|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 3031323334 114> |
Автор | |||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а изгледа се збуни нешто помеѓу термините реставрација и реконструкција |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
само за верничките кои не не разбрале, ние не бевме против црквата, туку против самиот објект на црквата
никој не сакаше да ја нападне христијанската религија со протестот а ако толку ја сакате својата религија, изградете по една црква онаму кај што нема, а има христијанско население, довршете ги недоизградените, обновете ги и актуелизирајте ги веќе постоечките!!! |
|||
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако одиме по оваа логика на враќање кон старото, би требало да се изградат офицерскиот дом, поштата ... Што судбина ќе биде оваа нашава, наместо напред, секогаш да одиме назад? |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ме интересира каде и кога вие го најавивте вашиот (контра)протест?
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Isidora
Сениор Регистриран: 29.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 112 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе види,ништо што ке кажеш не оди во прилог на промена на моето мислење.Така да,не само што ке има црква на плоштад,туку ке има и секаде каде што нема,а за постарите не се грижи,ке бидат актуелизирани и обновени.Верниците ја прават Црквата Христова,а бидејки има многу кои ќе ги наполнат сите цркви,конечно ќе се стави крај на комунистичкиот начин на размислување. Утре кога ке дојде некој од Индонезија,ке знае каде доаѓа,а сите останати ке пазат што зборуваат на територијата на една земја која е православна. |
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ама се е спонтано ти текнува еве евангелос е голем верник, го имам читано и го знам, а сепак умее разумно да размисли за она што се случува Изменето од zabegan - 30.Март.2009 во 00:46 |
|||
|
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а се повеќе и повеќе ми личиш на политичка марионета одколку вистински верник едноставно за да ти реплицирам, треба многу да се изнапишам, ама ќе те поштедам тебе и ќе се поштедам себеси |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
1. Значи сепак не било "без никаква иницијатива", туку некој иницијатор ја превзел иницијативата да го најави (5 за 12) контрапротестот под сомнителни.
2. Кој тоа икогаш дозволил два спротиставени протести во исто време на исто место во која било демократска земја?
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ја имам едно друго прашање, дали доколку е организиран протест а не е објавен по сите процедури е незаконски?
|
|||
|
|||
Fotina
Нов член Регистриран: 28.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ХАХАХАХА
А бе Црквата е војска....ние се разбираме мегусебно |
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
значи вие повеќе ги гледате црквите како војска, ширење и форсирање на религијата, одколку места каде што верниците доаѓаат да веруваат штета, барем христијанството колку што знам беше скромна и повлечена религија |
|||
|
|||
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kako vikal Isus za hramovite? Fotina? Mozes da odgovoris?
|
|||
DeepBlue
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како попарени ќе бегаат ... ќе пазат што зборуваат ... Со оваквите твои ставови и заложби тие кои (еднаш) ќе дојдат во МК ќе има да видат каде дошле, и никогаш повеќе нема да им текне да дојдат уште еднаш. А вие само славете си ... Исидорче, да ти препорача чичко Златник нешто. Не ќе е лошо да се бавиш со се друго, со секаква друга општествена дејност со која сакаш, но те молам, остави ја верата, не се фаќај за неа или поточно не се кажувај дека си верник, бидејќи од твоите досегашни постови секој паметен може да заклучи дека кај тебе фали основното христијанско учење, а тоа е љубовта, посебно кон својот непријател. Ако како верник те мрзи да ја прочиташ библијата, тогаш прелистај неколку теми од вероисповед, па да видиш каква љубов (и покрај спротивставените ставови и убедувања) разбирање и почитување има меѓу припадниците на разните религиозни заедници и атеистите. Мислам дека имаш доволно капацитет да научиш нешто од таму. |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ok, eden "resume"...
1. Arhitekturata i nacinot na koj ja protazira segasnata vlast e katastrofa. 2. Tajmingot za ovoj protest e katastrofa. 3. Nekoj vo ime na Bog gi istepa decata. Toa sigurno ne se onie pravite vernici. Katastrofa. |
|||
DeepBlue
|
|||
Внеси реплика | страница <1 3031323334 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |