![]() |
|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 114> |
Автор | ||||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Анакине, за сите работи што ги наведе, малку ќе бидат Црвениот плоштад и Тјенанмен заедно!
![]() ![]() |
||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|||
и верувај ми во киповите има повеќе бизнис одколку во некои деловни објекти извини ама не е работата само да се гради, верувај ми јас сакам да ги видам истите работи како тебе, ама не е само да се гради, насекаде во светот кога се реализира некој проект, се гледа да е перфектен од сите можни гледни точки, а кај нас се размислува само да се тутне нешто без врска, под изговор дека е светско и под изговор дека многу било придонесено за културата еве на пример во Париз во Лувр, долго време се размислувало како да се вметне една обична пирамида во неокласичниот простор, и тоа треба да биде само еден од многу примери за тоа колку деликатна работа е архитектурата а еве на пример, дали би се согласил со тоа да има огромен бронзен споменик на средината на платформата на камени мост? црквата на плоштад како и се друго што е планирано во нејзина близина нема никаква архитектонска логика, тоа е факт и за тоа не смееш да им се противиш на архитектите, нормално е да се противиш и да имаш свое мислење тоа е твое право, но нема логика да се противиш на експерт! Изменето од zabegan - 31.Март.2009 во 12:46 |
||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||
![]() |
||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|||
to ti mislis nasiot plostat e mnogu pogolem nego toj vo praga a tamu ima trista cuda ene pak kje gi nabtojam crkvi gradski domovi orloj so kambani most na karlo 4 kipovi po celiot most gulabi pivnici kafarni i kipovi kipovi io toa ponovi od tie so nie gi iskopavme i spijat po nekoi skladista se imat a vie mi furate tuka SDSMOVSKI fazon SO KJE NAPRAVI VMRO E SRANJE ma mili moi nitu plausnik e sranje nitu krst na vodno e sranje nitu kale e sranje pa nitu crkvata kje bide sranje nego, dajte zabporavite na politika KOJ GRADI GO SAKA SVOJOT GRAD Изменето од anakin - 31.Март.2009 во 12:50 |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
![]() |
||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|||
ZABEGAN
jas neveruvam deka taa crkva kje ja konstruira nekoj koj ne e arhitekta??? a ti mislis sprotivnoto????? jas znaes na TV kolku razlicni mislenja sum cul od arhitekti za kipovite i statuite??? milion i site sprotivstaveni komu da veruvam????? komu na tie so vikat crkvata kje e super tamu ili na tie so vikat crkvata kje smeta i ednite i drugite se arkitekti no izgleda i politikanti vidi ne si niso podobar od mene koj veruvam na ednite politikoarhitekti a ti na drugite politikoarhitekti zivi bili pa videli Изменето од anakin - 31.Март.2009 во 12:52 |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|||
![]() а тоа што некој плоштад бил натрупан не значи дека треба и нашиот да биде таков! и доста со тоа дека треба да правиме онака како што направиле другите, Скопје си е Скопје и треба да се водиме според неговите стандарди и потреби, нема што да имитиаме нешто што некој друг го направил во историјата и зошто се фаќате за пшлоштадот, ако ги погледнете целите градови ќе видите колку се понапредни од нас во се, а ние сакаме да имитираме дел од нивната историја зошто не сакаде да ја имитираме нивната инфраструктура, организација, еколкогија и дисциплина? |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
oukej ti e merak da gi izvrtuvas moite zborovi
cao pisuvajte si tuka so sila ne se nametnuvat mislenja i najmalku so izvrtuvanje na zborovite i insinuacii tamu kade nema takvo neso ne mi se pravi muabet so niski ubari pod pojas caos uste ednas Изменето од anakin - 31.Март.2009 во 12:55 |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
за политичката поделеност си во право, ниедно мислење на архитектите не се должи на нивната стручност, туку на нивната продаденост а за тоа на кој ќе му веруваш, најпрво ќе видиш што ти е пологично на тебе и што пасува на твоето мислење, а потоа ќе видиш какви дела архитектот оставил позади него и според нив ќе видиш колку е тој озбилен |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
|
||||
|
||||
![]() |
||||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|||
anakin, i ti si odveal.
|
||||
![]() |
||||
oflele ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 30.Март.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
|||
гледам не си се почешал по главата и затоа не ти текнало. добро што ме праша. црквите што ги гледаш на тие слики се градени кога градот бил голем колку плоштадот. градот потоа се ширел и така црквата си останала на плоштад. најди ми град во кој посадиле нова црква на плоштад. но едно е јасно, сите вие ‘верниците‘ сакате да се изгради црква на плоштад не затоа што толку ви дошло до цркви, туку за да му умре козата на комшијата (читај - за инат на Албанците). е бре Талибанци!! Изменето од oflele - 31.Март.2009 во 15:43 |
||||
![]() |
||||
|||
da vo piavo si pameten si
radvaj se odi si igraj si sea vo pesokot sade um |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
znaci postupidno objasnuvanje deka crkvite bile odamna izgradeni i deka sega naknadno ne mozat da se izgradat nemam cueno
![]() Изменето од anakin - 31.Март.2009 во 15:48 |
||||
|
||||
![]() |
||||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|||
"црквите што ги гледаш на тие слики се градени кога градот бил голем
колку плоштадот. градот потоа се ширел и така црквата си останала на
плоштад. најди ми град во кој посадиле нова црква на плоштад"
brat?,...shto ima stupidno tuka be ?,...aj,...kazi ,...kade vo svetot,..vo deneshno vreme nekoj pravi crkva na ploshtadot ,....pa, da produzime natamu,... a i bash me chudi,..ti ,..zakoraven antivernik,...da bide za crkva nekade,..bilo kade,.. ![]() |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
abe sum zakoraven nevernik
so si sakam da gledam crkvi, pogotovo na plostadot abe si ja sakam i so baska ima i druga rabota, som ja koshikal toj ofleleka ![]() a be brat ima li neso poubo od crkva na plostad i mnogu gulabi Изменето од anakin - 31.Март.2009 во 15:58 |
||||
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |