|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 4849505152 114> |
Автор | |
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во прилог ви оставам едно клипче од една интересна кратка дебата помеѓу еден поборник за изградба на храмот и еден кој е против изградбата на храмот. |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tuku , ne primetuvate li kako uste pobrzo gi snema otkolku sto brzo se pojavija " branitelite na verata " od pred nekoj den .........otkako i partiskoto im rakovodstvo go " osudi " sabotniot incident ........ ubavo kazav ... tie bea samo Šaka partiski vojnici koi imaa direktiva da LAAT po forumite vo odbrana na opravdanosta na sramniot incident i " verata " ama ne vo Boga tuku vo 24/7 ........ kolku li se samo providni . ne mora ni na rentgen da odat ............
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
kasijana
Нов член Регистриран: 29.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Heheh,eve ne pak za inat tvoj ,mozam da zamislam kolku ti falevme neli?? Ajde titovo poionerce poveli isplukaj ja celata lositija tvoja na forumov,mozebi poarno i polesno ke ti bide,pa nema da se nerviras mnogu!!!Pozdrav i prijaten den |
|
kasijana
Нов член Регистриран: 29.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bozjata milost ja uziva sekoj onoj koj ja saka negovata crkva,koj ja ja saka svojata vera!!! |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Престанете со лични препукувања, доколку немате што да кажете на темата!
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kolku li se samo brzi ......... ednostavno covek da pomisli deka se redovno tuka ama pod drugi nikovi ........ tuku , da gi zanemarime pit bulovite na 24 / 7 , i da se vratime na ona sto navistina ostava bez zborovi i naiduva na osudi kaj sekoj eden NEPARTISKI gradjanin vo edno demokratsko opstestvo ......... incidentot koj frla loso svetlo vrz MAKEDONSKATA drzava a vo rezija na ludje koi vsusnost i ne znaat vo sto veruvaat ............
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa so bese kaj nas e vo odnos na toa so kje bide vo london ko delo na majka TEREZA
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
vaskapraska
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Точно. Само што тие плоштади се градени во средните векови. Денес, владата на Велика Британија да покрене иницијатива да гради Анкликанска катедрала на Тајмс Сквер или пред Биг Бен, е незамисливо. Но ние сме Македонија, си го знаеме местото на опашката од светот. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам една дилема...Кој гради цркви, воопшто верски објекти? Како се финансира изградбата?
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a ti sto mislis , nie vo koj vek ziveeme ? ...... toa sto imame struja , Tv i PC mislis deka ne odvojuva od sredniot vek koga so pomos na crkvata se odrzuvale razno razni monarsi na vlast a za vozvrat na crkvata i progleduvale niz prsti ? ............
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mamamd?!
pa nie...graganite! koj drug.....mislese crkvata? pa taa nema pari....gi potrosi na hotelot.
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е па што има врска владата со црквата? Во суштина кој сака да ја гради црквата на плоштад? Премногу работи кажавме а ова мене ми остана неразјаснето, ќе се гради со пари од буџет, од државната каса или со донации од богатите граѓани?
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
isto e kako kaj bolnicite i skolite
ima i privatni ima i takvi koi se napraveni od gragjanite nego vo avstralija, ne sakaa da ja dadat crkvata na MPC oti demek tie ja izgradile, no sepak moraa da ja predadat ako moze tamu mora da moze i tuka |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 4849505152 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |