|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 54> |
Автор | ||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да си среќен не значи да си богат
наивен и смотан не е исто со добар |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За таквите во Велес во мое време викаа дека им фали цел Црн Бор и пола Треска. |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koja e definicijata za NESREKJEN a LOŠ ? ........ nesrekjen poradi koi pricini pa los ? ........... nesrekjen vo koj smisol ? ........ kakva nesrekja ? ... avionska , brodska , avtomobilska , ili mozebi ne mu raboti liftot vo zgradata a toj zivee na 20 - ti sprat ? ..... i toa bas koga se vrakja od pazar ? ....... poimot NESREKJEN e mislam obimen i opfakja mnogu nesta ... ne bi bilo li vo red nekoj od popametnite , ponacitanite , da ni pojasni za da mozeme da fatime nekakov red vo diskusijata ?
|
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Едно прашање до Кејт: Кога веќе објасни дека ДОБАР = ЗАДОВОЛЕН ( не материјално, туку духовно) ќе можеш ли во кратки црти: НЕСРЕЌЕН =
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
едноставно, прашај ја како таа себе си се доживува прашај ја дали е среќна! и при тоа ич не е битно што тие околу неа мислат дека ги има сите услови за да биде среќна. |
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
архивата на DNK во себе содржи основа за креирање на карактерот, но во суштина, неговиот понатамошен развој зависи од околностите.
Дете кое растело во хармонични услови, опкружено со љубов, во психолошки здрава средина, никогаш нема да стане сериски убиец. Среќата е внатрешно чувство на задоволност со условите. И нема баш некоја врска со сметката во банка, или со бројот на становите кои ги поседуваме. Обратно, несреќен е оној кој има мал капацитет на внатрешна енергија за секојдневното справување со предизвиците, потклекнува на проблемите и ги доживува како несреќа! Несреќниот е незадоволен од ситуации на кои некој друг би гледал поведро, па заради тоа се чувствува како губитник. Несвесното во тебе, биолошкиот инстинкт те тера да се бориш во ситуација во која се чувствуваш загрозен. За жал, некогаш дури и валкано. Лошиот човек е завидлив, осветољубив, силно себичен, лаком, зајадлив, циничен. СРЕЌНИОТ ЧОВЕК НЕМА ДА БИДЕ НИШТО ОД ОВА. НЕСРЕЌНИОТ ЌЕ БИДЕ! |
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не можам да ја прашам, и мене ми е скарана |
||
Gabriela_S
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дете кое растело во хармонични услови, опкружено со љубов, во психолошки здрава средина, никогаш нема да стане сериски убиец.
Тоа не значи дека животот нема да си поигра со него и дека нема да стане несреќно - и по автоматизам лошо? |
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam zosto nesreknite luge, seuste gi dozivuvate kako losi
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да си срекен значи да си срекен. за различите луге срекjата е нешто строго индивидуално и лично. И доколку памтам темата се водеше од еден принцип: неизбраната од нас околина ни прави такви, какви и сме. само едно пропушташ: човековиот избор. околината се менjа поради човековиот избор. Во случаjов несрекни се тие кои немале храброста да направт каков и да било избор да променат околината, коjа им не одговара. Наивен и смотан е таj коj е допуштил неговата срекJа да зависи од другите. А, да: от гл.т. на психологиjата ниту биологичниот ,ниту социалниот фактор имат преднина при формируването на личноста. 50/50. Така да важно е разоткриваjки себе си човекот/ личноста да негира или да затврди своите особини. Но тоа е до изборот. моjот личен став: цинично е да се повезува несрекjата со лошотилук. Изменето од pagane - 22.Април.2009 во 13:40 |
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,,А, да: от гл.т. на психологиjата ниту биологичниот ,ниту социалниот фактор имат преднина при формируването на личноста. 50/50.,,
- затоа што најчесто децата со условно лош генетски материјал, остануваат да се развиваат во неквалитетна социјална средина, односно со своите родители. Кога тоа дете би било на пример посвоено и би растело во хармонична семејна атмосфера, би се развило во квалитетна личност.
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не. Затоа што детево копира околината прилагодува е према себе и накраj, развиваjки се како личност прави одлука. Тоа е и избор.
П.С. себичните луге се срекни : не гледаат по далеку од носот. Изменето од pagane - 22.Април.2009 во 15:14 |
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да си среќен значи да си задоволен, исполнет и во хармонија со себе и со околината
и тоа не е индивидуално сфаќање
,,да си среќен, значи да си среќен,, - не е добар одговор
Дај ми поиздржана дефиниција и јас со задоволство ќе ти симнам капа
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
од која литература ти е ова болдираното??????? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Внеси реплика | страница <1 1718192021 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |