IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - МУЗИЧКИ ВЕСТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МУЗИЧКИ ВЕСТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 32>
Автор
Порака
Legenda883 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 701
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Legenda883 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2009 во 07:35
Originally posted by Legenda883 Legenda883 напиша:

Pa do kade li odat so glupostite i meshanjeto na politika so sport...muzika ili zabava? изненадување

I zarem navistina Evroviziskata komisija ke ja odobri ovaa kompozicija da bide izveduvana na festivalot? изненадување

Ako da, togash ke treba i na Evrovizija uchesnicite da nastapuvaat NAORUZHANI a manifestacijata da se proglasi za Pesni za iskazhuvanje na frustracijata! намигнување

Sega bash ja najdov i ovaa informacija deka Gruziskata pesna JA DISKVALIFIKUVALE, zaradi politichkite provokacii shto gi nametnuva so samiot nejzin text kade preku igra na zborivi go ismejuva Ruskatiot premier Putin. Ponudeno im bilo da go izmenat textot ili pak da izberat druga. намигнување Prijatno me iznenadi ovaa vest, zoshto sepak ne veruvav vo celost na moralnosta i ispravnosta na ovaa EU komisija. Megutoa ochigledno e deka i tie samite ne sakaat DO KRAJ da si go izgubat avtoritetot, pa oddatmu i ovaa odluka.

Грузија дисквалификувана од Евросонг

Ako pak dobro ja slushate pesnava mozhe ke primetite NEKOLKU delovi od nea deka se ISTI so drugi pesni....a celata e samo nekoja meshavina na veke slushnato i videno.

- Pochnuva so Billy Jean (Michael Jackson)

- Prodolzhuva I'm Outta Love (Anastacia)

- A kulminira i zavrshuva so nekoja drag-queen (pederska) muzika od stilot na Priscilla, Queen of the Desert.

Nishto posebno, samo provokacija, imitacija i pederizam! намигнување

Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Март.2009
Поени: 146
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да   бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2009 во 10:22
M Jackson со мартенкаизненадување

Мајкл Џексон на пресконференција во Лондон

Мартенка на раката на Мајкл Џексон
сн. БГНЕС

Изменето од anastea - 13.Март.2009 во 02:45
Кон врв
Legenda883 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2009
Поени: 701
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Legenda883 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 10:23
Shto e toa "martenka", na beleg li mislish? збунетост

Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2009 во 18:10

Mузичарот Џек Вајт, кој е познат како член на дуото White Stripes формираше бенд наречен The Dead Weather заедно со Алисон Мосарт од бендот The Kills

Алисон Мосарт е фронмен на групата додека Џек Вајт е тапанарот и придружен вокал, а останатите членови на новиот бенд „The Dead Weather“ се, на бас гитара Џек Лоренс кој заедно свиреа со Џек Вајт во некогашната група „The Raconteurs“ и Дин Фертита соло гитара од бендот „Queens Of The Stone Age“. Тие веќе се во подготовки на нивниот албум „Horehound“ кој ќе биде издаден во јуни оваа година од страна на „Third man records“. Продукцијата е сопственост на Џек Вајт, за американскиот пазар соработува со познатата Warner Bros продукција, а за британскиот пазар со XL Recordings продукцијата. На отворањето на продукцијата на Вајт се собраа околу 150 фанови кои ја поддржуваат неговата работа.
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
macaparket Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Април.2008
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај macaparket Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2009 во 10:32
Originally posted by Legenda883 Legenda883 напиша:

Shto e toa "martenka", na beleg li mislish? збунетост

Alkata so ja nosi se vika Martenka.
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT
UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE
MNOGU GOMNA SERAT

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 02:37

Крафтверк на Егзит

По настапот во Загреб, легендарните Крафтверк ќе свират и на Егзит

По веќе утврдениот настап на легендарната електронска групација Крафтверк на Ин Мјузик фестивалот во Загреб, според најавите тие ќе настапат и на познатиот Егзит фестивал во Нови Сад. Нивниот настап е планиран за 11 јули на Петроварадинската тврдина. Иако фронтменот и еден од најважните луѓе во групата Лени Шнајдер најави дека ќе го напушти составот и ќе прави соло-кариера, групата функционира и тие и понатаму се голема музичка атракција на светските сцени.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 08:48

Новиот број на електронското месечно списание за популарна култура „Филтер“ го донесува новото издание на Велешанецот Тодор Караколев „Cy EP“, попознат по музичкиот прекар TDR

Само неколку месеци по успешниот „Afraid EP“ ова е негово второ издание за „Филтер“. Станува збор за концептуално издание со висока продукциска вредност. Песните на изданието: „Cytren“, „Cypop“ и „Cybron“ се футуристички, но лесно прифатливи и со доволна доза на електро поп за да бидат прифатени од поширока публика.........
Кон врв
KAROLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Maкедонско девојче

Регистриран: 28.Март.2008
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KAROLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2009 во 15:32
Во 5 категорија гласај за најдобар етно светски албум за Македонско девојче на Каролина на босанските награди
Да ја подржиме новосоздадената македонска етно песна низ светот, гласајте за КАРОЛИНА

http://www.davorin.ba/muzika/2009.asp
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2009 во 01:45

Враќање на „Вудсток“

Еден од иницијаторите на легендарниот концерт „Вудсток“, одржан 1969 година, Мајкл Ланг, ќе го организира и концертот по повод 40-годишнината од одржувањето на овој настан.

Ланг изјавил дека има желба фестивалот да биде бесплатен, доколку навистина би се одржал, еколошки освестен, а локацијата да биде Њујорк. Меѓу бендовите кои би се појавиле има и такви кои учествуваа на тридневната прослава на мирот, музиката и слободата пред 40 години, како „The Who“, „Stills & Nash“, Карлос Сантана и можеби Џо Кокер, а од „помладите“ би настапиле Дејв Метјуз, Бен Харпер, „Red Hot Chili Peppers“ и други.
Пред 10 години, 30-годишнината од фестивалот се претвори во тотален хаос, поради насилството кое се случи за време на настапот на „Limp Bizkit“ и „Red Hot Chili Peppers“, при што мораше да интервенира њујоршката полиција, но Ланг смета дека тој настан, за среќа, не го извалкала угледот на овој мирољубив фестивал. Ланг размислува и за европски пандан на „Вудсток“ кој би се одржувал истовремено на германскиот аеродром „Тепенхолф“.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2009 во 15:16
Од утре почнува продажбата на влезниците за концертот на Мадона во Белград

Ширум Србија утре почнува редовната продажба на влезниците за концертот на светската музичка ѕвезда Мадона, кој ќе се одржи на 24 август на белградско Ушќе, а кои чинат од 2.990 динари (32 евра) во партер до 9.990 динари (105 евра) на ВИП трибините, најави службата за односи со јавноста на „Егзит“, кој е еден од организаторите на овој музички спектакл.

Во продажба ќе бидат пуштени 50.000 влезници кои можат да се купат во филијалите на „Ерсте банка“ и продавниците на „Гигстикс“ во Белград, Нови Сад, Ниш, Крагуевац, Суботица, Зрењанин, Чачак, Смедерево, Шабац, Панчево и Крушевац. Списокот со адресите на сите филијали се наоѓа на сајтот на „Егзит“ - (Exitfest.org.)

Влезниците ќе ги продаваат и првите две продавници на „Гигстикс“  (http://www.gigstix.com), во кои воедно се менуваат и ваучери за влезниците кои се нарачани по пат на Интернет продажба. 

Првиот концерт, кој е продолжение на исклучително бараната турнеја на Мадона „Лепливо и слатко“ (Sticky & Sweet), е закажан за 4 јули во лондонската арена „О2“, а досега се потврдени 28 нови концерти, од кои некои се распродадени за само неколку часа. По концертот во Белград, потврдени се уште во Мадрид, Париз и Санкт Петерсбург.

Менаџерот на мадона, Гај Осиери неодамна најави дека концертите нема многу да се разликуваат во однос на минатогодишните, но ќе имаат дополнителна песна за изненадување.

Кон врв
slatkamala188 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 27.Март.2009
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај slatkamala188 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 15:59
nova traka
dark man ft toni zen and billy zver
slushnete ja na www.myspace.com/zverotbilly
Кон врв
Wonderful_Life Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Амбициозна Бебушка

Регистриран: 30.Декември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 7264
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Wonderful_Life Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2009 во 17:05
Ќе се реобединат ли Take That заедно со Robbie?

Take That ги слушнаа повиците на Robbie Williams за реобединување и му порачаа дека тоа навистина ќе се случи еден ден – но не во моментов, и дека мора да се стрпи. “Го слушнав Robbie како го изјавува тоа 50 пати досега. И постојано му го велиме истото. Сите би сакале нешто да направиме заедно, но тој е сега во студиото и работи на својот нов албум, а ние сме зафатени со подготовките околу летната турнеја. Тоа ќе се случи, но не знам кога”, изјави Barlow.

Во меѓувреме беше известено дека Robbie Williams и Gary Barlow ги поминуваат деновите под ист покрив – во Sarm Studios во лондонскиот тренди кварт Нотинг Хил. Имено, Robbie работи на својот камбек албум со престижниот продуцент Trevor Horn, додека Gary Barlow му помага на својот нов музички пулен – Gary Go кој го привршува својот албум. Студиото е во сопственост на Horn кој изјави дека момците повеќе пати се сретнале и дека комуницираат одлично меѓусебе.

Британската ѕвезда Robbie Williams неодамна изјави дека е подготвен да му се приклучи на својот некогашен бенд Take That. “Во редовен контакт сум со нив и изгледите да се обединиме стануваат се поголеми. Мислам дека ќе биде забавно,“ изјави ѕвездата за британскиот таблоид The Sun.

Robbie ја напушти групата во 1995 за да лансира соло кариера, предизвикувајќи голема расправија со останатите од групата која траеше повеќе од една деценија. Во 2005 година четворицата преостанати членови решија да се реобединат. Во меѓувреме успеаја да го возобноват големиот успех од минатото и да станат најуспешната камбек приказна во британската музичка историја.

Минатата година Robbie изјави дека веќе почнале заедно да музицираат, но дека треба да заврши неколку свои работи пред да биде објавена веста официјално. “Да видиме што ќе се случи, но јас сум подготвен доколку Gary Barlow се јави. Мислам дека би било сосема разумно тоа да се случи идната година,“ изјави Robbie Williams минатата недела на премиерата на мјузиклот “We Will Rock You” во Манчестер.     
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2009 во 13:09
Denesen "Vest" objavuva:

Умет­ни­ци­те со сто­еч­ки ова­ции би­ле по­ви­ка­ни на по­ве­ќе би­са во ма­гич­ни­от ам­би­ент по­ме­ѓу злат­ни­те ста­туи во Са­ла­та на Ви­ен­ски­от кон­церт

Ма­ке­дон­ски­от ги­та­рист Влат­ко Сте­фа­нов­ски, со Те­о­до­сиј Спа­сов од Бу­га­ри­ја на ка­вал и Ми­рос­лав Та­диќ од Ср­би­ја/САД на ги­та­ра, во прид­руж­ба на Ниж­но­авс­трис­ки­от Тон­кунс­тлер ор­кес­тар, под ди­ри­гентс­во на Крис­ти­јан Жер­ви од Ес­то­ни­ја, до­жи­ве­а­ја го­лем ус­пех со нас­та­пот во по­не­дел­ни­кот во ед­на од нај­прес­тиж­ни­те са­ли на све­тот - Злат­на­та са­ла на Му­зик­фе­рајн во Ви­е­на ка­де што се одр­жу­ва Но­во­го­диш­ни­от кон­церт на Ви­ен­ска­та фил­хар­мо­ни­ја.
Ка­ко што ве­ли Влат­ко, во таа са­ла до­се­га не е вле­зе­но ниш­то ос­вен кла­си­ка ни­ту му­зи­чар од Бал­ка­нот, па тој е и пр­ви­от му­зи­чар од Ма­ке­до­ни­ја кој ка­ко со­лист нас­та­пил во нај­прес­тиж­но­то мес­то на свет­ска­та му­зич­ка прес­тол­ни­на.
Ам­ба­са­дор­ка­та на кул­ту­ра во Авс­три­ја пи­ја­нис­тка­та Еле­на Ми­сир­ко­ва, во­о­ду­ше­ве­на од нас­та­пот, на­пи­ша:"Ма­ке­дон­ска­та му­зи­ка, ко­ја об­зе­ма­ше и по­ко­ру­ва­ше со про­то­кот на сво­ја­та ед­нос­тав­на, но ис­кон­ска внат­реш­на си­ла, пред ко­ја за­не­му­ва се­как­ва бес­мис­ле­на дис­ку­си­ја за пос­то­е­ње­то на неј­зи­ни­от на­ро­ден ду­хо­вен тво­рец, бе­ше уш­те еден до­каз за бла­го­род­на­та и моќ­на рол­ја на ма­ке­дон­ско­то кул­тур­но­то нас­лед­ство и не­го­ви­те глас­ни­ци - умет­ни­ци­те, она­му ка­де што, и пок­рај вло­же­ни­от ог­ро­мен на­пор, по­ли­ти­ка­та ос­та­ну­ва бес­по­мош­на. Све­дош­тво­то овој пат го до­не­се Влат­ко Сте­фа­нов­ски со не­го­ва­та ги­та­ра, пре­ку раз­бра­ну­ва­на­та - со ти­пич­ни­те неп­ра­вил­ни рит­ми, мет­ро-рит­мич­ка струк­ту­ра на сво­ја­та - ма­ке­дон­ска­та му­зи­ка, и сво­ја­та блес­ка­ва вир­ту­оз­ност". Таа пи­шу­ва и за не­го­ви­те мај­стор­ски им­про­ви­за­ции, сe до "па­си­о­ни­ра­но­то фи­на­ле ко­га во са­ла­та ли­ку­ва­ше се­оп­шта ду­хов­на ра­дост на тој сво­е­ви­ден му­зич­ки праз­ник".

Pozdrav za eden od najgolemite makedonski umetnici koi ja prezentiraat makedonskata narodna muzika vo svetot
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2009 во 18:35

Rok Fest 2009 финале   и  наградна игра...!!!

На финалната вечер на Rok Fest 2009, која ќе се случи на 11.04 сабота, ќе се натпреваруваат шест бенда.

Според бројот на гласовите од публиката на петте натпреварувачки вечери, во финалето на Rok Fest 2009 одат бендовите:
Крпен живот
Capital Punishment
Noi53
Red Rose
Scorch
А како избор на жирито во финалето ќе свири и групата:
Beyond the horizon

Гостин на финалната вечер ќе биде групата Storm.

Како и во изминативе години, така и оваа ќе се прогласат два победника, еден од публиката и еден од жирито. Првиот победник ќе биде награден со снимање на спот, а вториот со снимање на сингл. Исто така ќе биде прогласен и најдобриот гитарист на фестивалот, кој ќе добие гитара Yamaha, донација од продавницата за музички инструменти До-Ре-Ми.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.