IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Дали сме веке во едноумие???
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали сме веке во едноумие???

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Прашање: Дали веке сме во политичко едноумие???
Одговор Гласови Статистика
2 [9,52%]
2 [9,52%]
12 [57,14%]
3 [14,29%]
2 [9,52%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Јордан Шумарот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 230
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Јордан Шумарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Дали сме веке во едноумие???
    Испратена: 16.Април.2009 во 19:13
По прецедник, парламент и скоро сите општини - дали сме влезени во едноумие- слично а можеби и пострашно од комунистичкото- кога една каста има целосна доминација во политичките свери. Каста која без искуство ја води оваа земја кон нејзинот крај???
Колку за да ги потсетам пакосните малодушници дека :
1.Војната е започнаа за време на ве ме ро
2.Најголемите капитални објекти се продадоа во нивно време
3.Најголемава сиромаштија ја трпиме во нивно време
4.Во коалиција се со ДУИ-т.е. терористите
5.Ко шо тргнаа - тие ке го сменет името...

Дали не е овај народ да го погодит цунами????
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2009 во 19:16
А оти Јордан нема опција НЕ?
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2009 во 19:20
edno Jordane ne mi se dopadja ... koga  prasuvas  " дали сме влезени во едноумие " .......... nie brate Jordane SME DLABOKO ZAGAZENI VO EDNOUMIE голема%20насмевка ( glasav za odgovor pod broj 3 голема%20насмевка ) a cunami ne e resenie ... nekoj po igra na srekja kje PREZIVEE dodeka PREZIVA голема%20насмевка .....

Изменето од miroslav_g8 - 16.Април.2009 во 19:23
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2009 во 21:41
Можеби тотално НЕ. Ама од 12.Мај оваа година повеќе од сигурно. 
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2009 во 07:35
Едноумие или еднопартиско владение кај нас има од памтивека. Со секои избори кај нас за најкраток можен период се почнува со промена на сите можни нивоа. На министерско ниво се менуваат сите заменици, подминистри, државни секретари, шефови на кабинети, портпароли.
На локално ниво исто така, која партија како победи така си назначува свои функционери.
Значи на секои 4 години добиваме ново едноумие/едновладение.
Очигледно затоа никогаш не ни е досадно, станавме комарџиски народ. Пред и по изборите типуваме кој ќе биде променет, кој ќе биде унапреден, кој колку ќе укради, каква кола ќе си купи, каде ќе си ги заполсли децата, на која функција ќе му ја унапредат жената/мажот.
На сите седенки редовно сме весели, со мезе и пијалок си правиме домакински муабети, односно кој на кого е швалерка/швалер каков стан и /му купил/а, дали дознал/а жена му/мажот, кој се разведува, зошто се разведува, кој оди во Грција, кој на државен трошок го исшета светот а во парламентот глас не му чувме.
И не е лошо толку ова наше едноумие.
На оние кои го немаат ова им е досадно, само работат, печалат, не знаат што е живот-едноумски.

Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2009 во 07:59

Message%20Icon Тема: Дали сме веке во едноумие???

J o k,   Б Е З У М И Е ...

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Biolica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 808
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biolica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2009 во 10:36
Ne e ova nekoj novitet , Mk od pamti vek se glasalo od licen interes a ne od drzaven . Pola meter asfalt red kuka , vraboten clen od semejstvo , ponizok danok bla bla sekogas bilo pobitno pa sega ke se bunime deka e greska na ve me ro , ne e , narodot sam si e kriv a deka e za tsunami e
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2009 во 12:38
Ми се свиѓа постот на Мамамд, хумористично ја отсликува македонската секојдневица=реалност.
Инаку се слагам со членовите погоре и ќе се надоврзам дека каков народ-таква држава. Голем дел од народот чека да му дојдат 5-те минути во-ВЛАСТА!
Тоа е многу ниско и бесцелно и нема врска со државна политика и со добробитта на општеството.
Апсурдно е да се мисли дека сегашнава власт или партија на власт се апсолутно виновни за сегашната сосотојба.
Јас не се сеќавам ниту една влада да придонела за некаков забележителен развој на земјата и луѓето.
Тоа ако некој живеел подобро за време на претходната власт не ја менува целокупната слика за трулото општество и неспособноста на политичарите да си ја извршуваат работата совесно и ефикасно.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2009 во 13:09
А кога Македонија не била во едноумие?!збунетост
Освен кратките периоди на ДВОУМИЕ (СДСМ + ВМРО и тука таму по некоја ситна партиичка), во Македонија едноумието владее повеќе од половина век назад... е сега тешко се менуваат навики кај нас.
Да не беше опозицијата во таков хаос, сигурно немаше овие избори да поминат така глатко за ВМРО.
И наместо едноумие, пак ќе си имавме ДВОУМИЕ.смеење

П.С. И понудените одговори од анкетата се доказ за нашето двоумие: 4 понудени одговори ЗА, еден демек против (ама под услов да си ве ме ро???).голема%20насмевка

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2009 во 13:19
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Едноумие или еднопартиско владение кај нас има од памтивека. Со секои избори кај нас за најкраток можен период се почнува со промена на сите можни нивоа. На министерско ниво се менуваат сите заменици, подминистри, државни секретари, шефови на кабинети, портпароли.
На локално ниво исто така, која партија како победи така си назначува свои функционери.
Значи на секои 4 години добиваме ново едноумие/едновладение.
Очигледно затоа никогаш не ни е досадно, станавме комарџиски народ. Пред и по изборите типуваме кој ќе биде променет, кој ќе биде унапреден, кој колку ќе укради, каква кола ќе си купи, каде ќе си ги заполсли децата, на која функција ќе му ја унапредат жената/мажот.
На сите седенки редовно сме весели, со мезе и пијалок си правиме домакински муабети, односно кој на кого е швалерка/швалер каков стан и /му купил/а, дали дознал/а жена му/мажот, кој се разведува, зошто се разведува, кој оди во Грција, кој на државен трошок го исшета светот а во парламентот глас не му чувме.
И не е лошо толку ова наше едноумие.
На оние кои го немаат ова им е досадно, само работат, печалат, не знаат што е живот-едноумски.

И на сето ова би додал во контекс на темава:
,,После тајната мисија на министерот Трајко Славевски и на Антониоо Милошевски во Англија по КРЕДИТИ со високи каматни стапки, (кои утре народот ќе ги враќа а власта мудро ќе најде формула како да ги земе парите од народот) само за да тие бидат чисти и да ја потполнат преголемата финансиска дупка во буџетот, на оваа тема само бо додал;
........од едноумието ни траг. А од безумието народот е обезглавен и не знае што да прави,,.
А турчинот ако кој добро ја познава нашата состојба, економска, општествена и политичка ќе каже: ,,БАШИБОЗЛУК,,.
Тоа е нашето реално живеење.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2009 во 13:22

Od se sto e gore navedeno, edno e najsigurno, toj sto ja pravel anketava ni mesti ednoumie! збунетост

Cel izbor na odgovori se za da, taka e....kako sto ti velis....a ako si protiv mora da si od Ve-Me-Ro ili Turcin? смеење

Кон врв
lane62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2009
Поени: 7583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2009 во 13:33
Originally posted by Popi Popi напиша:

Od se sto e gore navedeno, edno e najsigurno, toj sto ja pravel anketava ni mesti ednoumie! збунетост

Cel izbor na odgovori se za da, taka e....kako sto ti velis....a ako si protiv mora da si od Ve-Me-Ro ili Turcin? смеење

ne mora da mesti....veke e namesteno!
Daj više odmora jeziku nego rukama!
Кон врв
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2009 во 13:46
Originally posted by lane62 lane62 напиша:

Originally posted by Popi Popi напиша:

ne mora da mesti....veke e namesteno!

Da ne mu ja mislime mnogu izgleda, zatoa. смеење

Кон врв
Јордан Шумарот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Август.2008
Поени: 230
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Јордан Шумарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2009 во 11:32
Јас го напишав...
Ама то е и поентата на темата... да подискутираме за можноста за демократија... или едноумието....
темава е за тоа... за жал што ни фали
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.