IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Проектот „ТРЕТО ДЕТЕ„ дискриминаторски!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Проектот „ТРЕТО ДЕТЕ„ дискриминаторски!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 15>
Автор
Порака
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 18:15
Originally posted by Pacifist Pacifist напиша:

Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

proektot treto dete e fasisticki zakon i kako takov morase da padne ...
Фашистички ли е тоа што во Кина несмее да се има повеќе од едно дете и ако се случи второ се плаќа енормна сума...??? Дури мислам ( треба да проверам ) дека во некој региони е дозволено да се има повеќе од едно дете.... Фашистички би бил закон кој дискриминира одредена национална група...

za mene e fasisticki nekoi da se nagraduvaat za toa sto imaat poveke od tri deca a nekoi da se kaznuvaat za toa ...

zamislete vie ... vo ista drzava imame nekoi zakoni koi go destimuliraat natalitetot i drugi zakoni koi sakaat da go stimuliraat istiot fenomen ... i pooslle vikate deka ne e diskriminatorski ...  

Ме интересира само дали ќе го подржеше законот да беше ситуацијата обратна...
Зошто не се буневте против квотите во факултетите и во администрацијата кога веќе сте против дискриминација...
Ама тоа убаво ви дојде...
Мислам дека на секој проблем гледате од етничка гледна точка...
Луге сме сите и затоа треба да се научиме на проблемите да гледаме од човечки аспект...
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 18:16
jas sum za kompomis голема%20насмевка
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 18:18

Фашистички ли е тоа што во Кина несмее да се има повеќе од едно дете и ако се случи второ се плаќа енормна сума...??? Дури мислам ( треба да проверам ) дека во некој региони е дозволено да се има повеќе од едно дете.... Фашистички би бил закон кој дискриминира одредена национална група...

za mene e fasisticki nekoi da se nagraduvaat za toa sto imaat poveke od tri deca a nekoi da se kaznuvaat za toa ...

zamislete vie ... vo ista drzava imame nekoi zakoni koi go destimuliraat natalitetot i drugi zakoni koi sakaat da go stimuliraat istiot fenomen ... i pooslle vikate deka ne e diskriminatorski ...  

Зошто не се буневте против квотите во факултетите и во администрацијата кога веќе сте против дискриминација...
Луге сме сите и затоа треба да се научиме на проблемите да гледаме од човечки аспект...
ni od covecki , ni od etnicki aspekt ne cini ovoj zakon ... za kakvi kvoti mi zboruvate ???... tie kvoti ne postojat ... ne znam od kaj gi vadevte ovie kvoti ???

Изменето од Pacifist - 20.Март.2009 во 18:18
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 18:20
по стоти пат повторувам, албанците не смеат да се бунат како загрозено малцинство бидејќи законов воопшто не ги запоставува само нив
во општините кои тврдите дека се албански живеат многу други народи, вклучувајќи го македонскиот со скоро иста бројка колку албанскиот

а албанците и вака и така се котат ко глувци безмилосно, со законот или без, до сега си земаа пари од тоа и сега не им одговара ако некој друг зема повеќе пари

и ова противење докажува колку на Албанците им е побитен бројот одколку на Македонците Пацифист да ни беше на нас важен бројот ќе си се множевме без вакви закони исто колку и вас и немаше да ни биде за ништо друго гајле освен за бројот и парите
само на Албанците им е важно ширењето на својата нација и влијание, се множат колку да го продолжат своето

а општините кои се „дискриминирани“ се населени не само од македонци, туку и од другите народи, и пак ќе прашам, кај е тука етничката дискриминација?
а ако не приметивте, голем дел од оние против законот се македонци, каде живеат тие?

гледам дека македонскиот морталитет на Пацифист му прави кеиф! пацифист, толку ли не мразиш? леле загрозени сме, треба да се буниме

Изменето од zabegan - 20.Март.2009 во 18:21
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 18:23

ni od covecki , ni od etnicki aspekt ne cini ovoj zakon ... za kakvi kvoti mi zboruvate ???... tie kvoti ne postojat ... ne znam od kaj gi vadevte ovie kvoti ???
морав да кажам шо не го искоментира овој дел пацифист?
постојат, ама нормално, за вас се невидливи пред јавноста
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 18:24

ako mislis deka ve mrazam gadno se lazes ... sto pa , nemam li jas pravo da se bunam protiv vakvi zakoni ???

ednostavno , ne go sakam zatoa sto mislam deka e diskriminatorski ... odlukata na sudot ke pokaze deka jas imam pravo za ova ...
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 18:27
koj rece deka nemas pravo da se bunis ? ............. buni se kolku sakas i ponekogas ne e loso da se prisetis deka vo sostav na vladata protiv koja sekogas i po navika se bunis , sedat i albanci голема%20насмевка ........... pa kolku za promena , napisi nesto i za toa deka se bunis i ne se soglasuvas so niv намигнување
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 18:28

ako mislis deka ve mrazam gadno se lazes ... sto pa , nemam li jas pravo da se bunam protiv vakvi zakoni ???

ednostavno , ne go sakam zatoa sto mislam deka e diskriminatorski ... odlukata na sudot ke pokaze deka jas imam pravo za ova ...
во судот има прекумерен криминал, па така да не гарантира ништо
абе како не не мразиш, па не ни даваш да се множиме? голема%20насмевканамигнување
дискриминатор ниеден голема%20насмевка
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 18:30
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

koj rece deka nemas pravo da se bunis ? ............. buni se kolku sakas i ponekogas ne e loso da se prisetis deka vo sostav na vladata protiv koja sekogas i po navika se bunis , sedat i albanci голема%20насмевка ........... pa kolku za promena , napisi nesto i za toa deka se bunis i ne se soglasuvas so niv намигнување
респект за ова мирослав големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 18:30
edno prasanje do site i tolku od mene :

DALI ZA VAS E NORMALNO VO ISTA DRZAVA DA IMA ZAKON KOJ GO DESTIMULIRA NATALITETOT (ZAKONOT ZA DECKI DODATOK) A OD DRUGA STANA DA IMA ZAKON KOJ KE GO STIMULIRA ISTIOT PROBLEM ?!?!?!?!збунетост...

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 18:34

DALI ZA VAS E NORMALNO VO ISTA DRZAVA DA IMA ZAKON KOJ GO DESTIMULIRA NATALITETOT (ZAKONOT ZA DECKI DODATOK) A OD DRUGA STANA DA IMA ZAKON KOJ KE GO STIMULIRA ISTIOT PROBLEM ?!?!?!?!збунетост...

ај сеа немаше што друго да каже плазење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 18:35
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

vladata funkcionira kako edno tello ... ne veruvam  deka allbanskite ministri ili funkcioneri glasalle ZA ovoj zakon ... ovoj zakon e MADE BY GRUEVSKI and him friends ...
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 18:36
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

breeeej sho me nerviraat lugjeto koi sakaat da se pravat "pametni" so sila...
...sho e problemot so kvotite??, ti e krivo shto ne mozhe samo Makedoncite da gi uzhivaat tie beneficii, pa sega mora da bidat spodeleni i so drugite nacionalnosti, koi pri "ceteris paribus", se razbira edinstveno nacionalnata pripadnost beshe prechka za prikluchuvanje kon opshtestvenite idr. aktivnosti??!!
...da si samo eden procent svesna vo vrska so ova shto go pishuvash, i komparaciite shto gi pravish, veruvaj mi, ne bi sakala nikogash povekje da pishuvash na ovoj forum, od tolku zasramenost....
....shto mislish?!, ovie neshta koi ti gi potencirash ne gi znaele "struchnjacite", i onie koi se nadlezhni za ureduvanje na ovie raboti????
...mislish deka samo ako nekoja "crna tochka" bi postoelo vo ovie i red drugi neshta, deka tie bi se sprovedele vo nashata drzhava??
...zarem navistina veruvash deka Makedoncite se isplashija od Albancite shto izlegoa so Pushki, pa od prinuda gi donesoa i gi prifakjaa pravata na Albancite???
...ili mozhebi se isplashija od svoite "grevovi" koi gi imaa napraeno vo vreme koga civiliziraniot svet misleshe deka tie "mashinerii" i upotrebeni "metodi" bea "ubieni" zaedno so Hitler i comp.????
...chitaj, istrazhuvaj i gleaj kako treba da funkcionira edna drzhava koja pretendira da se prikluchuva kon EU, a ne kon KONGO, maybe???

...imam mnooogu drugi neshta da naredam, no nazhalost, tolku mi dozvoluva vremeto...

Pozdravche

Не си компетентна да судиш за мојата памет и свест, па само ќе се насмеам на оваа твоја дрскост.

Мене не ми се проблем квотите поради “споделувањето со другите националности“, мене ми е проблем нестручноста и неквалитетот кои на тој начин добиваат предност. Мене ми смета кога се запишуваат студенти на факултет со 45 поени, на сметка на други со повеќе поени, само затоа што не се албанци. Ми смета и кога се примаат лица во државна администрација без дипломи, или со купени дипломи од тезга-факултетите, на сметка на стручни кадри кои дремат на Биро за вработување, само затоа што не се албанци!

Ја разбираш тука дискриминацијата и каде ја гледам?
Не во етничката припадност, туку во недостаток на квалификации и знаење.
Имаш проблем да ме разбереш?

Добро знаеме како беше потпишан Рамковниот договор и кои “стручњаци“ ни го наметнаа, и ако мислиш дека е без црни точки... тогаш или си во заблуда, или ова твоето е лицемерие!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 18:36
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

ај сеа немаше што друго да каже плазење

odgovori na moeto prasanje pa posle ke se mislam jas sto da pisuvam ..
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.