|
“Linkin Park“ против “Iron Maiden“ |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | ||
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znacit kako so spomnav i pogore metalot proizlegvit od rock-ot,zato na vh1 postojt emisija so se vikat vh1 rocks kaj so pustet pesni i od maiden i od LP.
vikas deka e apsurdno da se prajt sporedba pomegju maiden koi so se heavy metal i LP koi so se rocke pa sega pak da ti opbjasnam,maiden stilski se definirani kako new wave of british heavy metal,a ne cist heavy metal,a LP se definirani kako new metal,potocno nekoja si verzija na new metal so ogled na to so razlikva dosta od korn,osnovopoloznicite na toj stil.
za kraj i new wave of british heavy metal i new metal se podstiloj na rock muzikata.
se nadevam deka konecno sfati,a ako nesto ne ti e jasno ili pisi mi lp so konkretniot del kaj so ne si sfatil ili procitaj malku literatura za rock muzikata.
pozdrav
|
||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam sto sakal avtorot na temata da nametne zs ovie dva benda se kako od razlicna galaksija...dali saka da dokaze koj e pogolem bend ili koj e pouspesen vo razlicen stil na muzika sto nema vrska.
Ako gi sporeduvas Iron Maiden edinstveno dostojni za sporedba se Metallica. E togas mozi da prajme muabet. I ne se sl*gam so tebe Carnation deka Linkin Park se selancinja sobrani da pravat galama, ok si se lugeto i imaat dobri pesni. E sega naprajte nova tema i na Iron Maiden dajte mu podostoen oponent :D |
||
RobberT
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Linking Park vs Iron Maiden
Па се знае ке победи Васка Илиева!!! |
||
Еј ја не знам зошто некој умираат од шекер кога некој цел живот ти соли памет :)
|
||
maki_seker4e
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 131 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
LINKIN PARK
|
||
I love saying yes...and doing the opposite. a friend is alweys there when you need them.NOT ME!
|
||
Предраг
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро ај,без навреди,али...Кој г***** ја изнесе темава.Линкин Парк не заслужуваат да бидат во подфорум со наслов МУЗИКА...Е ајде де...
|
||
marija-92
Сениор Регистриран: 22.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 333 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Linkin park me raspolozuvaat, bi glasala za niv =)
|
||
metallica4ever
Нов член Регистриран: 10.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe nema logika da sporeduvas 'mravka i slon' kade linkin park so maiden , nema sansi
|
||
Предраг
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
До "Снежниот Принц":
Незнам што те поттикнало да ја отвориш(авторизираш) темава...Не е во ред да ги споредуваш Iron Maiden со Linkin Park. Зашто? Бидејќи тоа се различни работи. Linkin Park-Nu-Metal...Iron Maiden-"Патрон" на Heavy-Metal бранот Дополнително:Nu-Metal,иако го има зборот Metal како "суфикс"(извинување до тие што знаат граматика појше од мене),сепак тоа не е METAL,ЈАС попрво би го категоризирал Linkin Park во Алтернатива,Поп или пак комерцијала отколку во иста категорија со Iron Maiden.Едноставно не заслужува. А овие зборови ти се од човек кој ги слушал Linkin Park пред да почне професионално(студентски) да се занимава со МУЗИКА. |
||
pane_juventus
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1048 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zarem treba da se pravi sporedba megu ovie dve grupi.
IRON MAIDEN & ALEXANDAR THE GREAT |
||
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |