![]() |
|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5960616263 114> |
Автор | ||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
За сите не можам да гарантирам што биле, но неколку од нив ги препознав на ТВ и знам дека се студенти на Архитектонски факултет. Сум излегувал на исти места со нив, сме пиеле пиво заедно, наши деца се, од Скопјево, знам дека студираат на тој факултет. Можеби и меѓу нив имало партиски иницијатори, но повеќето не се воопшто политички активни, ниту пак се замараат со политика.
Поентата ми беше да укажам на тоа дека ако анкетава на форумов не релевантна, не е релевантет ни собирот на партиските војници кои што се собраа да прават инциденти на плоштадот. Релевантен е само референдумот, кој нема да биде, затоа што овој пат, за жал, народот не се прашува, туку само се молзе.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
Архитектонското востание беше организирано чисто од студенти, тоа што подоцна се замеша секој и сешто никој не е крив, а уште помалку студентите се криви што после тоа излезе СДСМ да ги „поддржува“, да беше ова партиско г*мно од протест, ќе беше многу подобро организирано, со повеќе членови (и од други градови) со флаери, а некаде ќе се исфрлеше и некое копиле од дете кое само сака да се тепа, исто како контрапротестантите нели?
фактички мене тоа најмногу ме изнервира, многу луѓе придонесоа ставот на студентите да биде запоставен, а на сцена да излезат политички и религиски ставови инаку мене како Скопјанец ме навредува тоа што некој друг освен Скопјани одлучува за судбината на градот, да не се повторувам од порано што пишав за дворот и мојата црква Изменето од zabegan - 12.Април.2009 во 19:12 |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
инаку анкетава не знам што е проблем? секој си гласал според своето мислење, кое не мора да го искаже преку пост, така да не гледам зошто таа дискусија околу анкетата
иако анкетата оди во мој прилог, не би се согласил со неа поради претходно искажаниот став |
||
|
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|
TE nervira drug da odlucuva za Skopje a ne te nervira sto odsekogas Skopje go sobiralo kajmakot od cela drzava... Tos to se gradi na plostadot e od parite na cela Makedonija a ne od Skopjani... Plostadot ubavo i simbolicki go krstile MAKEDONIJA... Ti odlucuvaj si za Karpos, Gorce, Aerodrom, ama togas koga ke vlozuvas tvoi pari, a vaka jas da davam pari a ti da odlucuvas ne odi neli??? |
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
Жителството на Скопје е променлива работа, сега некој е жител утре не е.За Скопје одлучуваат сите бидејки станува збор за метрополата на Македонија, за местото каде се собрани сите повазни институции, манифестации.
А и ако се гради од буџетски пари тогаш дозволата треба да се бара од сите. Дискутабилно е дали треба да се гради со буџетски пари, или со средства од донатори А околу протестите,,, секој има право да протестира и за и против некоја манифестација, никој не смее да ги сопира во тоа додека се мирни протести. Насилството е тоа што боде очи??? |
||
![]() |
||
|
и зошто покрај ова сеуште ја поддржуваш црквата на плоштад? поради тоа што ти ќе треба да платиш за неа? ова е најглупаво нешто што сум го прочитал и зошто треба да дозволуваме Скопје да се касапи поради вакви непотребни фрустрации, зарем уште на секој жител на државава проблем му е скопје? Изменето од zabegan - 12.Април.2009 во 20:14 |
||
|
||
![]() |
||
|
и ете кој е проблемот што се гради со буџетски пари, одма народот се буни, има многу луѓе кои сакаат црква а владата се грижи само за Скопје, фала што ми помогнавте да најдам уште една негативност на црквава и сите други објекти кои се градат од страна на владата мене не ми целта на некој да му го ускратам правото на сопствено мислење бидејќи и јас се борам за истото, ама зошто да му дадам на некој да одлучува за мене, исто како да си му дал на некој друг да гласа наместо тебе |
||
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Изградбата на црквата пак на Уставен
Група граѓани наскоро ќе поднесат претставки до Уставниот суд против иницијативата за изградба на црква на централниот скопски плоштад, Македонија, за кој тој даде зелено светло. Преставката е поради пропусти во процедурата при донесување на Детаљниот урбанистички план „Мал ринг“ од страна на Општина Центар. - Според тоа што можевме да го видиме, направени се сериозни пропусти во самата процедура поради што сметаме дека одлуката за донесување ДУП е невалидна. Пред се', не е спроведена соодветна јавна расправа, ниту, пак, јавна презентација на планот, што е спротивно на Законот за просторното и урбанистичкото планирање, изјави еден од иницијаторите Мирјана Најчевска. Најчевска информираше дека друга група граѓани ќе поднесе иницијатива за преиспитување на уставноста на одлуката за финансирањето на проектот за изградбата на црквата од страна на Министерството за култура, што е спротивно на Уставот, кој забранува мешање на државата во работите на црквата. |
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|
ЈАНКО ја вика НАЈЧЕВСКА баба ЗУМБУЛА... Интересно што ја враќат одлуката за црква пак на уставен, истата веќе еднаш помина... Сепак ништо не е чудно , можеби кога поминала БРАНЕ не бил во државата , па им се протнала одлуката без знаење на БИГ БОС... Изменето од kultuzin - 15.Април.2009 во 01:36 |
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Првиот пат Уставен ја разгледуваше само законитоста на постапката за носењето на измените на деталниот урбанистички план.
Овојпат по иницијативата ќе се разгледува финансирањето на проектот од страна на државата. |
||
![]() |
||
Pravoslaven ![]() Сениор ![]() Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
|
Така е. Ќе биде интересно ако Уставниот прогласи дека финансирањето од државата е неуставно. Тогаш ќе се отворат врати преку судски процеси да се тужи државата за сите досега потрошени пари за крстови по планини, за цркви од неисториско значење и за сите донации за попските стомаци. Дали конечно доаѓаат подобри денови за правдата во Македонија? |
||
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
||
![]() |
||
abnormalen ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
|
е ,ако и црквата ја тргнат, мислам дека ке има надеж за земјава, ако не биде така, ни господ нема да им помогне на луѓево, па и цела земја да е послана со цркви една до друга!
|
||
![]() |
||
|
Црквата сега ви стана најголем проблем во земјата?!
|
||
![]() |
||
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
|
![]() |
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5960616263 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |