IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Изградба на црква на плоштад Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Изградба на црква на плоштад Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 114>
Прашање: Дали сте за нова црква со работен наслов “Св. Никола“ на плоштадот?
Одговор Гласови Статистика
49 [25,79%]
140 [73,68%]
1 [0,53%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 18:53
Originally posted by Pacifist Pacifist напиша:

Originally posted by Fotina Fotina напиша:

Jas ocekuvam izvinuvanje od crkvata zaradi nasilstvoto. Sramota!!! I na kraj kraeva gospod treba da go naogjate vo srcata i dusata ,vo sebe, a ne vo hram od tuli i malter, odnosno nadvor od sebe. Треба малку подлабоко да размислиш за ова што го кажа...Би ти препорачала, за да можеш да сфатиш, почни да одиш редовно на богослужбите во Црквата (барем неколку пати оди или посоветувај се со некој искусен духовник)треба духовно да живееш за да го разбереш духовното...инаку разумот ке ти остане помрачен...Зошто, јас колку и да ти објаснувам, џабе е... Не би сакала кога ке ми текни да се помолам и да најдам мир(пошто според тебе не треба да има Цркви) да застанам на сред плоштад и таму да се молам...Бог да чува, кај се видело тоа... ТУКА СЕ РАБОТИ ЗА ЦРКВА КОЈА ВЕКЕ ПОСТОЕЛА И НИЕ ЈА САКАМЕ НАЗАД...И ТОЧКА!!!

ne ne ne нека%20ти%20е%20срам rano e za tochka ... nekoi se uste ne go kazalle svoeto ... tamu ne treba da ima crkva zatoa sto koga bi baralle muslimanite da se gradat xhamii nasekade kade sto gi imall porano togas polla Skopje bi treballo da bide so xhamii ...

А ако Христијаните бараат на сите историски места во Македонија каде што имало Цркви во минатото да се изградат повторно треба некои џамии да се тргнат...
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 18:55
izleguvate na protesti da ja "branite"(kakosto vie vellite) crkvata i namesto da go pravite toa vie vikate SIPTARI SIPTARI SIPTARI ... poslle mi vikate deka ne ste allbanofobicni ... kaj vidovte allbanci tamu ?????

Изменето од Pacifist - 29.Март.2009 во 21:55
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 18:55

Jas ocekuvam izvinuvanje od crkvata zaradi nasilstvoto.
Sramota!!!
I na kraj kraeva gospod treba da go naogjate vo srcata i dusata ,vo sebe, a ne vo hram od tuli i malter, odnosno nadvor od sebe.

Треба малку подлабоко да размислиш за ова што го кажа...Би ти препорачала, за да можеш да сфатиш, почни да одиш редовно на богослужбите во Црквата (барем неколку пати оди или посоветувај се со некој искусен духовник)треба духовно да живееш за да го разбереш духовното...инаку разумот ке ти остане помрачен...Зошто, јас колку и да ти објаснувам, џабе е...
Не би сакала кога ке ми текни да се помолам и да најдам мир(пошто според тебе не треба да има Цркви) да застанам на сред плоштад и таму да се молам...Бог да чува, кај се видело тоа...

ТУКА СЕ РАБОТИ ЗА ЦРКВА КОЈА ВЕКЕ ПОСТОЕЛА И НИЕ ЈА САКАМЕ НАЗАД...И ТОЧКА!!!
ne ne ne нека%20ти%20е%20срам rano e za tochka ... nekoi se uste ne go kazalle svoeto ... tamu ne treba da ima crkva zatoa sto koga bi baralle muslimanite da se gradat xhamii nasekade kade sto gi imall porano togas polla Skopje bi treballo da bide so xhamii ...
всушност, единствените џамии во скопје биле во пределот на старата чаршија, освен таа на плоштад, на другата страна од скопје никогаш во историјата немало џамија, така да не си прај филмови
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 18:55
Mene ne me interesiraat etiketiranja i se sprotivstavuvam na sekoj obid da da klasificiraat lugjeto, pritoa dozvoluvajkji si toa da bide od pozicija na mokj, kako sto toa niz vekovite go pravela Crkvata, a eve za nesrekja dojde i kaj nas, i toa vo 21vi vek.
Ako zivees duhoven oblagoroden zivot, "so nepomracen razum" vakvi neosnovano osuduvacki postovi nema da pisuvas.
Ne znam koi bile tepacite, no znam deka pobudite na arhitektite bea iskreni i cesni, bidejki poznavam nekoi od niv..i deka deckite se studenti za primer.

Sramota za edna zemja kade studentskata progresivna misla se zagusuva ili se zloupotrebuva.
Redno vreme bese da se pottiknat mladite da go izrazuvaat svoeto mislenje i stav, da stanat aktivni ucesnici i kreatori na edna zemja a so toa i na nejzinata politika i nejzinata idnina...i vakvi raboti kje gi zagusuvaat tie obidi.

SRAMOTA!

Изменето од Kali - 29.Март.2009 во 18:56
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 18:56

Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

vo centarot na Skopje ne treba da ima ni crkva ni xhamija ... istotaka i krstot sto e postaven tamu gore vo Vodno treba da se premestuva ... ne mu e mestoto tamu ...  
Сега и крстот некому смета?!

of course deka mi smeta ...

Ivica Antevski : "Krstot vo Vodno e postaven samo za inaet na Allbancite i kako takov treba vednas da se vadi od tamu" ... lugje , vie stradate od allbanofobija ... za toa nema lek ...

Ако чекаме комунисти и анархисти да ни формираат мислење тешко на сите нас...читај му ги идејите на Антевски и ќе видиш за што се залага.
И мене можеби ми сметаат џамиите со високи минариња, прегласното пеење меѓутоа лудо, безобразно и ненормално е да барам да ги снема минарињата, џамиите да се преместат на друго место, а пеењето да престане.

Изменето од macedon_alex - 29.Март.2009 во 18:56
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 18:58

izleguvate na protesti da ja branite crkvata i namesto da go pravite toa vie vikate SIPTARI SIPTARI SIPTARI ... poslle mi vikate deka ne ste allbanofobicni ... kaj vidovte allbanci tamu ?????

Јас не бев на протестите, а тепачката ја осудувам и сите тие недолични скандирања!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 19:00
Originally posted by Kali Kali напиша:

Mene ne me interesiraat etiketiranja i se sprotivstavuvam na sekoj obid da da klasificiraat lugjeto, pritoa dozvoluvajkji si toa da bide od pozicija na mokj, kako sto toa niz vekovite go pravela Crkvata, a eve za nesrekja dojde i kaj nas, i toa vo 21vi vek.
Ako zivees duhoven oblagoroden zivot, "so nepomracen razum" vakvi neosnovano osuduvacki postovi nema da pisuvas.
Ne znam koi bile tepacite, no znam deka pobudite na arhitektite bea iskreni i cesni, bidejki poznavam nekoi od niv..i deka deckite se studenti za primer.

Sramota za edna zemja kade studentskata progresivna misla se zagusuva ili se zloupotrebuva.
Redno vreme bese da se pottiknat mladite da go izrazuvaat svoeto mislenje i stav, da stanat aktivni ucesnici i kreatori na edna zemja a so toa i na nejzinata politika i nejzinata idnina...i vakvi raboti kje gi zagusuvaat tie obidi.

SRAMOTA!
и да не заборавите дека тоа беше нивен личен став, без партии, без религии, без никаква политика
Кон врв
kasijana Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 29.Март.2009
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kasijana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 19:02
   [/QUOTE]

tuka se raboti za se drugo samo ne za crkva i vistinski vernici ........ aj te molam , ne prodavaj tuka religioznost i veronauka ....... ti kako clen na partijata cii interesi i pogresni cekori branis , vo crkva odis samo koga tvojata partija e na vlast .... tokmu takvite kako tebe i bin laden se generator na site krizi vo site opstestva i zemji so multikonfesii ...... vasata " posvetenost " na verata gi pravi site netrpelivosti i nedorazbiranja .......... denes se registrira i prvite postovi tokmu na ovaa tema ............ za narednava nedela , partiskata zadaca vi e toa ? .........
[/QUOTE] [/QUOTE]

Ајде бре титово учениче,не туку кажувај за верата,кога немаш ни три чисти за тоа да говориш.... .Па и нормално,нели кои беа главни противници на верата,ако не комунистите.Вие имате најмалку право за збор за оваа тема,за црквата,и верата!!Каква дрскост....
Кон врв
Fotina Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Март.2009
Поени: 20
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fotina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 19:03
точно е дека голем дел од „верниците“ останаа на страна
ама не гледам како протестантите ги испровоцирале или ја започнале тепачката, ситуацијата беше што најпрво го зафатија нашето планирано место за протест, потоа мирно протестантите се повлекоа на другата страна на плоштадот и ќутливо си ги држеа паролите, додека од другата страна дојдоа типците со знамињата провоцирајќи, кога видоа дека провокациите не работат се дадоа во напад, додека се дадоа во напад околу 90% од студентите се разбегаа
извини, ама не гледам на кој начин студентите испровоцирале било кој или уште помалку започнале тепачка, или пак не гледам како сапоред сите тоа беа наркомани, педери или не знам таму што

и не викај дека спонтано се собрале 1000 души на плоштад, со спонтани знамиња, спонтани флаери и т.н.

СРАМОТА!!!
Никако да сфатите дека НИЕ НЕ БЕВМЕ СО НИВ...
Пак ке повторам. ДА, ние се организиравме...но само ние со знамињата...А тие што се тепаа, си беа настрана од нас и немаат никаква врска со нас...
Јас се радувам што од наша страна немаше никакви проблеми и никакви тепачки...нема ни да има...
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 19:04
i spontano pristignuvale od drugi gradoviнамигнување
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 19:06
Originally posted by kasijana kasijana напиша:

tuka se raboti za se drugo samo ne za crkva i vistinski vernici ........ aj te molam , ne prodavaj tuka religioznost i veronauka ....... ti kako clen na partijata cii interesi i pogresni cekori branis , vo crkva odis samo koga tvojata partija e na vlast .... tokmu takvite kako tebe i bin laden se generator na site krizi vo site opstestva i zemji so multikonfesii ...... vasata " posvetenost " na verata gi pravi site netrpelivosti i nedorazbiranja .......... denes se registrira i prvite postovi tokmu na ovaa tema ............ za narednava nedela , partiskata zadaca vi e toa ? .........
[/QUOTE] [/QUOTE]

Ајде бре титово учениче,не туку кажувај за верата,кога немаш ни три чисти за тоа да говориш.... .Па и нормално,нели кои беа главни противници на верата,ако не комунистите.Вие имате најмалку право за збор за оваа тема,за црквата,и верата!!Каква дрскост....[/QUOTE]

srekja sto imame vakvi " vistinski vernici " koi po partiska direktiva se rastrcale cel den da se registriraat i pisuvaat po forumi inaku kje ostanevme verski nepismeni i neuki смеење ............ a toa koj kolkav vernik e , nema smisla da komentiram dokolku preduslov za da bides golem vernik e da bides ubiec vo imeto na boga болен ..... dokolku e taka kako sto izgleda , ne ste nisto podaleku od bin laden i site onie koi ubivaat vo imeto na boga тага ... kolku sto znam , vo site sveti knigi pisuva NE UBIVAJ голема%20насмевка

Изменето од miroslav_g8 - 29.Март.2009 во 19:07
Кон врв
kasijana Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 29.Март.2009
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kasijana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 19:08

точно е дека голем дел од „верниците“ останаа на страна
ама не гледам како протестантите ги испровоцирале или ја започнале тепачката, ситуацијата беше што најпрво го зафатија нашето планирано место за протест, потоа мирно протестантите се повлекоа на другата страна на плоштадот и ќутливо си ги држеа паролите, додека од другата страна дојдоа типците со знамињата провоцирајќи, кога видоа дека провокациите не работат се дадоа во напад, додека се дадоа во напад околу 90% од студентите се разбегаа
извини, ама не гледам на кој начин студентите испровоцирале било кој или уште помалку започнале тепачка, или пак не гледам како сапоред сите тоа беа наркомани, педери или не знам таму што

и не викај дека спонтано се собрале 1000 души на плоштад, со спонтани знамиња, спонтани флаери и т.н.

СРАМОТА!!!
Пак ке повторам. ДА, ние се организиравме...но само ние со знамињата...А тие што се тепаа, си беа настрана од нас и немаат никаква врска со нас...
Јас се радувам што од наша страна немаше никакви проблеми и никакви тепачки...нема ни да има...

Точно така,јас бев сведок на се....Се знае кој гледа и знае се(Бог)за неговата црква,и неговата слава беше селата литија...Мислам дека нема потреба од правдање Фотина,џабе е се..зашто лошите очи на се лошо гледаат!!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 19:09

точно е дека голем дел од верниците останаа на страна

СРАМОТА!!!
значи како што кажав у болдираното, ај ги тргнав и наводниците
ама и вие сфатете дека ние не предизвикавме никакви проблеми ниту пак сакавме да ги предизвикаме, во секој случај студентите беа оние кои беа нападнати иако беа нападнати од другата група
не можам да сфатам како може воопшто да ги напаѓате сега студентите со осудувачки коментари
и самото тоа што студентите бегаа од толпата укажува на тоа дека не сакале никакви проблеми
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 19:10
ne spomenuvaj go imeto Gospodovo bez vistinski povod ........... ne se brani so imeto negovo ........... ne ubivaj i maltretiraj vo imeto negovo .........
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 114>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.