IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Случајот СВЕДМИЛК и фармерите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Случајот СВЕДМИЛК и фармерите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910>
Автор
Порака
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 21:07
Ситуацијата со СВЕДМИЛК мое мислење е дека ќе се среди,сточарите ќе си ги добијат своите пари.

Туку ти кажи ми за споредбата со ТАТ и СВЕДМИЛК.

Тоа ме интересира мене.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 21:07
24 / 7 go ispi slatkoto od mlekoto ........... go sobra i kajmakot .......  na narodot mu ostana samo da podgoltnuva dodeka go gledase kako pie  голема%20насмевка
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 21:14
Originally posted by MKD Fighter MKD Fighter напиша:

Gruevski go natera so najednostavni zborovi narodot da vleze vo kreditna avantura i da se zaebe za navek so taa CASA MLEKO STO JA ISPI pri cinot na otvoranje na mlekarata. Sramota, go branis a ne znam zosto. Ciao Vmro, Ciao Gruevski, DOBRO UTRO Makedonija.

Немој не ме смеј бе човек...
Очајно е....
Како прво , кој ќе ни го донесе тоа добро утро, ОКТОПОДОТ, АТЕНТАТОРИТЕ , кој???

Од друга страна ако кога човек ќе размисли и во право сте до некаде со вавкви теми...

Веројатно се бара некое пропорционално размислување...

Или сликовито...

Ако човек кој украм милион евра украде 100.000 тоа не е ништо од друга страна човек кој што никогаш ништо не украл и 100 евра да земе многу се...

Туку ни така не е , ТАТ и СВЕДМИЛК се две различити прикаски...
Фирми пропаѓат во цел свет и никому ништо...
Животот продолжува...
Жално е навистина за МЛЕКАРИТЕ који се оставени на милост и немилост, и мислам дека треба да се најдат инструменти како да им се помогне...

И додека ТАТ беше смислено сценарио, СВЕДМИЛК е прикаска која најмалку си ја посакуваше ГРУЕВСКИ...

Кон врв
MKD Fighter Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Март.2009
Поени: 55
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MKD Fighter Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 21:20
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by MKD Fighter MKD Fighter напиша:

Gruevski go natera so najednostavni zborovi narodot da vleze vo kreditna avantura i da se zaebe za navek so taa CASA MLEKO STO JA ISPI pri cinot na otvoranje na mlekarata. Sramota, go branis a ne znam zosto. Ciao Vmro, Ciao Gruevski, DOBRO UTRO Makedonija.

Немој не ме смеј бе човек...
Очајно е....
Како прво , кој ќе ни го донесе тоа добро утро, ОКТОПОДОТ, АТЕНТАТОРИТЕ , кој???

Од друга страна ако кога човек ќе размисли и во право сте до некаде со вавкви теми...

Веројатно се бара некое пропорционално размислување...

Или сликовито...

Ако човек кој украм милион евра украде 100.000 тоа не е ништо од друга страна човек кој што никогаш ништо не украл и 100 евра да земе многу се...

Туку ни така не е , ТАТ и СВЕДМИЛК се две различити прикаски...
Фирми пропаѓат во цел свет и никому ништо...
Животот продолжува...
Жално е навистина за МЛЕКАРИТЕ који се оставени на милост и немилост, и мислам дека треба да се најдат инструменти како да им се помогне...

И додека ТАТ беше смислено сценарио, СВЕДМИЛК е прикаска која најмалку си ја посакуваше ГРУЕВСКИ...
GRUEVSKI E NAJDOBAR

, Sto sakas pisuvaj, negovo maslo e.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 21:23
Tat bese smisleno scenario i edno vo nizata poradi koi sdsm stigna kade sto se naodja ........ no sto stanuva so swed milk ? ..... kako e mozno nekoj da bide uapsen samo poradi neplateni uslugi na taksi ili rent - a - kar a da ne bide gonet poradi krazba na milioni evra ? ........ pa neli tie " investitori " bea edna od gordostite na ovaa vlada pokraj " investiciite " vo bunardjik ? смеење ........ vamu se napoi so mleko a tamu jadniot se fati za lopata голема%20насмевка ... i propadna sve za sto se fati смеење
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 08:23
И како што бива кај нас, се молчело долго време, се дозволи вработените да не земаат плата, млекарите да си го распродадат имотот за да ги вратат долговите. Во ТАТ секој доброволно ставал пари на книшка и чекал да се збогати од камати, овдека некој склучил договор за развој на малото стопанство, луѓето-млекарите се изиграни. Тат-ЈАД секогаш стапот се крши на грбот на сиромавиот.
Кон врв
LouWeed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I AM THE KING OF ROCK&ROLL

