|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 108109110111112 137> |
Автор | |
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
Pear
Сениор Регистриран: 16.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 1071 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
apce
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... го вадам срцето од моите гради, го ставам до твоето, имаш две срца сега. Топло е и вибрира во тактот на твоето име, мојот ум ти го предавам за да ја чуеш мелодијата, нежна е, допира полека галејќи те како маглина во долина која се буди во раните зори заедно со птиците која ја опејуваат. Летам низ твојата душа до големите висини, а потоа до твоите длабочини каде наоѓам се она што е невозможно, кое е секојдневно во тебе и така едноставно. Збришани граници низ кои минувам, секаде мојот поглед допира низ разголените краишта кои веќе немаат крај, се подсмевнав во себе заради сознанието дека прават вселенски бродови за да допрат до сиромашни и пусти агли заробени во бесчуствителен метал какви се и самите креатори. Душата е сознание која ја исполнува секоја мисла прочистувајќи ја далеку повеќе од било каков дијамант со неопислива острина. Недопрената природа во тебе ме колеба да влијаам на било каков начин за да не ја нарушам убавината која се нуди, не сум тука за да земам, тука сум за да останам учејќи те како материјал кој секојдневно се надокнадува и менува кој ме менува и зголемува до далечини кои не сум можел ни да ги замислам во мојот претходен живот, но сепак ме доведе до тебе. Се што имав ти предадов, сега живеам во тебе, мојот вистински свет за кој сум наменет...
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I SO E VAA TEMA
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
............
|
|
apce
|
|
Pear
Сениор Регистриран: 16.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 1071 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... ги отвараш очите, возењето заврши, излегуваш од небесната кочија и стапнуваш на облакот, не си навикната, те држам за рака, те прегрнувам, се смеам.
Наоколу бели облаци до каде допира погледот...и по нив, се е од нив составено овде, се се менува во облик кој сакаме да го видиме, се изненадуваш од својот облик додека се огледуваш во моите очи, прегрнуваш бел облак, насекаде ти продира и те голица терајќи те да се смееш. Сега сме два бели облака кои меѓусебно се допираат, лесно се откажавме од тие што бевме, почнуваме да лебдиме, те помагам, но набргу се снаоѓаш, вртиш кругови околу мене, се поигруваш со мене додека се запознаваш со себе си. Сваќаш дека се она што ти кажав за тебе било вистина, ниеднаш не те заведував, само го цитирав она што беше запишано на облачето кое лебдеше над тебе наменето за оној што знае да чита облаци. Ги отвори широко очите, прочита се за мене, сега беше конечно јасно кои сме, се спреми за последниот познат бакнеж. Сега сме еден голем бел облак кој лебди над пространства додека ги провоцираме најмоќните птиците да не досегнат, ништо живо досега не било над нив. Ние сме првите живи облаци...нашите мали облачиња, се вртат околу нас и се поигруваат палаво...толку се чисти и бели...небото е нивниот дом...заради нас... |
|
apce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...............
|
|
apce
|
|
apce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.................
|
|
apce
|
|
Внеси реплика | страница <1 108109110111112 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |