|
Црна Атина |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Од каде таа информација дека се поклонил САМО во Ерусалим? Ако читаш малку некои антички историчари ќе видиш дека таа информација е неточна.
Ти може да си скептичен ама античкиот историчар Плутарх јасно го кажува тоа дека Александар Македонски отишол и го посетил пророчиштето Амоново, а за почитта кон Амон се говори и во Александровиот тестамент.
Каде сега ти виде дека го споменав Стариот Завет или Христијанството?! Ако не си слушнал за пророчиштето на Амон Ра, прочитај малку повеќе, информирај се , па види за кое пророчиште станува збор. За мојата дволичност кога станува збор за религијата би сакал да ми сугерираш каде ја забележа! Ако толку те интересира јас сум Православен Христијанин. А мислам дека ти не си компетентен да ми судиш дали јас сум добар или лош Христијанин.
Александар според Плутарх се поклонува и пред други пагански богови. Тоа го прави пред почетокот на походот во Персија кога оди да се консултира со Делфиското пророчиште, а во тестаментот остава дарови и за Атина, Хера, Зевс и други. Затоа малку прочитај пред да настапиш со вакви констатации. |
||||
sonce16
Сениор Регистриран: 22.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Se prasuvam dali postoi razlika pomedju kleknuvanje - poklonuvanje i ostavanje darovi i zrtvi ili pocituvanje . Vasata dvolicnost e jasna kako kristal tokmu vo nedostig na vase mislenje tuku otpovikuvanje i vasiot odgovor koj ne e vo kontekst na prasanjeto . Jas prasav za ritualot vo Erusalim koj sam po sebe asocira na stariot zavet a vie spomnuvate prorociste koe jas go smetam za navreda kon stariot zavet koj e temel na KRISTIJANSTVO . Ako go svatam tvojot post kon moeto prasanje togas taka izgleda .
Za mojata kompetentnost za sudenje mnogu ste vo zabluda , jas voopsto nema namera da sudam jas dadov moe viduvanje - mislenje . No ako vie mislite deka nemam pravo da ve demantiram ili da davam mislenja togas toa e vas nedostatok za dualizam . Jas ne barav na kogo mu ostava podaroci , zrtvi nitu kogo go pocituva a uste pomalku ciji sin se samoproglasuva . Ednostavno poradi bekstvo od kontekstot na prasanjeto te smetam za dvolicen . I na kraj jas barav kratok odgovor i mislam deka ne e fer da ja upropastime tema . Gospodjo Legendo se izvinuvan se izvinuvam se izvinuvam sto skrsnavme malku od vasata tema , iako ne dobiv odgovor na nekoi moi prasanja sepak blagodaram za tvojot tru so koj go nadopolnuvas naseto znaenje . |
||||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |