojatno nema mnogu moderni pravoslavni crkvi... Zosto da ne ja imame najubavata i najmodernata pravoslavna crkva?
Samo pak so moeto ![]() |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Кога ја спомнуваш Ајфеловата Кула, знаеш ли дека граѓаните на Париз не сакале воопшто да се гради имало демонстрации и едвај ги убедиле да ја изградат , а била наменета за потребите на армијата , се користела како предевател.... Компромисот бил после 20години да се сруши... Денес Ајфеловата кула е едена од најпознатите и највпечатливите градби во светот... |
|
![]() |
|
Sosema tocno. Gustav Ajfel duri i ja izgradil so sopstveni pari, za vozvrat pobaral dozvola da ja koristi 80 godini (toj i negovoto semejstvo, za da mu se vratat parite)... Obicno narodot se plasi od se sto e novo, nepoznato... Znaci - Ajfelovata kula za toa vreme bilo nesto novo. Srednovekovna crkva vo 21 vek ne e nesto novo... (samo komentar ![]() |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6667686970 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |