IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 54>
Автор
Порака
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 15:17
себичните луѓе не се среќниизненадување
да си себичен значи да гледаш секогаш само за себе и никогаш од ништо да не ти е доста
не е среќа да живееш со таков товар. Тоа оптеретува!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 15:18
Originally posted by anakin anakin напиша:

Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

архивата на DNK во себе содржи основа за креирање на карактерот, но во суштина, неговиот понатамошен развој зависи од околностите.
Дете кое растело во хармонични услови, опкружено со љубов, во психолошки здрава средина, никогаш нема да стане сериски убиец.
Среќата е внатрешно чувство на задоволност со условите. И нема баш некоја врска со сметката во банка, или со бројот на становите кои ги поседуваме.
Обратно, несреќен е оној кој има мал капацитет на внатрешна енергија за секојдневното справување со предизвиците, потклекнува на проблемите и ги доживува како несреќа! Несреќниот е незадоволен од ситуации на кои некој друг би гледал поведро, па заради тоа се чувствува како губитник. Несвесното во тебе, биолошкиот инстинкт те тера да се бориш во ситуација во која се чувствуваш загрозен. За жал, некогаш дури и валкано.
Лошиот човек е завидлив, осветољубив, силно себичен, лаком, зајадлив, циничен. СРЕЌНИОТ ЧОВЕК НЕМА ДА БИДЕ НИШТО ОД ОВА. НЕСРЕЌНИОТ ЌЕ БИДЕ!

од која литература ти е ова болдираното???????изненадување

тоа е мое тврдење а ти побиј го!

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 15:20
Па например за мене Срекjата е во Живот и Здраве - за мене и за моите наj блиски и мили на срцето. И нормално ако таа ми желба не биде задоволена од судбината , или од Бог... ке бидам несрекна.
Но тоа не значи дека ке постана себична и цинична.
Jас повеке мислам на другите , него на себе си. зборувам за тие кои се ми важни и ги лjубам од се срце.
Но тоа е моjата срекjа. Другите имаат и други амбиции, кои ако бидат задоволени ги прават лугето срекни.
И мене ме чуди еден пост:" наивен и смотан не е исто со добар" .
Разбрав само
сакам да знам што ти разбираш под добар?

Изменето од pagane - 22.Април.2009 во 15:28
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 15:20

себичните луѓе не се среќниизненадување
да си себичен значи да гледаш секогаш само за себе и никогаш од ништо да не ти е доста
не е среќа да живееш со таков товар. Тоа оптеретува!

Точно така. Воопшто не оптеретува. Оптеретува само тие што се поврзани со подобна особа.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 15:20
...seriski ubiec mozebi ne,ama ovde onde ..mozebi..!na kraj kraeva za toa i ne e potrebna predispozicija ili steblo na zivotot.
..koj e zadovolen ,a ne e sreken,mora da e glup...vtoro nema.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 15:21
не... тоа ќе го оставам на другите
тие што учеа психијатрија, сексуалната потсвест и записи за ДНК

тие стручно ќе те побијат

а да

некако знаев дека , тоа никаде не пишује, оти стручен човек во таа област не би си дозволил нешо такво.. сепак држи до реномето

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 15:21
Originally posted by pagane pagane напиша:

Не. Затоа што детево копира околината прилагодува е према себе и накраj, развиваjки се како личност прави одлука. Тоа е и избор.

П.С. себичните луге се срекни : не гледаат по далеку од носот.

Квалитетната околина не' учи како во одредени ситуации да ги правиме вистинските избори
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 15:25
Во далечната 1985 г. во Даниjа е направено проучуване.
Окажува се дека:
прво- дете посвоено од родители со одличен социален статус, но имашто за родители крадци е постало крадец.
второ- дете, родено и живеешто во нездравата околина на родители- наркомани и крадци  е завршило медицински факултет и сега е доктор со одлична репутациjа, ценет во професиjата и соодветно е со одличен социален статус.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 15:30

Па например за мене Срекjата е во Живот и Здраве - за мене и за моите наj блиски и мили на срцето. И нормално ако таа ми желба не биде задоволена од судбината , или од Бог... ке бидам несрекна.
Но тоа не значи дека ке постана сибична и цинична.
Jас повеке мислам на другите , него на себе си. зборувам за тие кои се ми важни и ги лjубам од се срце.
Но тоа е моjата срекjа. Другите имаат и други амбиции, кои ако бидат задоволени ги прават лугето срекни.
И мене ме чуди еден пост:" наивен и смотан не е исто со добар" .
Разбрав само
сакам да знам што ти разбираш под добар?

во мојата дефиниција за среќа јас никаде не спомнав амбиција, ок?
а тоа наивен и смотан, хахаххах, кај се фати баш за тоа, со тоа ја зезав Габи за Снежана и Пепелашканамигнување

Лошотилукот има ептенски широки граници. Од сериски убујци и криминалци, преку бескичмењаци, злонамерници, до обични помали или поголеми секојдневни лошотилуци. И за да не се оддалечуваме од темата, кажете ми, најголемиот лошотилук кој ние условно добрите сме способни да го направиме, кога сме го направиле????
-кога приликите ни биле наклонети и сме биле среќни
-или кога сме биле заради било што несреќни?????

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 15:34

Окажува се дека:
прво- дете посвоено од родители со одличен социален статус, но имашто за родители крадци е постало крадец.
второ- дете, родено и живеешто во нездравата околина на родители- наркомани и крадци  е завршило медицински факултет и сега е доктор со одлична репутациjа, ценет во професиjата и соодветно е со одличен социален статус.

а кажи ми, познати ли се и примери за спротивното????
на пример еднојајчани близнаци растени во различни средини?
или не?збунетост

Изменето од kejt-d-grejt - 22.Април.2009 во 15:35
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 15:36
Ке ти кажам зошто : jас на неколку пати си изменив постот. Знам jас со што се зезаше.
За мене да кажуваш дека една прикаска - класика има за херои наивни смотанкуши значи да дефинираш не знам точно колку генерации како наивни смотанкуши. Не знам, но на мене тоа ми звучи страшно.
Секоj има амбициjата да биде срекен. Прашането дали го нашол патот до  своjата срекjа и дали е направил верниот избор.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 15:39

Окажува се дека:

или не?збунетост

не. немам реален пример.
само од една сапунка.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 15:39
така е пагане, се зезав само и јас си ги сакам Снежана и Пепелашкаголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 15:50

Окажува се дека:

или не?збунетост

не. немам реален пример.
само од една сапунка.

Не е моја бранша и би ми требало многу време и енергија за да ги најдам, инаку немој да тврдиш дека не постојат, многу добро знаеш дека постојат
секоја чест на докторот, сепак тоа се осамени случаи и на нив не може да се гради правило.
Објективно гледано, како најчесто завршуваат децата кои растат во фамилии како таа на докторот?

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,379 секунди.