IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Која книга би сакале да ја прочитате?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Која книга би сакале да ја прочитате?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 20>
Автор
Порака
jelena14 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Септември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jelena14 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2008 во 11:20
"Orkanski visocini"
pocnav da ja citam uste pred 2 godinii i ne ja docitav,sega koga bi imala moznost bi ja procitala
inaku knigata e mn ubava koj ne ja procital neka ja cita nema da zazali   
Кон врв
macaparket Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Април.2008
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај macaparket Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 16:50
Originally posted by Keri Keri напиша:

Originally posted by nikita nikita напиша:

Originally posted by macaparket macaparket напиша:

Девојката со Портокали незнам од кој е!!!!!
Тие од Браќа Миладиновци се господе боже!!Како е можно да имаат само еден примерок!!!!!

justejn gorder ili garder ja imam procitano odlicna kniga....a jas se utepav barajki ja svetot na sofija...prof. po filozofija me umre so taa kniga

..jas si ja kupiv od saem za kniga, mnogu mi se dopadna, inaku e Justejn Gorder!

Fala vi Keri i Nikita!!!!
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT
UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE
MNOGU GOMNA SERAT

Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 22:19
"Najgolemata Tajna" i "Bezkrajnata ljubov e edinstvenata vistina" od David Icke.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2008 во 12:42
" Zeskite avanturi na zbunet "
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2008 во 13:10
"100 steps how to fix your car for dummies"
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2008 во 13:14
" Ne se zadovoluvaj so edna partija, ti mozes poveke " 
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2008 во 22:49
Nepodnoslivata lesnotija na postoeneto-Milan Kundera

~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2008 во 22:50
Memoarite na edna gejsa
~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 19:08
никоја
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
stasi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Септември.2008
Поени: 166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stasi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 19:20
,,Princezata Sultana''-3 del
Кон врв
mimicria Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
magnet za defekti

Регистриран: 27.Ноември.2008
Поени: 3444
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mimicria Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 13:11
Majn Kampf (100 ja pocnav nikako da ja procitam)
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 13:14
Порака во шише
Бадем
Прстенот-3 дел од Царица Султана
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 13:21
Има многу на листата за читање...

Едната од нив е:
КУПЕ ЗА ДАМИ од современата индијска писателка АНИТА НАИР
Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2009 во 22:36

„Црна Атена“........Ова ме заинтересира малку повеќе...

Светскиот македонски конгрес, институтот Евробалкан и книгоиздавачот „ табернакул” од денекса до 10 април ќе организираат денови на „Црна Атена” во Македонија. Цел на проектот е промовирање на првата книга од истоимената тетралогија на британскиот автор со еврејско потекло мартин Бернал.

Угледни историчари и археолози, координирани од професорот Бернал во делото ја побиваат тезата за хомогеноста и етногенетската чистота на грчката нација која во суштина, според нив, претставува фабрикација на западноевропските романтичарски мислители од 18-от век. Нивната подолгорочна цел била да се создаде лажна имагинација за „белото потекло” на античкиот човек.

Со оваа голема завера, како што ја оквалификуваа промоторите на книгата, во западноевропските образовни центри се индоктринирани и голем дел од јужнословенските преродбеници како Вук Караџиќ, Штросмаер, браќата Робевци, Приличев. Како заложници на таквиот „ариевски модел” тие

Подоцна несвесно го пренесуваат во нивната просветителска дејност.

Затоа издавачите на книгата „Црна Атена”, која е единствена преведена на некој од словенските јазици, сметаат дека таа треба да даде поттик за ревидирање на македонската филозофска, историска и културолошка парадигма.

Авторот Бернал за време на престојот во нашата земја ќе ги посети Охрид, Битола и Скопје каде ќе може да се запознае со нивното богато културно - историско наследство.

секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.