Регистриран: 28.Мај.2005
Поени: 13012
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 08:39
izglea nekoi neznaat sto znaci PRIVATNA firma.....ali aj posle 50 godini komunizam nisto ne mi e cudno
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 11:04

Бугарска фирма цели во „Сведмилк“?

31.03.2009 11:27

Според извори на „Дневник“, бугарската фирма имала капитал од само два милиона евра

Бугарска фирма којашто сакала да гради млекарница во Битола е заинтересирана за преземање на „Сведмилк“, објави денеска „Дневник“.

Според неименувани извори на весникот, деновиве „Хипо Алпе Адрија“ требало да ја активира хипотеката на имотот на млекарницата, но поради отсуство на директорите на фирмата, засега се е одложено.

Менаџментот на Хипо веќе имал преговори со раководството на млекарницата, но се уште не е донесена одлука за одземање на опремата, која се наоѓа во млекарницата и е во употреба.

Во „Сведмилк“ велат дека појавувањето на бугарската компанија е една од причините зошто сегашниот сопственик на млекарницата Моше Баум последниве десетина дена стагнира со исплатата на парите на млекопроизводителите на кои им должи над четири милиони евра.

Истовремено не демантираат дека се појавува нов кандидат за скопската млекарница и ја потврдуваат информацијата дека Моше Баум се плаши дека може да остане без своите пари кои досега им ги исплаќаше на млекопроизводителите.

Моше Баум во меѓувреме ги расчистил сите долгови кон рентакар-агенцијата и секој ден се пријавува во полиција.

Според извори на „Дневник“, бугарската фирма имала капитал од само два милиона евра, а една домашна банка требало да им одобри кредит на уште два милиона за да им ги исплатат сите пари на млекарите.

Изменето од chuchuliga - 01.Април.2009 во 11:05
Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Март.2009
Поени: 237
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да     бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 11:08
само 2 милиона евра - ништо пара изненадување
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 18:13
http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=09/swedmilk-02-04.wmv&VestID=106626

што убаво кажано......."кога ке се најадам леб,ке пијам вино"
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 19:05

Морееее нека бидат среќни шо не испаднаа патриотите.....ќе видат они штрајк , аздисани од јадење и пиење сеа ќе штрајкуваат на Никола ќе му ја матат водата  пред вториот круг ќе му мешаат сметки .

Арно шо не ги истепаа
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 19:10
dobro kazano ........ sosem ispravno i na mesto ....... imaa srekja sto ne ispadnaa " versko - patriotskite " sili na 24 / 7 vo odbrana na idejno - ekonomsko - politicko - verskiot idol i lider  ....... duri i strav me fakja od pomislata sto se mozese da im se sluci na tie koi se osmelija da se pojavat i da protestiraat pred negovata zgrada so statui od aaaaanticko vreme na negovata vlada грицкање%20нокти

Изменето од miroslav_g8 - 02.Април.2009 во 19:11
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 20:01
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

dobro kazano ........ sosem ispravno i na mesto ....... imaa srekja sto ne ispadnaa " versko - patriotskite " sili na 24 / 7 vo odbrana na idejno - ekonomsko - politicko - verskiot idol i lider  ....... duri i strav me fakja od pomislata sto se mozese da im se sluci na tie koi se osmelija da se pojavat i da protestiraat pred negovata zgrada so statui od aaaaanticko vreme na negovata vlada грицкање%20нокти

hehhehe
me presmeaголемо%20гушкање

ova za placenje e ustvari, ama ajde, da se nasmeeme nad realnosta nasa...рамнодушност

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 20:06
za placenje e definitivno i bez somnenie . medjutoa , borbata e teska ama kje izdrzime намигнување ......... sekogas duhot bil posilen od se среќа
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.