|
Груевски и ВМРО-ДПМНЕ пред тотален колапс? |
Внеси реплика | страница <1 78910> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас тоа си мислам - абе да пушти Кољо малку СДСМ да наебе а
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема можност за избор за попуштање Сам се аплетка во сопствената мрежа. А, можеше од позиција на премиер мирно да си седи и да си ја работи премиерската работа. Ама сега враќање нема. Сега може лесно да се случи да биде. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кај пустинските арапи..има(ло) една поговорка (во) која (се) вели:
Едно мисли камиларот..(ама) друго камилата (читај слободно опозицијата) ...
Погодете (само трипати) чие „мислење„ ..на крајот ќе се испочитува???.
|
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ОК. Септември е близу, ама Мај уште поблизу. Само што не дошол., народот ќе си го каже свото. Веќе му земаат од неговиот имот оние кои ги продадоа државните претпријатија и ега се оградуват дека тие претпијатија си имат газди и дека власта таму не може да се меша. Народот бргу ќе хрене глага и глас и ................. |
||
|
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За 15 Септември си мислиш..односно си сонуваш!
пс
А и Мај и Септември ќе дојде и ќе си пројде..а НАРОДОТ..во минатите 5 Изборни циклуси ви кажа ШТО МИСЛИ за вашата трула опција..со истрошени и некредибилни „политичари„..ве шутна како стар и веќе некорисен партал..
Но ум гледам..сеуште и од никаде..не ви пристигнува...
Изменето од novace - 20.Април.2009 во 00:06 |
||
|
||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
novace, Двете опции се трули. Прашање е кога ќе се распаднат тотално. Јас не подржувам ниту една опција. Јас сум дел од НАРОДОТ, ама не од оној обоениот. Јас гледам слободно и не пристрасно, затоа и го кажувам тоа и што го гледам. Лошо е со обоените- со оние партиските војници тие гледаат онака како ќе им се каже и нареди. Затоа и не ни ја бидува државата. Изменето од orlov - 20.Април.2009 во 12:08 |
||
|
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има една работа што не можам да ја сватам кај денешниве Вмровци. Порано ми беше уживање кога ке разговарав со вмровец, имаа свој став, своја политика, свои интереси , едноставно кажано десно ориентирана партија. Денешниве вмровци кога ги слушам не можам никако да ги разберам, еден ден се однесуваат како вистинска демо-христијанска десна партија, еден ден имаат ставови како некоја северно-корејска комунистичка партија, водат некој извитоперена политика, што тешко некој политиколог може да ја објасни. Најмногу од све ме нервира нивниот "патриотски" став, демек само они ја сакаат државата, а сите ние други сме предавници. Па затоа сега имаме поделеност на антички, словенски, соросоидни итн.
Наметнаа поделеност како што досега сме немале, воведоа правила на игра како што ни во комунизмот ги немало, користат методи на уценување, заплашување, условување (груевски 17.03.1009. :Одберете го нашиот кандидат за градоначалник, оти него ќе му помогнеме, ако го одберете противкандидатот, вашиот град ќе пропадне). Ај жити мајка.... Епа тој млад фраер, изгледа заборава дека овој народ знае да казнува, и тоа многу гадно, заборавил дека пред економската криза имаше две и пол години за да покаже колку е способен тој и оние момчиња што ги реди како икебана зад него при секоја негова изјава. И ШТО ВИДОВМЕ ЗА ОВИЕ ТРИ ГОДИНИ ?????????? Само обично политикантство. Започнати еден куп проекти, кои сигурно 80% ќе останат недовршени, еден куп ветувања, кои никогаш нема да се остварат, самобендисана политика, заради која на Уставен суд паднаа еден куп закони, потрошени огромни сретства од Буџетот, за кои никој жив не знае каде и како се потрошени, ослабени меѓународни позиции, и да не должам нема да ми остане место за пишување ако продолжам. Порано се жалеа дека од Бранко не може да пркнат нивните проекти, сега го нема Бранко, па Уставниот суд ќе биде дежурен виновник, кога ќе го средат и него ..... кој? Туку Јас мислам дека дојде време да им подадеме рака и да ги поздравиме. Не за тоа дека нешто направија салам, туку дека не возеа мајсторски овие три години. Не сакам да кобам, ама ова ме потсетува се повеќе на владеењето на Милошевиќ, целосна подршка од народот, контрола над сите сегменти на власта, и на крај .... Само ме теши еден стих од Тоше "СЕКОГАШ ПО ДОЖДОТ ИДЕ СОНЦЕ". Се надевам дека овој дожд нема уште долго да потрае |
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Божееее!
Ти (си) ги КРСТИШ (а некрстени се)..а тие (си) прдат и понатаму..како ауспухот на нивниот омилен и скапан „стојадин„..
Едно им збориш..а тие (сеуште) си ШТРАКААТ..како радилица на омиленото им ЈУГО..кое ...даде БОг и го (с)нема (Алелуја) од нашите паркинзи..
Пет поред изборни пораки (порази) по ред во низ , за да разберат дека не се поскаувани во Македонија..а тие уште и (си) сонуваат планови!!!
Кој ли закржлавен ум и разум (ако) го поседуваат!!!
|
||
|
||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Трагедијата е што сиромашкиот македонски народ за вработување на синот/ќерката, снаата/зетот се ќе направи. Се прашувам, колку од тие кои гласаа за ВМРО навистина, искрено ја поддржуваат идеологијата, политичката и економската платформа на партијата и веруваат во неа, а колку тоа го направија од чист интерес за себе, за вработување, промоција или слично...познавам доста луѓе кои со доаѓањето на една партија ја менуваат книшката (СЕКОЈ ПАТ!), па им успева да останат „во центарот на настаните“.Ни срам ни перде.
Ама, што луѓе се тоа? Недоследни, без принципи, без кичма... на крајот пак се навраќаме на прашањето на достоинството, чврстината, самопочитта,етиката, доследноста кај македонецот....... Изменето од chuchuliga - 20.Април.2009 во 10:42 |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нешто чудно се случува со размислувањата во државата Данска....
упс...Македонија, де... Уште слушам (читај, читам)... народот ќе се дигнел еден ден... ќе го кажел својот глас... доста му било веќе... ко да гласал некој друг овие три години место него...???!!!! чуден народ живее во државата Данска... упс...Македонија, де... сиромашкиот макеедонски народ (упс...данскиот де.....уствари не..) да ти гласал за вработување на синот/ќерката, снаата/зетот... с(т)рам да им е... го направиле тоа за сопствен чист интерес, за вработување, промоција или "слично"... нешто е чудно во државата Данска.... упс...Македонија, де... со размислувањето на луѓето... море с(т)рам да им е... гласале за сопствен интерес...???!!!!! Но... знајте...велат некои "примероци" од народот... ќе се дигне напатениот ни наш народ...против тиранијата на деспотите... доста, велат они ("примероците" де)... доста веќе им било од се'... доста, рече тој... со нови сили во нови победи... блазе си му на оној народ... пруги да градиме...фабрики... колективи... уууупссс.... пардон...се заборавив малку навлегувајќи во тешко препознатливиот речник на уште потешко препознатливите "примероци"... А гледам јас...и се чудам... што му е на народов... ма, три години нашиот ни напатен народ гласа за истите... да не се знаело бре што е политичка култура... а бре дајте им малку и на другите.. дај му Натали... дај му... и ги помешав лончињата на крај... приметувам јас.... ама не го бришам ова што го напишав... зошто гледам јасно како ден... пред колапс се тие... три години добиваат на избори... разноразни... чуден народ е овој данскиот... упс, македонскиот де... Ви велам јас.. нешто е труло во државата Македонија.... упс...не... нешто е чудно со "примероците" во државата Данска... Изменето од којсумјас - 20.Април.2009 во 12:03 |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да бе, читајќи низ темава, нешто навистина е чудно... во државата Македонија... Изборните порази и нокаути се трансформираат во огроооооомни победи за Македонија... Од друга страна победи на неколку последователни избори да ти значеле колапс... Наравоучение: колку погубитнички резултати, толку подобар имиџ за партијата |
||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
chuchuliga, Нема потреба од . Искрено би рекол и навистина добро прашуваш и образложуваш. Јас лично не припаѓам никаде, ама одма ќе ти кажам дека горе подвлеченото никој не го подржува, само гласале за свои лични интереси. Но, да не заборавиме дека на сите и не може и нема ветеното да им се исполни и тоа донесува додатна огорченост со што актуелните си спремаат лоша платформа кај народот- електоратот за престојните ни вонредни ПАРЛАМЕНТАРНИ. А, искрено ја поддржуваат идеологијата, политичката и економската платформа на партијата само оние од државниот врв, од Парламентот, Владата и Локалните Деспотите, ама се до оној момен до кога ќе бидат сигурни во тоа што го работат, а потоа како Љубчо- БЕЖАНИЈА. |
||
|
||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е сега со наравоучението ќе ги натераш да свикаат вонредна седница и да побараат. Ама Барањето како и сите до сега нема да им биде Уставно и ќе падне на Уставен. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 78910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |