|
Донирање органи за трансплантација- Да или Не? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
bobi_93
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 19.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zosto da ne
|
|
|
|
Idealno_Losha
Нов член Регистриран: 04.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ,toa znaci da se spasi zivot , a zasto teloto pod zemja i taka ke skapava ,a vaka barem moze da se iskoristi da se spasi covecki zivot ,Imam edna prijatelka na nejze i beshe transplantiran bubreg koj donor beshe nejziniot tatko , ne znae nikoj niz sto tie luge pominuvaa sto zavrshuvaat na dijaliza tie nemaat zivot , i veke nivniot zivot ne vredi za nishto .A vaka ako nemame banka na donatori i nash*te bliski luge gi izlozuvame na rizik i segde vo svetot e dozvoleno samo ovde vo nasha Makedonija kade sto imame strucni profesionalni doktori i verojatno so vo tek i bi trebalo da bide
|
|
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...jas bi im go dal maliot mozok!a go imam..garant!!!...taka i taka ne mi treba,iako ne e nekoj trosok.!...kako nov e!..malku koristen !...ama nikoj ne go saka...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МНогу сум размислувала по ова прашање и ако јас сум прашана лично дали би ги донирала своите органи после мојата смрт......сега не би знаела што да одговорам.
Веројатно вакви одлуки се носат во дел од секунда или кога си свесен дека умираш. Инаку ја подрдржувам трансплантацијата, сметам дека е многу хумана. |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
sigurnost
Нов член Регистриран: 13.Февруари.2012 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е многу тешко прашање , но замислете да можете да спасите живот со тоа што ќе го направите. Во прашање е не само донација на органи туку и на жив биолошки материјал, на пример сперма , женски јајце клетки или ембриони. Има толку многу млади брачни парови кои очајно сакаат да добијат дете а нема природна можност да го сторат тоа. Донарајте ја својата сперма или овариуми и направете добро дело за тие што очајно сакаат да имаат деца а неможат.
|
|
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ги донирам без размислување. Ионака никогаш не разбрав зашто лешевите се закопуваат во сандаци.
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |