|
Историја на Грција |
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Автор | |||
Pere Ribaro
Нов член Регистриран: 24.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За себе никогаш не го употребувале,за прв пат држава и народ Грција се создава 1821 година. |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tокму така, Грците и ден-денес се нарекуваат Хелени, никако Грци. Е сега зошто одеднаш се создава Грција, тоа е знак прашање. |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
абе точно е дека Грција е одамна позната како грција, ама никогаш хелените не се викале Грци
и не знам зашто таква иронија, ако толку многу ја обожаваат антиката, нека се нарекуваат Спартано-атињани, или ако толку им значи, македонци, многу е глупаво како си ја присвојуваат целата античка историја, тоа е нешто слично ко италичанците да ја нарекуваат пола европа античка италија и да тврдат дека се што живеело на територијата на старите римски импери дека е италијанско само мене ме интересираше како стигнавме до денешните грци, што се случување се до 1831? |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
karlo_mkd
Нов член Регистриран: 30.Март.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
абе они се опседнати со нас незнаат веќе што да прават сеа сакаат и јазик и име и култура да мењаме... ви викам еден ден се ќе признаат дека александар е македонец јесда сите знаат али за нив не е македонец,дека не се они вистински грци вистинските грци живееле у времето на александар ама после коа се повлекувале пола и поише останале во некои арапски села и се размножиле и сеа се арапи црни катран
|
|||
FORZA JUVE !!!
BIANCONERO FOR LIFE !!! |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
............idi ti u strumica,..po selata,..i ke vidish shto e crn katran,...a i ne mora,...odi letno vreme na kvantashki,...ako sakash da gi vidish,..."arapite",...
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што го шеташ толку човекот - та Струмица та кванташки - па викни го дома на кафе и завршен муабет
|
|||
karlo_mkd
Нов член Регистриран: 30.Март.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
абе како шутка нема нигде
|
|||
FORZA JUVE !!!
|||
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tuka nema sto da se kazuva! Grcite nemaat istorija!!!
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
se slozuvam ........ nemaat i nema ni da imaat ..........
|
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
дека грците се чукаат во гради со нивната античка историја и слава, но ...
кога самодовербата има за фундамент едино минатото, чукането во гради е смешно. интересен е фактот, дека перцепциjата на минатото е створило наj големите неволи во човековата историjа. За грциве: во сите ратови бараат воскресение на духот на Византиjа. Чудно, но не и на древна Елада. Ако и денес да се нарекуват сами себе елини. Изменето од pagane - 05.Април.2009 во 10:00 |
|||
karlo_mkd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
грчки народ нема се арапи се црни ко ѓон цигани и уште го зимаат александар македонски за невен херој?! тој им бил најголем крвник заедно со филип 2
|
|||
FORZA JUVE !!!
|||
karlo_mkd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не разбираме може на мкд
|
|||
FORZA JUVE !!!
|||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прочитај ја книгата Измешана нација од Димитрис Литоксоу
Изменето од macedon_alex - 27.Април.2009 во 00:39 |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |