![]() |
|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 54> |
Автор | |||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
себичните луѓе не се среќни
![]() да си себичен значи да гледаш секогаш само за себе и никогаш од ништо да не ти е доста
не е среќа да живееш со таков товар. Тоа оптеретува!
|
|||
![]() |
|||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
||
тоа е мое тврдење а ти побиј го!
|
|||
![]() |
|||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
||
Па например за мене Срекjата е во Живот и Здраве - за мене и за моите наj блиски и мили на срцето. И нормално ако таа ми желба не биде задоволена од судбината , или од Бог... ке бидам несрекна.
Но тоа не значи дека ке постана себична и цинична. Jас повеке мислам на другите , него на себе си. зборувам за тие кои се ми важни и ги лjубам од се срце. Но тоа е моjата срекjа. Другите имаат и други амбиции, кои ако бидат задоволени ги прават лугето срекни. И мене ме чуди еден пост:" наивен и смотан не е исто со добар" . Разбрав само сакам да знам што ти разбираш под добар? Изменето од pagane - 22.Април.2009 во 15:28 |
|||
![]() |
|||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
||
Точно така. Воопшто не оптеретува. Оптеретува само тие што се поврзани со подобна особа. |
|||
![]() |
|||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
||
...seriski ubiec mozebi ne,ama ovde onde ..mozebi..!na kraj kraeva za toa i ne e potrebna predispozicija ili steblo na zivotot.
..koj e zadovolen ,a ne e sreken,mora da e glup...vtoro nema.
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
не... тоа ќе го оставам на другите
тие што учеа психијатрија, сексуалната потсвест и записи за ДНК тие стручно ќе те побијат а да некако знаев дека , тоа никаде не пишује, оти стручен човек во таа област не би си дозволил нешо такво.. сепак држи до реномето |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
||
Квалитетната околина не' учи како во одредени ситуации да ги правиме вистинските избори
|
|||
![]() |
|||
||
Во далечната 1985 г. во Даниjа е направено проучуване.
Окажува се дека: прво- дете посвоено од родители со одличен социален статус, но имашто за родители крадци е постало крадец. второ- дете, родено и живеешто во нездравата околина на родители- наркомани и крадци е завршило медицински факултет и сега е доктор со одлична репутациjа, ценет во професиjата и соодветно е со одличен социален статус. |
|||
![]() |
|||
||
во мојата дефиниција за среќа јас никаде не спомнав амбиција, ок?
а тоа наивен и смотан, хахаххах, кај се фати баш за тоа, со тоа ја зезав Габи за Снежана и Пепелашка
![]() Лошотилукот има ептенски широки граници. Од сериски убујци и криминалци, преку бескичмењаци, злонамерници, до обични помали или поголеми секојдневни лошотилуци. И за да не се оддалечуваме од темата, кажете ми, најголемиот лошотилук кој ние условно добрите сме способни да го направиме, кога сме го направиле????
-кога приликите ни биле наклонети и сме биле среќни
-или кога сме биле заради било што несреќни?????
|
|||
![]() |
|||
||
а кажи ми, познати ли се и примери за спротивното????
на пример еднојајчани близнаци растени во различни средини?
или не? ![]() Изменето од kejt-d-grejt - 22.Април.2009 во 15:35 |
|||
![]() |
|||
||
Ке ти кажам зошто : jас на неколку пати си изменив постот. Знам jас со што се зезаше.
За мене да кажуваш дека една прикаска - класика има за херои наивни смотанкуши значи да дефинираш не знам точно колку генерации како наивни смотанкуши. Не знам, но на мене тоа ми звучи страшно. Секоj има амбициjата да биде срекен. Прашането дали го нашол патот до своjата срекjа и дали е направил верниот избор. |
|||
![]() |
|||
||
не. немам реален пример. само од една сапунка. |
|||
![]() |
|||
||
така е пагане, се зезав само и јас си ги сакам Снежана и Пепелашка
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Не е моја бранша и би ми требало многу време и енергија за да ги најдам, инаку немој да тврдиш дека не постојат, многу добро знаеш дека постојат
секоја чест на докторот, сепак тоа се осамени случаи и на нив не може да се гради правило.
Објективно гледано, како најчесто завршуваат децата кои растат во фамилии како таа на докторот?
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |