IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Педофилија и инцест во семејството
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Педофилија и инцест во семејството

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 27>
Автор
Порака
Командантица Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Командантица Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2009 во 20:47
за нив смртта е преблага казна, најдобро да гнијат по затворите и да ги малтретираат безмислосно!
..Живеам за да умрам..!
Кон врв
Klapsomun Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 2050
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Klapsomun Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2009 во 18:43
seuste nema izmislena takva kazna so koja bi mozela da im se naplati za grevovite koi gi imaat napreveno ovie gadni stvorenja. Vo sekoj slucaj jas bi im dal kazna so koja bi se macele mnogu mnogu poveke elektricna stolica toa e samo minuta bolka za razlika od bolkata na tie deca koja ke ja imaat cel zivot.

Изменето од Klapsomun - 23.Март.2009 во 18:43
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2009 во 12:57
ZS NE GI OBESAT VEDNAS
Кон врв
zaguben Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 3387
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zaguben Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2009 во 14:33
Originally posted by ANITA11 ANITA11 напиша:

ZS NE GI OBESAT VEDNAS

DA GI OBESAT ZA MUDA DA VISAT   
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2009 во 12:23
Татко сексуално ја злоупотребил родената ќерка
Македонија, 26 март, (Нетпрес) - Скопјанец сексуално ја злоупотребувал својата 17-годишната ќерка, која живеела со него по разводот на нејзините родители, велат од полиција. 37-годишниот Мухамед А. во период од две години сексуално ја злоупотребувал малолетната ќерка.

Случајот во полиција вчера го пријавила 38-годишната мајка на девојчето С.А, која кажала дека нејзиниот поранешен сопруг се изживувал врз нивната ќерка. Скопската полиција сеуште работи на расчистување на овој нов случај на родоскрнавење.
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2009 во 12:35
sto da se kaze ? ............... osven deka za takvite osobi ne treba ni zakon ....... ni k*rsum ....... ne vredi da se arci k*rsum ........ samo jaze i sekogas istoto ......... za sekoj nov slucaj лутина i javno . so televiziski prenos ................. i da se ostavat da visat dodeka ne gi izedat ptici лутина

Изменето од miroslav_g8 - 26.Март.2009 во 12:36
Кон врв
ankii Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Март.2009
Поени: 30
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ankii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2009 во 14:28
ова го читав пред малку...жално но вистинито...ова на секој може да му се случи! затоа пазете се!

Изменето од ankii - 26.Март.2009 во 14:28
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 13:49
Кичевчанец сексуално ја злоупотребувал сопствената ќерка

Кичевчанец година и пол извршувал полов напад врз сопствената ќерка, која немала полни 14-години. Мајката на малолетничката која живеела во ист дом, според исказот пред полиција ништо не знаела. 49-годишниот Љутви А. во период од година и пол сексуално ја злоупотребувал малолетната ќерка, информираа од МВР.

Девојчето случајот го пријавило до надлежните од училиштето каде што учело. По направениот распит, таткото е уапсен, и од страна на истражен судија му е одреден 20-дневен притвор.

Исто така по распитот направен со нејзината мајка, се дознава дека таа наводно ништо не знаела што се случувало во изминатата година и половина со ќерка и.
dobro normalni se ovieлутиналутиналутиналутинаsekoj den nov slucaj....
ova e epten zagrizuvacko....sto mu se slucuva na lugevoтагатага
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 13:08
тагатагасршено%20срце ахх, до кога вака? Мора малку поангажирано на ова поле...  повеќе треба да се посветува внимание.. за педофилите лутинамора построги казни, а за дечињата нега и грижа, многу гушкања, внимание, заштита и поддржување за да тргнат напред.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 13:36
Originally posted by blackeye blackeye напиша:

.
ova e epten zagrizuvacko....sto mu se slucuva na lugevoтагатага

Полова изопаченост, морална деградација, блудство... зазорува ерата на Антихристот - токму како што предвиде Библијата одамна.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
defma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 716
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај defma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2009 во 21:48
Секојдневно во весниците има по најмалку еден случај на педофилија, а што е најтрагично педофилија во семејството. Ова е премногу загрижувачки.
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2009 во 00:06
Има ли крајтага
Татко 2 години си ја силувал ќерката

Таткото од 2007 година до мај годинава секуално ја напаствувал својата ќерка тепајќи ја по секој секуален акт за на никому да не каже ништо

Триесет и деветгодишниот С.Б. две години сексуално си ја злоставувал родената ќерка која денес има 17 години.
Скопската полиција по пријава на случајот изготвила кривична пријава за таткото за кривично дело "родосквернавење".

Голготата на девојчето ја прекинала нејзината мајка која откако го приметила чудното однесување на својата ќерка поразговарала со неа. Откако девојчето и раскажало на мајка си низ што се поминувало, мајката на девети мај го пријавила својот сопруг. Според сознанијата до кои дошла полицијата С.Б. во период од 2007 до мај годинава во својот дом во повеќе наврати извршил обљуба врз својата ќерка. А по секој секусален акт ја тепал и и се заканувал.
Девојчето било пренесено во Медицински центар во Скопје каде од страна на лекар треба да бидат утврдени евентуалните физички повреди.

Првата детска амбасада во светот "Меѓаши" на почетокот на месецов реагираше на како што посочуваат се позачестените случаи на родосквернавење и сексуално злоставување на децата во Македонија и несоодветниот третман на децата жртви на инцест и педофилија.
Од "Меѓаши" особено се наведуваат случаите на родосквернавење, кои уште повеќе ја отежнуваат ситуацијата не само од психолошки туку и од правен аспект и појавата некои од децата жртви да ги менуваат своите изјави.
- Децата жртви на родосквернавење, по обелоденувањето остануваат сами на себе, во уште покомплицирана семејна ситуација. Обично остануваат со другиот родител кој понекогаш не сака да се соочи со вистината и да го признае насилството, па поради најразличните проблеми, манифестира насилно однесување сакајќи да го казни сметајќи го како причина за новонастаната ситуација во семејството. Кај детето жртва се мултиплицира почетниот проблем соочувајќи се со низа нови сериозни проблеми меѓу кои сослушувањата лице во лице со злоставувачот, кои ја прават траумата уште подлабока. Наместо да биде охрабрено за тоа што не молчи, детето станува осудено за својата искреност отфрлено е од семејството и стигматизирано од средината во која живее. Не можејќи да се справи со целата ситуација, траумата ја закопува длабоко во себе, загрижено е за иднината на целото семејство, дури и за родителот силувач дали тој ќе оди во затвор или не. На крајот детето ја повлекува изјавата!, велат од оваа невладина организација.

Тие апелираат до институциите на системот да бидат внимателни кон децата жртви на сексуална злоупотреба, особено при влегувањето на постапката кај надлежните институции каде детето повторно се соочува со силувачот. Се потсетува дека Република Македонија ја има ратификувано Конвенцијата за правата на детето, со чиј член 34 државите потписнички се обврзуваат да ги штитат децата од сите облици на сексуално искористување и сексуално малтретирање. Бараат Собранието да ја ратификува и Конвенцијата на Советот на Европа за заштита на деца од сексуална експлоатација и сексуална злоупотреба, што државата ја има потпишано.

...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2009 во 15:03

Возрасен дебарчанец силувал две сестрички

Петок, 22.05.2009 |

Дебарчанецот И.О. (58) заработи кривична пријава поради основано сомнение за кривично дело кривично дело полов напад врз малолетник кој не наполнил 14 години.

Пријавениот дебарчанец ,подолго време сексуално злоставувал две малолетни сестри родени 1995 и 1996 година од Дебар.

Според извештајот од полицијата половиот напад го вршел откако претходно ќе ги наведел девојчињата во неговата електромеханичарска работилница, по што им давал пари. Пријавениот, малолетните девојчиња повеќе пати со своето патничко моторно возило ги носел и земал од училиште.

Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 08:57
Дали е ова нормално? Што се случува со луѓето?
Татко сексуално се изживувал врз шестгодишно девојче
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,656 секунди.