![]() |
|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3738394041 114> |
Автор | ||
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ЕвАнгелос....темава изобилува со не` одговорени прашања .
Овие нови членови не те познаваат....тешко дека некој ќе најде одговор за твоите прашања
![]() |
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Јас сметам дека овие "нови" членови ногу добро ме познаваат. Впрочем затоа и немаат храброст да пишуваат со нивните вообичаени кориснички имиња, па ми доаѓаат со маски |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
|
Можно е....мислам многу веројатно дека те познаваат пошто гледам дека никој не се потруди да дебатира .
Јас мноогу ретко го делам со тебе истото мислење но овој пат си во право иако во целост не се сложувам со тебе околу твојот став за православието но овакви испади ти дозволуваат да кажеш некој работи , јас како православен сум запрепастен од тепање на луѓето во име на црквата или господ Бог .
|
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
|
Vo krajna linija, tipicno za balkanski mentalen sklop, site go gledaat ona sto sakaat da go vidat, ona sto ne sakaat - ne go gledaat. Btw, ima bajagi crkvi naokolu (na vozdusna linija od 1-1.5km od krugce ima barem 5-6), makar sto zjaat prazni osven na 3 dena vo godinata, se insistira na gradenje uste edna - pogolema od site. Koja e poentata neznam ama eve, moj predlog, posto Bozjata ljubov ja dozivuvate kvantitativno, preku broj i golemina na hramovite, izgradete crkva preku celiot plostad. Edna ogromna kupola da se gleda od Saraj do Aracinovo, kolku da se znae deka e ova pravoslavna zemja. A plostad ne treba. Ke se sobirame pred cicko Stoilko. |
||
![]() |
||
makarios ![]() Сениор ![]() Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
|
Ако сте отворени за дебати, отворено гледајте на аргументите. Во саботата на плоштадот имаше насобрано четири групи.
Повеќето од вас дискутирате за двете групи кои се кошкаа, а другите две искривено ги претставувате како дел од првите две. Новинарството во Македонија не е објективно, затоа што дава партиски изјави, наместо да дава неутрални преноси, и не направи потполна репортажа, пренесувајќи ги ставовите од сите четири групи. Ако сакате, ќе повторам уште еднаш како се одвиваше целиот настан. Како може да расудувате од тоа што сте го виделе на телевизија, а не им верувате на тие што директно биле на плоштадот? |
||
![]() |
||
sunshine_baby ![]() Сениор ![]() Регистриран: 20.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 256 |
|
Зошто темава во политика?!
Покајте се чеда божји ем грешни,дајте го другиот образ! Храмот на плоштад,само за чалам и да се фалиме и ние дека имаме,како Црвениот плоштад во Москва да го имаме,па да го опнеме Кремаљ некаде во средината! Сите верници,а кога и да отидеш црквите празни! |
||
![]() |
||
Dogi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
|
цитат од пред месец дена, отприлика. интересни се точките 5,7 и 9! демек замолкни, ќе се бунат комшиите, немој да пееш песни! ако, нека пеат они, ти не пеј! |
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Зошто?! Темава си е таман за во политика, прочитај го воведниот пост, ќе се увериш. |
||
![]() |
||
Dogi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
|
ова е интересно од гледна точка на известување од настан со голем политички ризик, кој никој не го пресмета. ризик на кој ја изложуваат Македонија, пред меѓународната јавност. немаше неутрален пренос, кој можеше да се организира, со неколку камери врз околните згради, со коментатори и со дообјаснување кој и за што е дојден на плоштад. ама ај, има време и нашите политички новинари ќе си ја научат лекцијата. време е да престанат да препишуваат, само она што ќе им дадат. треба да ја загреат столицата и да си го совладаат материјалот, а потоа да ги положат сите тестови. кои ќе ги има се повеќе. |
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Напротив, јас лично повеќе им верувам на оние кои дирекно биле на плоштадот. Fotina е една од оние кои биле на плоштадот и еве што вели таа:
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
Pacifist ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
|
ne mi se potrebni predavanja po veronauka ... si imam jas svoja vera ... na ovaa tema zboruvame za toa dali treba da se gradi crkva na plostad ili ne ... jas mislam deka ne treba ... premnogu e gusto za takvi objekti ...
|
||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||
![]() |
||
vaskapraska ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 127 |
|
Кој се фали со срамни дела, јасно е до кај стигнал. |
||
![]() |
||
vaskapraska ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 127 |
|
Ова е само почеток. Наскоро не само веронаука, ќе ти кажуваат и што да мислиш. А ако не мислиш што треба, пред црквичето, по старата добра средновековна византиска практика, ќе си направат и кладиче, на она кругот на плоштад, за неподобните. |
||
![]() |
||
oflele ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 30.Март.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
|
1. за оној што објавува слики од плоштади во некои европски градови, сакам да се почеша по главата и да се запраша во кој век се градени тие цркви.
2. студентите протестираа против изградба на било каков објект на плоштадот. и додека тие велеа НЕ ГО СИЛУВАЈТЕ СКОПЈЕ и пееја СКОПЈЕ РАДОСТ ТИ ЌЕ БИДЕШ оние верниците почнаа да ги силуваат студентите и да им пеат ИСУС ИСУС. изгледа некој мисли дека и оваа песна од Златно Славејче треба да се анатемиса. 3. секој граѓанин на Република Македонија да бери памет, ако сака да критикува некоја постапка на власта, ќе си го крка и ќе биде прогласен за виновен. 4. Бог да не чува сите од екстремизам во партиска, национална и верска форма |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3738394041 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |