![]() |
|
Филозофирај |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 82> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Volkot menuva vlakna vo esen i na prolet. Covekot po potreba.
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
...hmm,interesna pojava e ova covekot..!ednas , samo ne zasekogas covek so covecko vo nego..!karakteristika sto go ili ne izdvojuva od ostanatiot bio-svet,ama kako da ostapuva so tek na vreme ili pak toa se slucuva vo oscilacii...!bio-sistemot vo koj zivee go menuva so tekot na vremeto sto nekoi ke go okarakteriziraat kako adaptacija ,no toa po zakonite na prirodata ne e toa...!
...se sekavam ,mislam deka seuste postoi eden post na edna nasa koleska od forumot ,kade sto objasnuvase sto se sluculo so eden-a prijatel-ka koga sistemot(ne bio-sistem,tuku ovoj vo koj ziveeme provremeno)go smenila od edna vo druga licnost!...doagajki od obicniot svet so obicni luge vo onoj neobicniot i ne za sekoj omilen svet,i stapnuvajki na persiskoto kilimce pod noze i kozenata fotelja poz gaz,go smenil pogledot kon ostanatite....ne bare gi gleda od piedestalot na ..aj sega pak da ne go spomnuvam pak naprazno Nego...!..duri veli i noseto mu porasnalo i normalno za nasi priliki,ne ja poznava.....!!!sto sakam da kazam???zosto,ama zosto bre lugeto koga ke dojdat na vlast se menuvat?..sto gi rasipuva togas?...dali ovde,kaj nas ,dusata i teloto mozat da se odvojat uste na zemskiov svet ili pak ima i takvi sto se dvizat pomegu nas ,a ne gi poseduvaat ovie dva elementa,koj gi pravi zivi i moralni... koj treba da gi pravi razlicni od ostanatiot ziv svet...!!!
kade odi ovoj svet..???
![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Takvite "prijateli" koi go menuvaat odnosot kon nas stom se kacat na "piedestalot",vsusnost i nikogas ne ni bile prijateli tuku samo trolovi sto se vlecele pokraj nas i ne iskoristuvale za poddrska,drustvo itn. dodeka itale kon celta...
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
ako pocnam da filozofiram ke mi treba cela strana
![]() |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Има страни колку сакаш, ти само почни
![]() |
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Izdrzav vcera, moze ke izdrzam i denes...ne sakam da mislam sto ke se sluci utre
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
ете, една тема кај што можам слободно да филозофирам и не знам шо да кажам
![]() |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
![]() |
|
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Enigmaticni zeni cesto se resavaat kako krstozbor-vertikalno i horizontalno.
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
![]() |
|
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Имам фобија од тоа електричното празнење што се случува
![]() заради тоа ми се јавува анксиозност придружена со примеси на депресија поради времето и за да се сузбие сето тоа ја применувам сублимација земам тоа гитарчето и свиркам..... ![]() |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
![]() |
|
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Toj: jas imam topka, a ti nemas
Taa: jas imam kukla, a ti nemas
Toj: jas imam k...r a ti nemas
Taa: koga ke porasnam ke gi imam sto!
![]() |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Злосторниците често пати носат во срцето повеќе човечност одколку оние ладни, беспрекорни граѓани на доблеста, во чии бедни срца се угасила силата на злото, но и силата на доброто исто така.
Heine Heinrich |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
ај да почнеме Emi C D G Emi i taka u krug a refrenot ide vaka I Chear Jerusalem Dbells are ringing GRoman Cavalry Emichoirs are singing CBe my mirror, my Dsword, and shield GMy missionaries in a foreign Emifield CFor some reason I Dcan't explain GI know Saint Peter will Emicall my name , never an Chonest Dword But that was Hmiwhen I ruled the Emiworld Изменето од anakin - 28.Мај.2009 во 22:26 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Kolku samo dobra misla...fala kejt sho ja spodeli so nas
![]() |
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Četiri se stvari ne mogu vratiti: izgovorena riječ, izbačena strijela, protekli život i propuštena prilika.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 82> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |