|
Те Сакам |
Внеси реплика | страница <1234 62> |
Автор | |
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
leleeee abe tolku li si cuvstvitelen????? |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
Corporal^^
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 833 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da
|
|
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior
|
|
nedopirliv
Сениор Регистриран: 04.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve vaka: Zaedno ke sonime prekrasen son-son sto sekogas ke skate da go sonuvate.Vo toj son okolu vas e prekrasen topol soncev den.Ja slusate pesnata na pticite,sepotod na veterot,i sumolenjeto na rekata.se dvizite vo nasoka na rekata.Na rabot od rekata meditira eden starec,i vise zabelezuvate dka od negovata glava zraci prekrasana svetlina vo razni boi.Vie nesakate da mu precute no toj go zabalezuva vaseto prisustvo i gi otvara ocite.Ocite mu se polni so ljubov na liceto ima siroka ansmevka.Go prasuvate kako uspeva da zeraci so site tie ubavi boi.Go prasuvate dali moze da ve nauci istoto sto go pravi i toj.Toj odgovara deka pred mnogu,mnogu godini.toj na svojot ucitel mu go postavil istoto prasanje. Starecot za[pocnuva da ja raskazuva svojata prikazna:"MOJOT UCITEL GI OTVORI SVOITE GRADI I OD NIV GO IZVADI SVOETO SRCE,A OD SRCETO IZVADI PREKRASEN PLAMEN.POTOA TOJ GI OTVORI MOITE GRADI,GO OTVORI MOETO SRCE,I VO NEGO STAVI MAL OGAN.TOJ GO VRATI MOETO SRCE VO MOITE GRADI,I KOGA MOETO SRCE BESE NA MESTO,JAS POCUSVSTVUVAV OGROMNA LJUBOV,BIDEJKI OGNOT STO TOJ GO BEE VNEL BVO MOETO SRCE BESE NEGOVATA LJUBOV. TOJ PLAMEN RASTESE VO MOETO SRCEI SE RAPLAMTE VO GOLEM,GOLEM OGAN,OGAN KOJ NEGORI TUKU PROCISTUVA SE SO KE DOPRE.TOJ OGAN JA DOPRE EKOJA KELIJA OD MOETO TELO,I KELIITE NE TELOTO ME ZASAKAA.SE SOEDINIV SO MOETO TELO,A MOJATA LJUBOV I PONATAMU RASTESE.TOJ OGAN GI DOPRE SITE MOI CUSTVA I MOJOT UM,I MOITE CUSRTVA SE PRETVORIJA VO SILNA ISKRENA LJUBOV.I JAS SE ZASAKAV SEBESI ISKRENO I BEZREZERVNO. NO PLAMENOT I PONATAMU PLAMTESE I JAS CUSTVUVAV POTERBA SO NEKOGO DA JA PODELAM MOJTA LJUBOV.ODLUCIV DEL OD SVOJATA LJUBOV DA VGRADAM VO SEKOE DRVO,I DRVJATA ME ZASAKAA I JAS SE SOEDINIVG SO DRVJATA,NO MOJATA LJUBOV NEZAPRE TUKA TA I PONATAMU RASTESE.JAS DADOV DEL OD SVOJATA LJUBOV VO SEKOJ CVET,I NATREVATA I NA ZEMJATA,I TIE ME ZASAKAA,I SE SOEDINIJA SO MENE.A MOJATA LJUBOV RASTESE SE POVEKE I POEVEKE,I JAS GI ZASAKAV SITE ZIVOTNI NA SVETOT.TIE MI VOZVRATIJA SO SVOJATA LJUBOV,I JAS SE SOEDINIV SO NIV.NO MOJATA LJUBOV I PONATAMU RASTESE. DEL OD MOJATA LJUBOV VNEOV VO SEKOJ KRISTAL,VO SEKOJ KAMEN NA ZEMJATA,VO PRAVTA ,VO METALITE,I TIE ME ZASAKAA I JAS SSE SOEDINIV SO ZEMJATA.TOGAS ODLUCIV MOJATA LJUBOV DA JA VNESAM B\VO VOADATA,VO OKEANITE,VO REKITE,VO DOZDOT,VO SNEGOT.TIE ME ZASKAA I SE SOEDINIJA SO MENE.A MOJATA LJUOV I PONATAMU RASTESE,SE POVEE I POVEKE.ODLUCIV MOJATA LJUBOV DA MU JA DADAM NA VOZDUHOT I NA VETEROT.POCUSTVUVAV SILNO EDINSTVO SO ZEMJATA,SO VETEROT,SO OKEANITE, SO PRIRODATA I MOJATA LJUBOV I PONATAMU RASTESE. SE SVRETV KON NEBOTO,KON ONCETO,KON ZVEZDITE I NA SEKOJA ZVEZDA I DADOV DEL OD MOJATA LJUBOV.,NA MESECINATA NA SONCETO I TIE ME ZASAKAA.I JA STANAV EDNO SO MESECINATA ,SO SONCETO I SO ZVEZDITE,I MOJATA LJUBOV PRODOLZI DA RASTE SE POVEKE I POVEKE.OD SVOJATA LJUBOV DADOV NA SEKOJ COVEK,I SE SOEDINIV SO SETO COVESTVO.KADE I DA ODEV,KOGO I DA SRETNEV,VO NEGOVITE OCI SE GLEAV SEBESI,BIDEJKI JAS SUM DEL OD SE,BIDEJKI SAKAM." Atogas starecot gi otvori svoite gradi,go izvadi svoeto srce vo oe gorese prekraen plamen i toj plamen go stavi vo vaseto srce.I sega vo vas raste ljubovta.Sega stanavte eno so veterot ,so vodata,so zvezdite,so celata priroda ,so site zivotni i so site luge.Cuvstvuvate kako od vaeto srce izvira svetlina i toplina.Od vasat glava zraci prekrasna svetlina so razni boi,vie zracite so LJUBOV! -Don Miguel Ruis. Eve na ovaj nacina saam da ja spodelam mojata ljubov so vas....spodeleta ja i vie....zatopa sto bez ljubov sme nisto. |
|
dambi5
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 84 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Меченце те сакам многу ама најмногу си ја сакам мамичка,знаеш така?
|
|
смеењето го продолжува животот
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Те сакам повеке од сите капки во морињата реките океаните, те САКАМ повеке од сите зрна песок во пустините, повеке од сите звезди на небото..подалеку од крајот на универзумот..
Но, ти веке го знаеш тоа нели? |
|
|
|
mikus
Сениор Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
te sakam kako sto moze da se saka ZENA
|
|
kokolo
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ABE OD LJUBOV NE SE BEEEEGA
|
|
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВЕ САКАМ СИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
|
|
|
|
Corporal^^
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 833 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I LOVE...
|
|
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior
|
|
v i v i
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 1338 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
oooo ljubov bilo.....ljubov do site doprela....bravooooo....
|
|
tuka nekade....
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дури и да пресушат сите мориња и сите извори на вода, дури и небото да се обои зелено, дури и да се срамнат планините молејќи ме да престанам да ја сакам, нема да можам против своето срце. Таа е најслаткиот немир во мојата душа, таа е светлина во моите ноќи, таа е руменило на моите мугри. Родителке на животот, искричке на радост, врутоку на љубов, животодавна светлино МУ БЛАГОДАРАМ НА ГОСПОД ШТО ТЕ СОЗДАДЕ И ШТО ТЕ ПОСТАВИ ЗА ПОТПОРЕН СТОЛБ ВО МОЈОТ ЖИВОТ. ТЕ САКАМ Анџелина! Тоа ти го велам ретко, но постојано го мислам! |
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Православие мило прекрасно I love u |
|
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
kokolo
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
|
Внеси реплика | страница <1234 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |