![]() |
|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1617181920 54> |
Автор | ||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
|
Значи ли тоа дека ние ништо не работиме, по цел ден си седиме и сме многу среќни и добри?
Колку пати сме си дошле од работа уморни, па некој сака да ни дојде на гости или децата сакаат да си поиграме со нив, или да излеземе некаде.... И затоа што ни е мака и што сме уморни, нерасположени и што не се смееме... ние сме несреќни и лоши? Прашање - Можат ли да бидат среќни рударите? Можат ли да бидат добри??? зошто би биле добри? добар ли е животот со нив? Тоа значи дека сите рудари се несреќни и лоши? ![]() ![]() ![]() И зошто животот не е добар со нив, секоја работа има свои ризици........некои во рудник (под земја)некои шнајдерки (на ладно,на жешко,на промаја), некои автолакери, некои во магацини, други работат во оранжерии .....и сите тие треба да бидат несреќни и лоши? ![]() Изменето од Gabriela_S - 15.Април.2009 во 23:01 |
||
![]() |
||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|
,,Јас ќе ти раскажам една приказна, -рече Маргарита и ја стави својата врела дланка на потстрижената глава, -имаше на земјата една тета... и таа немаше деца и воопшто немаше ни среќа. И ете, таа отпрвин многу плачеше, а потоа стана лоша... - Маргарита замолче. ,,
Мајсторот и Маргарита - Булгаков (многу е убава)
|
||
![]() |
||
Simple Mind ![]() Нов член ![]() Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13 |
|
Лошотиите се несреќни.
![]() |
||
![]() |
||
Simple Mind ![]() Нов член ![]() Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13 |
|
МИслам дека на твојот пријател му е потребна психијатриска помош,Кејти.
Инаку лоши се оние што правар лошотии по веков,силуваат,убиваат,дилаат дрога...И сето тоа го прават од алчност.Да се има што повеќе материјални богатства,демек тоа ќе ги направи посреќни.... ![]() ![]() |
||
![]() |
||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|
Aпсолутно!
Причина е сепак несреќата
Психичкиот проблем е последица
![]() |
||
![]() |
||
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
|
Имам една блиска личност која поприлично е лоша. Од мала е најомилен член во фамилијата. Дедо и од толку внуци нејзе и го препиша станот (работи и плус зема кирија). Со сите роднини е скарана за разлика од сестра и и родителите. Со пријателите живее најмногу еден месец и потоа се скарува и максимално ги оговара. Кога се омажи и тураше на свекрва и по неколку капки вода во чевлите за да и мувлосаат. Еден месец беше во брак, се разведе. По некој месец се породи а кога дојде мажот и да ја помоли да се смират го избрка, и побара од него да заборави на детето. Потоа кажуваше дека кога ке порасни детето, ќе го прати кај него да му бара дел од имотот.........И сега ги има сите услови да биде среќна, но е проклето лоша, лошотилакот во неа не и го дозволува тоа.....
А можеби тоа ја прави среќна ![]() Изменето од Gabriela_S - 19.Април.2009 во 14:16 |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
aaa ne !!,..mora da e nesrekjna,..shtom e tolku losha!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
criminal-F ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Јануари.2009 Локација: Japan Статус: Офлајн Поени: 173 |
|
i jas sum nesrekna i sum losa
|
||
![]() |
||
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
|
nesreknite...mozebi se poveke ogorceni otkolku losi
![]() |
||
![]() |
||
|
...ма да, меѓутоа огорченоста е чувство кое не трае долго
по некое време се трансформира во друго потрајно чувство и на крај не дај боже, во карактерна особина. |
||
![]() |
||
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
|
se soglasuvam,no sepak toa sto sme mora da go prifatime... |
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
![]() |
||
|
[QUOTE=kejt-d-grejt] ,,Јас ќе ти раскажам една приказна, -рече Маргарита и ја стави својата врела дланка на потстрижената глава, -имаше на земјата една тета... и таа немаше деца и воопшто немаше ни среќа. И ете, таа отпрвин многу плачеше, а потоа стана лоша... - Маргарита замолче. ,,
Мајсторот и Маргарита - Булгаков (многу е убава) Кога сме кај приказните - И на Пепелашка, и на Снежана мајките им беа починати, а тие беа понижувани, несреќни и тажни, ама беа многу добри. Нивните маќеи, пак обично доаѓаа сосе деца, стануваа кралици, а беа злобни до коска Во серијата ОПСТАНОК (МТВ) 4-те деца кои настрадаа во реката Црна ги спаси човек (Мето Јовановски го играше)кој беше многу несреќен (ги изгуби жената и синот)и огорчен од луѓето, живееше сам во планината....но ете сепак не беше лош.... ![]() Изменето од Gabriela_S - 21.Април.2009 во 11:12 |
||
![]() |
||
criminal-F ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Јануари.2009 Локација: Japan Статус: Офлајн Поени: 173 |
|
zlostornikot se vrakjat na mestoto na zlostorstvoto
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() za da bidis losa trebit da imas mnogu pamet ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1617181920 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |