|
Претседателски ТВ дуел |
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Автор | ||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ke povtoram uste ednas ... samo polla saat od duellot go glledav... Ivanov bese mnogu dobar a Frckovski ne znaese drugo osven : TI SI TABULLA RASA , TI SI ZELEN VO POLITIKA , TI SI NEISKUSEN i slicni navredi... dodeka ovoj mu delese epiteti i slicno Ivanov za 15 sekundi go kazuvase svoeto ...
i jas mislam deka Ivanov e sllab no ako na uste dva duella igra vaka ke go preispitam mojot stav ... mozebi mu bill denot vcera ili ne znam sto no covekot bese SUPER ...
1 - 0 za ivanov ... Изменето од Pacifist - 29.Март.2009 во 18:32 |
||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||
Red`Black
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
heehhe nema da odi Ivanov na Duel
toj e duduk za Fercko.... :) za zal toj ke bide president na derzava narednite 5 godini :( |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ama ajde Pacifist, i dvajcata bea kako na pazar , edniot toa sto si go napisal, da ne go povtoruvam, a drugiot burekonosac, kradac na penkala , na kloci te izbrkaa , navredi pljustea podednakvo od dvete strani, a voditelite bas kako vosocni figuri stoeja i gledaa ednostavno nikakov duel |
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ja gledav reprizata vcera- fativ do 9 i pol....i se cudam na komentarite.
Dali e mozno site da sme gledale edno isto nesto, so tolku razlicni vpecatoci?? Van pameti mi e deka duelot moze da se narece 1- 0 za Ivanov! So isklucok na nekolku svetli momenti kaj sto dade koncizen i na mesto, konkreten komentar, nasiov iden pretsedatel povekje filozofira i vrti ko kisa oko kragujevca nego sto debatira so fakti! Toj nema ni minimum ideja, konkretna ideja sto kje pravi so negovata funkcija na pretsedatel, koja e negovata vizija i za koja koi konkretni cekori treba i kje gi prezeme. Se se svede na pusti zelbi i nadezi, baska siromasna retorika. Frcko mu vika, go obvinuvate ohridskiot za etnizacija na zemjava, ovoj mu vrakja aaaa znaete li jas kolku prijateli albanci imam, eve da se javat vo emisijava kje vidime koj ima povekje prijateli. !!!!. Da e jasno, covekot moze da e 100 pati pocesen od Frcko, ama ne e za pretsedatel, ni nema tie kvaliteti na pretstavitelnost, i oratorstvo. Mu se stegnalo dusiceto, edvaj zboruva, kje zaplace. Drugiov bre znae da iznese ideja i da napravi poenta- i pokraj toa sto e normalno pocesto nevistina i manipulacija toa sto go kazuva, i na strana kafanskiot pristap koj go imase na momenti. Suma sumarum, da si gi pogledneme kandidatite, da si ja pogledneme zemjata. Zemjo makedonska, so koi idei si ti. Изменето од Kali - 29.Март.2009 во 10:38 |
||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Можеби се за чудење коментариве...!!! но не е за чудење вчерашната изјава на Фрчковски, кој вели дека не очекувал Иванов толку да биде спремен...и сега ТОЈ го повикува на уште еден тв дуел...!!! да му докаже што "испуштил "...!!!
Најверојатно во петок на А1 ќе се случи уште еден тв дуел, каде што ќе биде 2:0 ...за Иванов...!!!
|
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ej, pocituvam tugjo mislenje, ama ova ne mozam da go zemam za seriozno
Ne sakam da mu drzam strana na Frcko, oti dobro go poznavame..ama da navivam za Ivanov ne mi pagja na pamet. Jasno e koj mu e kapacitetot za pretsedatel. Covek bez muda, svoe jas i jasna ideja( spored ona sto go vidov od nego) ne e dobar kandidat za pretsedatel. Nie mozeme da se zezame, ama ne znam kako ne se izmorivme od zezanjeto so nasata idnina pa i segasnost... Изменето од Kali - 29.Март.2009 во 14:10 |
||
pcelka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Без разлика на кого ,,му држиме,, страна и кого го ,,подржуваме, еден од нив двајца ќе биде избран...!!! а ние ќе треба да го почитуваме, затоа што мнозинството така одлучило...!!! ...
Нашите лични желби ќе си останат само наши, а и ќе си коментираме
како што си мислиме....
|
||
|
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
arno, i jas taka vikam.
dopagjalo -ne dopagjalo, drzavata ja pravat gragjani koi go pocituvaat toa sto go izbrale, izglasale. sto si drobel, toa kje si srkas. a Makedonija jako si nadrobuva Изменето од Kali - 29.Март.2009 во 14:19 |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Гледав денес малку од репризата... Толку фалениот Фрчко кој знаел
да ,,сврзува,, реченици...само се повторуваше....изгледаше многу
збунет и вознемирен, за разлика од неговиот соговорник, кој умееше
да ја смири нервозата, и знаеше добро да ,,одговори,, мавтајќи со програмата во рацете....
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За оние кои н егледаа...мал дел од упатените навреди
Иванов и Фрчкоски само се навредуваа Навреди, лични дисквалификации и постојано повторување на веќе познатите ставови во врска со спорот со Грција за името го обележија првиот дуел на претседателските кандидати Ѓорге Иванов и Љубомир Фрчкоски, кој се емитуваше минатиот петок на првиот канал на Македонската телевизија. Вториот дуел, најавен на телевизијата А1, ќе се одржи в петок. Покрај личните навреди, кандидатите се напаѓаа и за академските кариери на Правниот факултет, дури и во случаи кога заедно работеле на проекти. - Па зар не бев јас тој што те внесе во политиката. Јас те носев во Белград и во Љубљана на семинари. Ти беше дотогаш асистент-бурекчија - му реплицира Иванов на Фрчкоски, кога тој го нарече политичка „табула раза“ и „бел лист хартија“. Потоа Фрчкоски возврати: - Ме повика затоа што ти требаше некој што знае да зборува и да дебатира. Зборувајќи за најгорливите прашања, како да се реши спортот за името со Грција и евроатлантските интеграции, Фрчкоски повикувајќи се на, според него, „политичкото неискуство“ на Иванов, го нарече „восочна фигура“. Навредите, во соочувањето на МТВ, одеа дотаму што на маса ги извадија сите претходни искуства, научни и политички. За Иванов, политичкото искуство на Фрчкоски во МВР и во МНР било „црна дупка“. На прашањето за името, Фрчкоски повтори дека до есен ќе го реши овој проблем, со тоа што ќе треба да се прифати замена за акронимот ФИРОМ, а притоа ќе се бараат гаранции за македонскиот идентитет иако, како што нагласи, идентитетот не е предмет на преговори во ООН. - Очигледно твојата влада не ти објаснила доволно дека тука не се расправа за идентитетот, па те пуштиле да леташ како бел змеј - рече Фрчкоски и додаде дека Иванов нема идеја како да го реши проблемот. На ова Иванов реплицира дека ваквиот предлог на Фрчкоски „ги подрива преговарачките позиции на Македонија“. Кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ изјави дека мора да се најде „разумен компромис“ со Грција, кој нема да ги наруши националниот идентитет и интересот на Македонија. |
||
pcelka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знае ли некој сигурно, дали во петок на А1,ќе има втор дуел...??? |
||
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo ovaa drzava nisto ne e sigurno
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozda i grujo mesto dzordz
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |