IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Изградба на црква на плоштад Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Изградба на црква на плоштад Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3940414243 114>
Прашање: Дали сте за нова црква со работен наслов “Св. Никола“ на плоштадот?
Одговор Гласови Статистика
49 [25,79%]
140 [73,68%]
1 [0,53%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 12:34
Анакине, за сите работи што ги наведе, малку ќе бидат Црвениот плоштад и Тјенанмен заедно!плазењесмеење
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 12:44
Originally posted by anakin anakin напиша:

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

неверојатно е колку за два три дена форумов се наполни со „верници“ кои дискутираат за црквата а на темите на вероисповед никаде ги нема
сомнително малце нели?

и неверојатно е како сите си верглаат некои си глупости кои ни јас ни некои членови како евангелос не ги разбираат, мислат ако на една страна го спомнат бог пеесет пати дека нешто многу позитивно постигнале

greska si na forum ima i imalu kup vernici
koi vikat aleluja

nie bevme vo manjina

no ako sum ateist, sakam crkva na sred plostad

значи еве што е тажно во целава ситуација
во овој случај можам да кажам дека или ти е кеиф да им тераш инает на сите или си некое партиско војниче

ме разочара анакин, мислев дека ќе бидеш еден од оние кои ќе остави асален коментар во темава, критичен и кон твете поделени мислења

so ti e covek??????
jas si go sakam svojot grad
i ako me prasas so sakam da gledam na mojot plostad kje ti kazam
sakam da gledam
kipovi
fontani
crkvi
gulabi
mostovi
i se sto ne e biznis
so vi e na vas
vo se gledate politika

бидејќи остатокот од коментарот ти е ок и тоа е твој вкус и желба,не можам да се противан на тоа, ќе го искоментирам ова, верувај ми се што се гради во градов од типот на култура е од политички побуди и воопшто не се обрнува внимание на тоа каква ќе биде таа култура, туку едноставно се гледа да се обележи територија и секој да рече „Јас тоа го направив“
и верувај ми во киповите има повеќе бизнис одколку во некои деловни објекти
извини ама не е работата само да се гради, верувај ми јас сакам да ги видам истите работи како тебе, ама не е само да се гради, насекаде во светот кога се реализира некој проект, се гледа да е перфектен од сите можни гледни точки, а кај нас се размислува само да се тутне нешто без врска, под изговор дека е светско и под изговор дека многу било придонесено за културата
еве на пример во Париз во Лувр, долго време се размислувало како да се вметне една обична пирамида во неокласичниот простор, и тоа треба да биде само еден од многу примери за тоа колку деликатна работа е архитектурата

а еве на пример, дали би се согласил со тоа да има огромен бронзен споменик на средината на платформата на камени мост?

црквата на плоштад како и се друго што е планирано во нејзина близина нема никаква архитектонска логика, тоа е факт и за тоа не смееш да им се противиш на архитектите, нормално е да се противиш и да имаш свое мислење тоа е твое право, но нема логика да се противиш на експерт!

Изменето од zabegan - 31.Март.2009 во 12:46
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 12:44
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Анакине, за сите работи што ги наведе, малку ќе бидат Црвениот плоштад и Тјенанмен заедно!плазењесмеење

to ti mislis
nasiot plostat e mnogu pogolem nego toj vo praga
a tamu ima trista cuda
ene pak kje gi nabtojam
crkvi
gradski domovi
orloj so kambani
most na karlo 4
kipovi po celiot most
gulabi
pivnici
kafarni
i kipovi
kipovi
io toa ponovi od tie so nie gi iskopavme i spijat po nekoi skladista
se imat
a vie mi furate tuka SDSMOVSKI fazon
SO KJE NAPRAVI VMRO E SRANJE
ma mili moi
nitu plausnik e sranje
nitu krst na vodno e sranje
nitu kale e sranje
pa nitu crkvata kje bide sranje
nego, dajte zabporavite na politika
KOJ GRADI GO SAKA SVOJOT GRAD

Изменето од anakin - 31.Март.2009 во 12:50
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 12:49
ZABEGAN

jas neveruvam deka taa crkva kje ja konstruira nekoj koj ne e arhitekta???
a ti mislis sprotivnoto?????

jas znaes na TV kolku razlicni mislenja sum cul od arhitekti za kipovite i statuite??? milion i site sprotivstaveni
komu da veruvam?????

komu na tie so vikat crkvata kje e super tamu
ili na tie so vikat crkvata kje smeta

i ednite i drugite se arkitekti

no izgleda i politikanti

vidi ne si niso podobar od mene koj veruvam na ednite politikoarhitekti a ti na drugite politikoarhitekti

zivi bili pa videli

Изменето од anakin - 31.Март.2009 во 12:52
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 12:51

Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

to ti mislis
masiot plostat e mnogu pogolem nego toj vo praga
a tamu ima trista cuda
ene pak kje gi nabtojam
crkvi
gradski domovi
orloj so kambani
most na karlo 4
kipovi po celiot most
gulabi
pivnici
kafarni
i kipovi
kipovi
io toa ponovi od tie so nie gi iskopavme i spijat po nekoi skladista
se imat
a vie mi furate tuka SDSMOVSKI fazon
SO KJE NAPRAVI VMRO E SRANJE

ma mili moi
nitu plausnik e sranje
nitu krst na vodno e sranje
nitu kale e sranje
pa nitu crkvata kje bide sranje
nego, dajte zabporavite na politika

