IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Машки имиња за новороденчиња
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Машки имиња за новороденчиња

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 29>
Автор
Порака
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2009 во 22:07
Aleksandar
Matej
Leon
Luka
.
.
.
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
Кон врв
HURGADA Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Јануари.2009
Поени: 21
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HURGADA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 14:58
moite deca
se vikaat NIKOLA I JOVAN
NIKOLA po tatko mi
a za JOVAN resi zena mi,
inace mi se svigaat
Matej,
Teodor
Mihail
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HURGADA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 15:00
ti predlagam
da go krstis Teo
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HURGADA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 15:04
teo ili todorce
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HURGADA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 15:05
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Originally posted by lepoticka87 lepoticka87 напиша:

... a imeto od svekorot nekako mi e staromodno.. sepak poradi negova cest odlucivme posto toj se vika todor- tose naseto da go krstime teodor so "e"... no bi bila blagodarna ako mi kazete nekoe stvarno dobro makedonsko ime. da ne e starovremsko, znaci moderno, no ne i nekoe stransko kako jack, brian i sl...
Е па скорешна мамичке, кој не би бил во недоумица ако се поставени толку услови? 1. Да не е старомодно2. Да е македонско3. Да е модерно4. Да не е странскоИмињата под условите 3 и 4 речиси се совпаѓаат т.е. ако е модерно, (речиси по дифолт) е странско.Затоа, остануваат точките под 1 и 2 кои пак од своја страна се совпаѓаат.Е сега, од една страна не сакаш старомодно македонско (Тодор), а сакаш старомодно странско (Теодор)! Ако не сакаш старомодно, тогаш воопшто не го земај во предвид тоа име. Која е разликата? Токму Теодор е странско име, а нели ти рече дека не сакаш странски?Навистина, што му фали на Тодор? Баш убаво македонско име!Мореееее, да не е проблемот до свекорот,а?плазењеголема%20насмевка Ако е така, ти па за инает стави го името на свекрвата, важи?намигнувањеплазењеголема%20насмевка смеењеР.Ѕ. Еве и мои предлози: Никола, Ѓорѓи, Јован...

TEO ili todorce
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2009 во 00:33
Originally posted by HURGADA HURGADA напиша:

TEO ili todorce

Тео - не го задоволува 4-от услов - странско е!плазење
Тодорче - да, во ред е, основата му е Тодор - но зошто во деминутив? Знам, сега додека е мало, мило е, и секогаш детето сакаме да го викаме нагалено. Но, кога ќе порасне тоа (можеби) ќе му предизвикува можни непријатности. Ќе наведам само пример од мој другар, кој родителите (нормално, од милост) го крстиле Лоранче. Кога овој Лоранче одеше војска ... смеење ... Поради ова, тој потоа се прекрсти, односно го отфрли „че“ од крајот на името.
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
picky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Март.2009
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај picky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2009 во 00:55
Јане - македонско убаво име, а не толку често! Плус сите што ги знам се добри луѓе :)
No expectations, no disappointments!
Кон врв
THEPRINCESS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Декември.2008
Поени: 4676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај THEPRINCESS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 16:36
Ivan
Kristijan
Andrej
DAlibor
Daiel
Igor
Bojan
Nenad
Darko
Davor
Emil
Martin
Oliver
Petar
Sashko
Filip
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 21:52
Ee kolku ste dosadni so stranskite iminja,preku eden del na teloto mi ste dojdeni.

Teo/Teodor,kako da nemam sto pati poubo ime,Todor.
Pa so ovie hrvatskite kolku mi ste smaceni.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 01:27
dejan
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
lexus Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 05.Март.2009
Поени: 71
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lexus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2009 во 19:17
MAXIMILIJAN
Кон врв
Didi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Summer flower

Регистриран: 14.Март.2008
Поени: 15583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Didi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2009 во 15:29

Luka

Matej
Aleksandar

Srekata vo tvojot zhivot zavisi od ubavinita na tvoite misli....
Кон врв
Biolica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 808
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biolica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2009 во 16:52
Luka leon treba so zakon da se zabranat , sekoe vtoro masko se vika Luka , Leonid , Leo , mi se povraka.
Oliver , Daniel , Ivan mi se simpaticni iminja
Кон врв
Командантица Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2008
Поени: 2129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Командантица Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2009 во 23:01
Originally posted by Eli Eli напиша:

Aleksandar
Matej
Leon
Luka
.
.
.

аманте вњеќе со тоа Александар,....цела Македонија машките Александар се викат..
..Живеам за да умрам..!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 29>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.