|
Само еден стих |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 525> |
Автор | ||
blue
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Додирни ми кољена, то бих баш вољела
|
||
kokolo
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
obuci papuce, napravi senvic, |
||
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
||
ana marija
Сениор UBAJNA Регистриран: 05.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 12244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
GIVE ME GIVE ME JUST A LITTLE SMILE
|
||
kokolo
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ajde slushaj, slushaj kalesh bre An|o
(Listen, listen to me, ye beautiful darkhaired Andjo) ---- Ako umral il zaginam (If I die or if they kill me) ---- Biljana platno beleshe (Biljana was whitening her cloth) ---- Dafino vino crveno (Dafina, ye red wine) ---- Pesna za Despina (A song for Despina) ---- Edno vreme si bev Ergen (When I was a bachelor) ---- Zemjo Makedonska (My motherland Macedonia) ---- Jas sum moma Ohri|anka (I am a girl from Ohrid) ---- Jano Janke Kumanovke (Jano, you Janke from Kumanovo) ---- Majka na Marika dumashe (The mother preached to Marika) ---- Makedonsko devojche (O, ye, Macedonian girl) ----- Marie mlada nevesto (Marie, you young bride) ----- Mori mome Magde (O, ye, Magde girl) ----- Ne kazuvaj libe dobra no} (Don't farewell me good night, my darling) ----- Ne si go prodavaj Koljo chiflikot (Don't waste your land, Koljo) ----- Ne plachi milo libe, ne `ali (Parahodot) (Don't cry my dear, don't grieve) ------ Si zaljubiv edno mome (I fell in love with a girl) ------ Snoshti minav pokraj vazi (Last night I passed by your house) ------ Stani mome da zaigrash (Get up, girl, and dance) ------ Te vidov tebe i se zaljubiv (I saw thee and fell in love) ------ Uchi me majko karaj me (Tell me mother, teach me) |
||
|
||
kafka
Сениор Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 3595 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
овој превод е најјак
Mori mome Magde (O, ye, Magde girl) о је бејбе |
||
трократен победник на трките и еден од основачите на форумот
|
||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bolestan sam bolestan zeeeeeljooo mojaaaaa bolestan
|
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
blue
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
baby, baby, baby I wanna rock with you
|
||
kokolo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
volio bi da si tu ove noci tako trebas mi kako more mornaru nemam skim nadu deliti deliti i sacuvati |
||
|
||
batt's
Сениор Регистриран: 12.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nekogas i negde ke te sretnam pak...
|
||
|
||
kokolo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ljubav jedne zene tecemi kroz vene
|
||
|
||
ana marija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
kokolo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vozovi prolaze oni nece cekati koliko si mi znacila nikad neces saznati... |
||
|
||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
idi idi nesanice da ne vidim tvoje lice , da mi zora bol ne stvara , idi pusti me da je otsanjam |
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
ana marija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
stara ljubav kako boli josh je volim kao pre.....
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 525> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |