IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Спорт > Фудбал > Фан клубови
  Активни теми Активни теми RSS - Фан клуб Милан
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Фан клуб Милан

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 27>
Автор
Порака
DrastiK- Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Март.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DrastiK- Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 22:31
MILAN SE NAJDOBRI
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2009 во 11:00
Криза е, намалете ми ја платата

Играчот за врска на Милан и италијанската фудбалска репрезентација, Џенаро Гатузо, моментално се лекува од повредата на лигаментите на коленото и нестрпливо очекува да се врати на тревникот.

Гатузо е надвор од терените уште од месец декември минатата година, кога во меч од 15-то коло во италијанската Серија А се повреди на мечот против Катанија. По извршената магнетска резонанса се покажа дека можеби сезоната за него е завршена.

Во меѓувреме свесен за финансиската криза која го зафати светот, па така и неговиот клуб, Гатузо одлучил како да им ја олесни работата на "росонерите".

"Бидејќи завладеа криза, лично не би имал ништо против да ми се намали платата. Веќе разговарав со потпретседателот Адријано Галијани на таа тема. Доколку клубот одлучи платата да ми се намали, би ја прифатил таквата одлука." - изјавил Гатузо.

Ма какво намалување бе мајсторе,ти заслужуваш дупло поголема платаголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2009 во 10:15
Денот на пензионирањето ќе биде најтажен за мене!

Легендата на Милан, Паоло Малдини призна дека денот кога ќе се пензионира ќе биде еден од најтажните во неговата кариера. Стоперот на "росонерите" почна да игра во 1978 година кога за првпат го облече црвено-црниот дрес, и тоа како јуниор, и до ден денес му остана верен на својот клуб. Со тоа изгради статус легенда на клубот, но сега полека стравува од пензионирањето кога треба да се случи на крајот на оваа сезона.

"Секогаш го замислував денот на моето пензионирање како најтажен ден во мојата кариера. Го напуштам спортот кој многу ми помогна во животот. Ми даде многу радости, но и разочарувања, меѓутоа токму тие чувства ме изградија како вистински професионалец и личност. Со сите освоени трофеи сум горд и сите успеси што ги доживеав беа поврзани со овој клуб", рече Малдини.

Екс-италијанскиот репрезентативец, кој одигра 126 натпревари за националниот тим, во јуни ќе наполни 41-година, но и покрај годините во неговите нозе има сили за одигрување на многу натпревари. Меѓутоа, самиот Малдини е свесен дека доаѓа крајот на неговата богата кариера и дека местото ќе треба да му го препушти на некој помлад фудбалер.

За "Росонерите" Малдини одигра вкупно 639 натпревари, а за тоа време постигна и 29 гола. Клубот од Сан Сиро како награда, најверојатно, ќе му понуди да работи со младинските категории во кои членува и неговиот син Кристијан.
неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2009 во 18:39
Роналдињо одолева на критиките

Големото засилување на Милан, Роналдињо во никој случај не ги оправда вложените средства, па италијанските медиуми честопати го критикуваат потегот на челниците на клубот кои решија да го донесат. Сепак, поранешниот член на Барселона засега не се оптоварува со ситуацијата.

"Не ми пречат критиките упатени кон мене. Не ги ни слушав додека заздравував од повредата, а ни сега кога сум сосема здрав. Единствено нешто што ми недостасува е играњето во континуитет. Искрено, не ми се допаѓа што седам на клупата, но јас сум професионалец и ја почитувам одлуката на тренерот. Стрпливо ја чекам својата шанса и не се оптоварувам со критиките од страна на медиумите", рече Роналдињо.

Голема еуфорија се крена кога бразилскиот волшебник пристигна во редовите на "росонерите", но за многу кратко време неговите добри потези и игри беа засенети. Како што одминуваше времето тотално се изгуби, честопати беше повреден, а токму тоа го чекаа медиумите кои беа желни за силни негодувања и критики.

Дури се спомнуваше дека Роналдињо повеќе не е среќен во Италија, и тагува по Барселона и дека му недостасува животот во Шпанија, но засега нема никакви најави за заминување од таборот на "росонерите", иако за него интерес пројави и англискиот Манчестер Сити. Останува времето да покаже дали во него се уште има сила да покаже дека може да ја врати својата препознатлива игра.
неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2009 во 01:25
Готово е: На 31 мај ќе се пензионира

Долгогодишниот одбранбен фудбалер на Милан и италијанската репрезентација, Паоло Малдини ќе се повлече од професионaлното играње фудбал. 40-годишниот фудбалер ќе остане запаметен како веројатно најдобриот одбранбен фудбалер на сите времиња.

Паоло Малдини потврдил дека по завршување на оваа сезона ќе ја прекине својата блескава фудбалска кариера. Тоа го изјавил во интервју за италијанскиот дневник "Ла Стампа" и со тоа ги прекина шпекулациите според кои би требало да игра и во сезоната 2009/2010.

"Ова е мојата конечна одлука. Не можам да се борам со прироадата, па нема да продолжам со кариерата. Физички сеуште можев да играм, но во еден момент ќе треба да се простам" - вели Малдини кој во Милан игра во текот на целата своја фудбалска кариера, од далечната 1985 година.

"Никогаш не зажалив што играв само за Милан. Да заминев во некој друг клуб сигурно би жалел. Единствена желба ми е уште еднаш да го облечам националниот дрес, би бил на тоа многу горд." - додал Малдини.

Паоло Малдини во својата кариера освои седум титули шампион на Италија и пет пати го подигна трофејот во Купот. Пет пати го освoи и Суперкупот на Европа, два пати интерконтиненталниот Куп. Еднаш го освои и Светското клупско фудбалско првенство.

Најверојатно, како што и му доликува на овој великан на италијанскиот и светскиот фудбал ќе му се организира проштален натпревар во кој последен пат во животот ќе заигра за Италија.

Што се однесува за неговата замена, наводно тој проблем во Милан веќе го решиле. Се шпекулира дека неговото место ќе го замени талентираниот одбранбен фудаблер на Арсенал Гаел Клиши.
неколку жолти ракии.

Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 19:15

Фудбалерот на Милан ги негираше медиумските шпекулации дека го напушта клубот поради понудите на Јунајтед и Реал и повтори дека останува на Сан Сиро.

Медиумите претходните денови шпекулираа дека бразилскиот репрезентативец ќе замине во Манчестер или Мадрид. Тренерот на Јунајтед, Алекс Фергусон, наводно сака да го донесе Кака во случај Кристијано Роналдо да го напушти Олд Трафорд.

Манчестер Сити во јануари за 26 годишниот Бразилец испрати рекордна понуда од 100 милиони фунти, но Кака тогаш изјави дека сака да ја заврши кариерата во Милан.

"Веќе кажав и покажав дека сум му посветен на Милан и повеќе не сакам да разговарам за тоа. Уживам во Милан и задоволен сум од третманот и поддршката во клубот", изјави Кака за италијанските медиуми.

i Sreken 27 rodenden Kakaголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 10:21
Адебајор на лето во Милан

Како што објавија одредени англиски медиуми во своите викенд изданија, менаџерот на Арсенал, Арсен Венгер, подготвен е во летниот преоден рок да го продаде својот најдобар напаѓач Емануел Адебајор во италијанскиот гигант Милан.

Интернационалецот од Того неодамна потпиша нов договор со тимот од Емирати стадионот, за неделна плата од 80 илјади фунти. Сепак, според последните изјави на Адебајор тој воопшто не е задоволен зо заработувачката и доколку истата не му биде зголемена тој ќе си замине. Тој јавно беше прозван од навивачите, а и од одредени медиуми дека бил една од причините за поразите против Челзи во купот, и против Манчестер Јунајтед во полуфиналето на Лигата на шампионите, особено што овие два меча беа решавачки во сезоната.

Милан веќе подолго време е заинтересиран за услугите на високиот напаѓач и е расположен за него да издвои поголема сума пари. Арсен Венгер според последните информации е решен да се ослободи од напаѓачот и да го испрати во Милан, а како негова замена да го доведе играчот на германски Хофенхајм, Демба Ба.

Францускиот стратег од друга страна со сите сили ќе се бори да ги задржи Цеск Фабрегас, Робин Ван Перси и Тео Волкот, кој исто така се цел на многу европски гиганти. Шпанецот и Ван Перси се цел на Реал Мадрид, а младиот англиски репрезентативец е голема желба на Јувентус.

неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 17:17
Мексес од Јули во Милан ?!
5.05.2009.
ImageВо случај римскиот калчо гигант Рома, да не го осигура последното место кое води во Лигата на шампиони, клупските челници ќе ја прифатат понудата на Милан за репрезентативецот на Франција, Филип Мексес.      Тоа го најави и агентот на Мексес, поставувајќи им услов на челниците на "римската волчица" т.е ако Рома не се најде во Лигата на Шампионите, тогаш неговиот клиент ќе бара трансфер. Но за да се реализира долго најавуваниот трансфер, клупските челници на Милан, ќе мора да го прифатат побараното обесштетување вредно 16 милиони ев
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 17:21
Таткото на Кака ги негираше натписите на АС поврзани со Реал

Таткото на Кака, Бошко Леите кој воедно е и негов агент негираше дека дал изјава за медиумите од Шпанија во која вели дека неговиот син ќе игра за Реал Мадрид

Кака е при врвот на листата на желби на претседателскиот кандидат Флорентино Перез, и тој во последен период силно се поврзува со трансфер на Бернабе.

Вчера, Мадридскиот весник AS го цитираше таткото на Кака, Бошко Леите како вели дека неговиот син ова лето сигурно ќе го напушти Милан и ќе се пресели во редовите на Реал Мадрид.

Сепак во интервју за бразилскиот медиуми Леите ги негираше таквите натписи на медиумите од Шпанија.

“Никогаш не сум ги кажал тие зборови.” – рече Леите за Globoesporte.com.

“Никогаш не сум зборел за можен ттрансфер со бил кој инволвиран клуб, па мојот син сигурно нема да се пресели во Реал Мадрид.”

“Во овој период, тој сака да ја заврши сезоната што е можно подобро и да се фокусира на преостанатите натпревари од шампионатот.”

Изменето од blackeye - 05.Мај.2009 во 17:24
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2009 во 01:27
Милан подготвува зделка за Дрогба?
Милан ја очекува казната на УЕФА за Дидие Дрогба пред да достави понуда за напаѓачот околу 15 милиони фунти.

Напаѓачот на Челзи излезе од контрола на натпреварот од Лигата на шампиони против Барселона во средата.

Тој врескаше по судијата Том Хенинг Овребо и сведоци тврдат дека неговото однесување преминало во екстремно откако играчот влезе во тунелот.

УЕФА во моментов ги анализира извештаите од судиите и делегатите на мечот и ќе донесе одлука следната недела што може да резултира со подолга забрана за игра.

Можноста да загуби неколку од елиминациите по групи за Лигата на шампиони ќе биде страшен удар за Сините и голема е можноста да не го продолжи својот договор со клубот, кој истекува во 2010 година.

Дрогба беше често поврзуван со Интер и повторно соединување со неговиот поранешен тренер Жозе Мурињо.

Меѓутоа, денес Corriere dello Sport соопшти дека Милан се спремни да лансираат понуда за интернационалецот на Брегот на Слоновата Коска.

Во зависност од должината на забраната, цената на Дрогба може да падне на помалку од 15 милиони фунти - околу половина од цената за Емануел Адебајор од Арсенал, кој

неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2009 во 11:24
И покрај најавите дека ќе замине во Бразил за да игра за некои од врвните клубови во Бразилскиот шампионат,Роналдињо се предомисли и конечно стави крај на шпекулациите дека го напушта Милан и со големи лични амбиции пред почетокот на новата сезона изјавува

Останувам во Милан и ќе ја освојам Лигата на Шампионите

Иако признава дека не е задоволен од минутажата која ја има во Милан, Роналдињо вели дека има за цел и следната сезона да остане во тој клуб. 29-годишниот Бразилец минатото лето стигна од Барселона и во почетокот имаше задоволителен број шанси за игра, но како одминуваше сезоната се почесто беше на клупата, па се засилија шпекулациите за негово заминување од "Сан Сиро".

Се пишуваше дека за Роналдињо се заинтересирани Манчестер Сити, се говореше за враќање во Бразил, но Роналдињо вели дека нема да ја менува средината, бидејќи во Милан се чувствува добро.

"Добро се согласувам со соиграчите, управата и навивачите. Немам намера да заминам од Милан. Вистина е дека се надевав на освојување на титулата шампион на Италија со Милан и разочаран сум што не ги остваривме нашите цели. Ветувам дека следната сезона ќе ги освоиме Скудетото и Лигата на Шампионите." - изјавил Роналдињо.

неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 14:34
Берлускони: Може да ја прифатиме понудата за Кака

Иако низ Милан постојано се зборува дека нивниот најдобар играч Кака не е за продажба претседателот на “росоњерите“ Силвио Берлускони откри дека озбилно се размислува за тоа во летниот преоден рок да го ја продаде својата најголема ѕвезда Кака во Реал.

“Сите понуди до сега за Кака ги одбивавме, но на крајот од сезоната би можеле да го продадеме на Реал од Мадрид.Понудата на Реал е одлична и можеме да ја искористиме“, призна Претседателот на Милан Силвио Берлускони.

Новиот претседател на “кралскиот клуб“ Флорентино Перез е подготвен за Кака да плати нешто околу 100 милиони евра.

тагатагатага
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2009 во 01:18
Да ама прочитај што вели Какасреќа

Кака сака млад стратег на кормилото на Милан доколку Анчелоти замине
Бразилскиот интернационалец, Кака го спореди својот сонародник Леонардо со Пеп Гвардиола, велијќи дека добра опција е млад тренер да пристигне доколку Анчелоти замине и нагласи уште еднаш дека има договор до 2013 и не планира да замине

Едно од имињата кои се спомнува како можен наследник на Анчелоти на кормилото на Милен е Леонардо, кој сеуште нема тренерско искуство но Кака го спореди својот сонародник со Пеп Гвардиола.

“Само видете го позитивниот пример на Пеп Гвардиола. Никој не се фокусираше многу на него бидејќи тој го водеше само Б тимот на Барселона а сега го предводи првиот тим до финалето од Лигата на Шампионите.” – рече Кака.

“Јас зборувам само хипотетички.“

“Ван Бастен? Ќе бидам среќен доколку не тренира некој како него кој има направено историја со Милан. Тасоти? Тој е долго време со нас и има големо искуство.”

“Иднината на Анчелоти? Во соблекувалната шпекулациите за Анчелоти не креира проблеми бидејќи тие кружат подолго време.”

“Секо дека ги следиме работите но во моментов сме насочени кон дуелот со Рома во недела. Да почекаме до понеделник па ќе видиме што ќе се случи.”

“Лично, јас се обидувам да балансирам има премногу шпекулации, но велам уште еднаш да почекаме. Според мене Анчелоти сеуште е најдобриот тренер за Милан, тимот е добар и тој успева да ја менаџира соблекувалната како никој друг.”

За својата иднина, Кака вели дека има договор со Милан до 2013 и таа не е поврзана со онаа на тренерот Анчелоти.

“Многу сум приврзан кон Анчелоти но мојот контракат со клубот е до 2013, а не со тренерот. Не сакам да кажам ништо повеќе. Договорот доволно говори.”

“Во иднина доколку клубот реши да разгледа некои понуди тоа ќе биде одлука на клубот. Доколку јас не кажувам ништо тоа значи дека немам понуди.”

“Во иднина можат да се случат многу работи но тешко ми е да замислам дека заминувам од Милан.”

“Како што кажав многу пати до сега се додека имаме исти цели со Милан, тогаш сигурно останувам.”

неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2009 во 03:44

Seto toa ok...toj milion pati izjavil deka ne saka da si odi...ama ako resat da go prodadat nema da go prasaat nego....eden vid na spostvenost im e....тагаmene toa me plasi...inaku vo nego sum sigurnaголемо%20гушкање

Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.