IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео > Камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Diskusii za filmovi
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Diskusii za filmovi

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
Автор
Порака
Igor-T Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Март.2006
Статус: Офлајн
Поени: 622
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 18:34
Originally posted by focus focus напиша:

Inaku, "No country for old men" mene mi ostavi strasen vpecatok posebno vo fotografijata.
I uste eden so strasna fotografija, "The assasination of Jesse James by the coward Robert Ford", uh posebno tie "Shift" objektivite !

Pa majstor Roger Deakins ASC, BSC

голема%20насмевка

Inaku Deakins imashe na svojot web sajt i forum.
Forum na koj odgovarashe na razni prashanja
za filmovite, svetlo, camera i se...

I go zatvori forumot. Radi shto ?
Radi nekoja nekultivirana budala.

Ili so zborovite na webmasterot :

"Thanks to the vindictive and abusive behavior of
one individual, we've decided to shut down this site.

This was a hard decision for Roger since he has put
alot into this site. However, the abuse and the threats
were taking away from the goals of the site and it
was just too much. In the end, we were just providing an
arenafor this abusive behavior and who needs to see that?"

Shteta...

Pozdrav

Igor

Изменето од Igor-T - 13.Март.2009 во 18:35
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 18:37
Inaku me raduva vaka shto se razvrza diskusija
za filmovite...

Predlagam ovoj topic da se prekrsti nesho
kako "Film Diskusija" ili sl i mozhe i sticky da bide.

Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 20:55
Od tvoja usta (tastatura) vo moderatorski ushi !
Кон врв
focus Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2008
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај focus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 14:51
ROAD TO PERDITION,

uste edno maestralno delo vo sekoj pogled.
Ednostavno ne mozam da mu najdam maana na ovoj film. Najmnogu od se me impresionira fenomenalnata fotografija, vo stilot na "Kum". Sega pokojniot Conrad Hall dostignal sovrsenstvo!
Negovata smrt za zal ja prekina serijata (kratka do dusa),
na sorabotka so isto taka genijalniot Sam Mendes. Mozam samo da zamislam uste kolku golemi filmovi ce izrabotese ovaa dvojka.

Изменето од focus - 14.Март.2009 во 14:55
If your pictures aren't good enough, you aren't close enough.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 17:35

American Cinematographer go ima vo online archivata
articlot za snimanjeto na "Road to Perdition":

AC Magazine - August 2002 - Emotional Triggers

A eve go i Connie Hall (R.I.P)

Pozdrav

Igor

Кон врв
focus Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2008
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај focus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2009 во 14:24
Ce go gledam legendarniot Butch Cassidy and the Sundance Kid, odamna ne sum gi gledal.
Uste edno genijalno delo na Conrad Hall, kakva fotografija!
Ako se uste ima nekoj sto ne go gledal neka si pruzi dva casa uzivanje, vredi.
If your pictures aren't good enough, you aren't close enough.
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 13:44
Originally posted by focus focus напиша:

ROAD TO PERDITION,

uste edno maestralno delo vo sekoj pogled.
Ednostavno ne mozam da mu najdam maana na ovoj film. Najmnogu od se me impresionira fenomenalnata fotografija, vo stilot na "Kum". Sega pokojniot Conrad Hall dostignal sovrsenstvo!
Negovata smrt za zal ja prekina serijata (kratka do dusa),
na sorabotka so isto taka genijalniot Sam Mendes. Mozam samo da zamislam uste kolku golemi filmovi ce izrabotese ovaa dvojka.

Definitivno film sto ostava bez zborovi. Barem od fotografska gledna tocka.

Sto mislite za filmovite na J.P.Jeunet? Mene epten mi pravi kef kinematografijata. Amelie, Delicatessen, City of lost children, A Very Long Engagement, Alien4. A i prikaznite se, bi rekol, unikatni. Osven, alien de. :)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 01:54
Wow. Volku maestralna fotografija/kamera vo film oddamna ne bev videl. Praznik za oci. Sekoj kadar (osobeno portretnite) e l-u-d-i-l-o so poseben naglasok na opening sekvencata.

Filmot sepak, ne go preporacuvam na sekogo. Dosta e tezok, iscrpuvacki. So mal broj shokantni sceni sepak, imo, na mal prst gi vrti Pila/Hostel i ostali aktuelni bljuvotini. Edino mozda 29 palmi sega mi teknuva kako sporedba.

P.s. Me cudi sto na podforumov nikade ne najdov tema kade se "razglabaat" filmovi. Ima nekoja tema za spici, drugoto se sade tehnicki muabeti.
Кон врв
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 10:24

Форумов т.е. видео подфорумов е за размена на технички искуства, совети...  не е замислен како коментирање на филмови, затоа и нема таква тема.

Такво нешто би требало да се наоѓа во медиуми, ТВ... голема%20насмевка така да до некаде темава и не се вклопува во ова место освен ако не ја свртиме... како е снимен, па ова па она. намигнувањеголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Поздрав!

Изменето од Александар_А - 17.Септември.2009 во 11:43
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 10:40
Narecete me kako sakate, ama Lars za mene e diletant koj koristi metodi na shokiranje, razlichnost so sila po sekoja cena, i ne gi sakam niti gi cenam negovite filmovi.
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 11:45
Originally posted by Tegla Tegla напиша:

Narecete me kako sakate, ama Lars za mene e diletant koj koristi metodi na shokiranje, razlichnost so sila po sekoja cena, i ne gi sakam niti gi cenam negovite filmovi.

Нема проблем, демократски е форумов така да можеш да си кажеш свое мислење. намигнувањеголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка Важно не пцуешголемо%20гушкање.намигнувањеголема%20насмевка
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2009 во 00:44
Originally posted by fichot fichot напиша:

P.s. Me cudi sto na podforumov nikade ne najdov tema kade se "razglabaat" filmovi. Ima nekoja tema za spici, drugoto se sade tehnicki muabeti.

Sega me zachudi i mene zatoa shto tokmu jas otvoriv tema na koja diskutiravme za filmovi koi bea nominirani za Oskar.

Temata ja namenivme za razgovori kakvi sto posochuvash ti so tvojov post.

Ne znam kade ischezna taa tema? Mozhebi Aleksandar znae neshto povekje za toa?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2009 во 09:21

Еве ја темата Зоран, ако мислеше на оваа. намигнувањеголема%20насмевка

Има девет страници на видео подфорумот не е само една. голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2009 во 00:19
Ete ja temata. :D
Cudno kako prelistav se, a ne ja vidov. Dobro.

@ Aleksandar: Vo red toa kameri video tehnika ovo ono, mada so znam... po nekoja logika bilo koj sto se zanimava so video ili e fanatik po video-tehnologija bi trebalo vo sebe da nosi ljubov i kon "podviznite sliki" pa i da spodeli mislenje, komentar okolu nekoi od niv. Kako i da e.

Inace, filmot go gledav kako film, ne kako LVT. Duri ova mi e prv negov da izgledam do kraj. Dogvil mi bese dosaden i go bataliv, bukvalno teatar na filmska lenta, "not my cup of tea", a do drugite ne sum dosol seuste.
Otposle gledanje vidov deka kriticarive dosta jako go imaat "na noz" docekano: "...kako e napraven samo za da shokira, deka ova namerno, ona namerno, klishea, trt-mrt..." I da e taka, ko meraklija za fotografija, mene me pleni na vizuelen plan. Toa bi bilo.

Aj, moze temava da se vrati vo zaborav. :D:D:D

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.