KOJ GRADI GO SAKA SVOJOT GRAD

пред малце ми збореше дека не треба да мешаме политика и после пак го повтори изненадување
а тоа што некој плоштад бил натрупан не значи дека треба и нашиот да биде таков!
и доста со тоа дека треба да правиме онака како што направиле другите, Скопје си е Скопје и треба да се водиме според неговите стандарди и потреби, нема што да имитиаме нешто што некој друг го направил во историјата
и зошто се фаќате за пшлоштадот, ако ги погледнете целите градови ќе видите колку се понапредни од нас во се, а ние сакаме да имитираме дел од нивната историја
зошто не сакаде да ја имитираме нивната инфраструктура, организација, еколкогија и дисциплина?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 12:54
oukej ti e merak da gi izvrtuvas moite zborovi
cao
pisuvajte si tuka
so sila ne se nametnuvat mislenja i najmalku so izvrtuvanje na zborovite
i insinuacii tamu kade nema takvo neso

ne mi se pravi muabet so niski ubari pod pojas

caos uste ednas

Изменето од anakin - 31.Март.2009 во 12:55

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 12:56

ZABEGAN

jas neveruvam deka taa crkva kje ja konstruira nekoj koj ne e arhitekta???
a ti mislis sprotivnoto?????

jas znaes na TV kolku razlicni mislenja sum cul od arhitekti za kipovite i statuite??? milion i site sprotivstaveni
komu da veruvam?????

komu na tie so vikat crkvata kje e super tamu
ili na tie so vikat crkvata kje smeta

i ednite i drugite se arkitekti

no izgleda i politikanti

vidi ne si niso podobar od mene koj veruvam na ednite politikoarhitekti a ti na drugite politikoarhitekti

zivi bili pa videli

prvo e OP pa togas skok

нормално дека црквата ќе ја изгради архитект, но од архитект до архитект има разлика и колку тој е квалитетен, јас можам и шупа да изградам и да се наречам врвен архитект?

за политичката поделеност си во право, ниедно мислење на архитектите не се должи на нивната стручност, туку на нивната продаденост

а за тоа на кој ќе му веруваш, најпрво ќе видиш што ти е пологично на тебе и што пасува на твоето мислење, а потоа ќе видиш какви дела архитектот оставил позади него и според нив ќе видиш колку е тој озбилен
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 12:58

oukej ti e merak da gi izvrtuvas moite zborovi
cao
pisuvajte si tuka
so sila ne se nametnuvat mislenja i najmalku so izvrtuvanje na zborovite
i insinuacii tamu kade nema takvo neso

ne mi se pravi muabet so niski ubari pod pojas

caos uste ednas

во никој случај не ти ги испревртев зборовите, напротив дадов доличен коментар за твоите коментари кои не гледам каде забегал во моја корист без да биде испочитувано твоето мислење
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 13:55
anakin, i ti si odveal.
Кон врв
oflele Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Март.2009
Локација: Macedonia
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oflele Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 15:37

Originally posted by oflele oflele напиша:

1. за оној што објавува слики од плоштади во некои европски градови, сакам да се почеша по главата и да се запраша во кој век се градени тие цркви.

2. студентите протестираа против изградба на било каков објект на плоштадот. и додека тие велеа НЕ ГО СИЛУВАЈТЕ СКОПЈЕ и пееја СКОПЈЕ РАДОСТ ТИ ЌЕ БИДЕШ оние верниците почнаа да ги силуваат студентите и да им пеат ИСУС ИСУС. изгледа некој мисли дека и оваа песна од Златно Славејче треба да се анатемиса.

3. секој граѓанин на Република Македонија да бери памет, ако сака да критикува некоја постапка на власта, ќе си го крка и ќе биде прогласен за виновен.

4. Бог да не чува сите од екстремизам во партиска, национална и верска форма
zar e vazno vo koj vek so e izgradenoza 1000 godinii crkvata sv nikola na plostadot kje bide 1000 godini starakakvo be cesanje po glavatavremeto e irelevantno koga kje se resi neso da se gradiili mislis deka i zavrsila modata na crkvi na plostadotma kje pastiram jas uste Crkvi na plostadpoarno nego da se cesam голема%20насмевка

гледам не си се почешал по главата и затоа не ти текнало. добро што ме праша. црквите што ги гледаш на тие слики се градени кога градот бил голем колку плоштадот. градот потоа се ширел и така црквата си останала на плоштад. најди ми град во кој посадиле нова црква на плоштад.
но едно е јасно, сите вие ‘верниците‘ сакате да се изгради црква на плоштад не затоа што толку ви дошло до цркви, туку за да му умре козата на комшијата (читај - за инат на Албанците). е бре Талибанци!!

Изменето од oflele - 31.Март.2009 во 15:43
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 15:46
da vo piavo si pameten si
radvaj se
odi si igraj si sea vo pesokot
sade um

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 15:47
znaci postupidno objasnuvanje deka crkvite bile odamna izgradeni i deka sega naknadno ne mozat da se izgradat nemam cueno
голема%20насмевка

Изменето од anakin - 31.Март.2009 во 15:48

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 15:55
"црквите што ги гледаш на тие слики се градени кога градот бил голем колку плоштадот. градот потоа се ширел и така црквата си останала на плоштад. најди ми град во кој посадиле нова црква на плоштад"

brat?,...shto ima stupidno tuka be ?,...aj,...kazi ,...kade vo svetot,..vo deneshno vreme nekoj pravi crkva na ploshtadot ,....pa, da produzime natamu,...

a i bash me chudi,..ti ,..zakoraven antivernik,...da bide za crkva nekade,..bilo kade,..намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2009 во 15:57
abe sum zakoraven nevernik
so si sakam da gledam crkvi, pogotovo na plostadot
abe si ja sakam i so
baska ima i druga rabota, som ja koshikal toj oflelekaголема%20насмевка
a be brat ima li neso poubo od crkva na plostad i mnogu gulabi

Изменето од anakin - 31.Март.2009 во 15:58

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3940414243 114>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.