|
Ајде нешто за плавите екрани ако може!!! |
Внеси реплика |
Автор | |
MartinK_2
Нов член Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 19.Март.2009 во 18:57 |
Сакам да прашам дали е нешто посериозно,поврзано со хардвер како на пример:Графичка Карта,Матична Плоча,РАМ Меморија или сл. ако додека играм игра на пр. FIFA 09 на мојот Лаптоп HP 550 2 GB RAM,Core 2 Duo 1,6 Mhz,GMA X 3100 Graphic Card со Shared memory up to 384 MB и така натака...И ме изненади П Л А В Е К Р А Н и ми го рестартира...
Ова ми се има случено сампо на некои игри:Call of Duty 4,NFS Undercover i FIFA 09 барем до сега... Дали може од ова да се заклучи дека сепак Лаптоп-ите не служат за игри или да се обратам до сервис,Поздрав кој знае нешто нека пише ! ! ! Изменето од MartinK_2 - 19.Март.2009 во 19:06 |
|
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па и не е нејшто сериозно да се плашиш BSOD како BSOD ногу луѓе има што се плашат нај често се јавува со графичка проблем драјвери нејзини и така натакај може и рам да биде проблем ама чим на игри се јавува тогаш пробај со нови Update на драјвери да направиш на графичката па види дали ке прави него другото дали само на игри ти се јавува или и на мирување и така далје има ногу варијати да ти ги бројам сега само таа ти ја кажав update на драјвери на графичката па ако прави пак тогаш пробај формат на компјутерот па па од ново пробај да играш не би требало да се појавува, сите знааме дека лаптопите се ногу изложени на греење па и тоа може да биде значи ако е само на игри тогаш не е сериозно ништо и кој Windows го користиш ???
|
|
MartinK_2
Нов член Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па да само на играње,во мирување не...Го имам тестирано и РАМ-от преку БИОС и преку Everest нема гајле...Го форматирав зашто мислев да не ми од SP3 ама после тоа без да инсталирам SP3 пробав и се игра ФИФА-та некои 15-20 минути кога-како и ќе се укочи еден момент ќе ми се јави BSOD-от и ќе ми се рестартира!!!Ќе пробам со драјвер понов ако најдам а некој ми кажа да сум пробал со друга верзија на Windows SP2 па ќе видам а и јас мислам дека не е страшно!!!
|
|
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
пробај ако не не играј пробај и со виста
|
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи лаптопите имаат послабо ладење и на поголемо оптеретување односно максимално оптеретуванње на графичката, доаѓа до преголемо загревање и нормално ќе се исклучи компјутеро или ке се рестартира од причина да не се запали нешто во него. Проблемот се решава со пасивно ладење, јас барем така го решив и супер си е , и не е нешто скапо подобрите се од 1000 до 1500 денари. |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |